Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα Διόδια στο Ίντερνετ υπό συζήτηση στην Διεθνή Διάσκεψη WCIT 2012

Τα Διόδια στο Ίντερνετ υπό συζήτηση στην Διεθνή Διάσκεψη WCIT 2012

Μια από τις προτάσεις που συζητιούνται αυτές τις ημέρες στο Ντουμπάι στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης WCIT 2012 που θα καθορίσει τους νέους διεθνείς κανονισμούς του Διαδικτύου αφορά στην αποζημίωση των φορέων επικοινωνιών σε κάθε κράτος για την διεθνής κίνηση που διαβαίνει τις υποδομές του από τον αποστολέα, κάτι που έχει χαρακτηριστεί ως τα διόδια στο Ίντερνετ.

Μια από τις προτάσεις που συζητιούνται αυτές τις ημέρες στο Ντουμπάι στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης WCIT 2012 που θα καθορίσει τους νέους διεθνείς κανονισμούς λειτουργίας του Διαδικτύου, αφορά στην αποζημίωση των φορέων επικοινωνιών σε κάθε κράτος για την διεθνή κίνηση που διαβαίνει τις υποδομές τους από τον αποστολέα, κάτι που έχει χαρακτηριστεί ως τα διόδια στο Ίντερνετ.

Όπως αποκαλύπτεται σε έγγραφο που δημοσιεύεται στο WCITleaks.org, η πρόταση έγινε από τον ΕΤΝΟ, την Ένωση Ευρωπαίων Παρόχων Υπηρεσιών Επικοινωνιών με 50 μέλη από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Deutsche Telecom, η Telefonica, η France Telecom και η Telecom Italia.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, πολλά έχουν αλλάξει από την τελευταία φορά που θεσπίστηκαν οι διεθνείς κανονισμοί, το 1988. Σήμερα, το Ίντερνετ χρησιμοποιείται από δύο δισεκατομμύρια χρήστες, και κάθε μορφής επικοινωνία μετατρέπεται σε κίνηση μέσω του πρωτοκόλλου IP. Ως εκ τούτου, καταλήγουν οι πάροχοι, θα πρέπει να αποζημιώνονται για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας, αυτής της ραγδαία αυξανόμενης κίνησης, από τις υποδομές τους, στις οποίες επενδύουν για να την εξυπηρετούν.

  • Οι εταιρείες επικοινωνιών θα πρέπει να αποκομίζουν όφελος για τις επενδύσεις που κάνουν σε υποδομές μεγάλου εύρους ζώνης και προτείνουν να συζητηθεί η δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος για την δίκαιη αποζημίωση για τις υπηρεσίες επικοινωνιών που προσφέρουν στην αλυσίδα, ανάλογα με την περίπτωση, με βάση την αρχή «ο αποστολέας πληρώνει».

Μάλιστα προτείνουν να υιοθετηθεί ένα νέο οικοσύστημα διασύνδεσης IP, το οποίο θα υποστηρίζει την παράδοση των πακέτων δεδομένων με βάση την αρχή «της καλύτερης δυνατής προσπάθειας» (best effort) αλλά και την παράδοση που πληροί προδιαγραφές ποιότητας (QoS).

  • Στην δεύτερη περίπτωση, ο πάροχος θα θέτει σε λειτουργία ένα σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας IP, που θα γίνει το αντικείμενο μιας νέας υπηρεσίας «προστιθέμενης αξίας», αφού θα εγγυάται στον αποστολέα κάποια χαρακτηριστικά ποιότητας όταν αυτό απαιτείται.

Η πρόταση των μελών της ETNO καταλήγει ότι η κυκλοφορία στο Διαδίκτυο θα πρέπει να συνεχίσει να βασίζεται στην καλύτερη δυνατή προσπάθεια, τίποτα όμως δεν θα πρέπει να αποκλείει να συνάπτονται εμπορικές συμφωνίες που θα εγγυώνται διαφορετικά επίπεδα ποιότητας για αυτούς που πληρώνουν για QoS.

Σύμφωνα με τους παρόχους, η παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας θα επιτρέψει στην καινοτομία να αναπτυχθεί, δεν συμφωνούν όμως όλοι ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί. Μπορεί για παράδειγμα, να διατηρείται χαμηλά το επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών που παρέχεται από όλους χωρίς αυξημένη χρέωση αφού υπάρχει συμφέρον από την παροχή υπηρεσιών ποιότητας. Έτσι, μπορεί το μέλλον να μας επιφυλάττει ένα σύστημα στο οποίο «απαιτητικές υπηρεσίες», όπως η μετάδοση κινούμενης εικόνας, να είναι ποιοτική μόνο όταν ο αποστολέας πληρώνει αδρά για την ποιότητα της μετάδοσης και κακή όταν δεν το κάνει, χωρίς φυσικά να συνυπολογίζονται η ποιότητα του περιεχομένου αυτού καθ’εαυτού.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024