Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
SPIT: Το Spam από το Tηλέφωνο απειλεί το VoIP

SPIT: Το Spam από το Tηλέφωνο απειλεί το VoIP

Η τηλεφωνία μέσω Διαδικτύου έχει κινητοποιήσει όχι μόνο τις εταιρείες επικοινωνιών αλλά και όσους θέλουν να την «μολύνουν» με spam. Στην περίπτωση του VoIP, το φαινόμενο ονομάζεται... SPIT (SPam Over Internet Telephony) και αντί για spam mail με κείμενο και εικόνες, bot θα παίρνουν μαζικά τηλέφωνα προκαλώντας μεγαλύτερη ενόχληση από ένα ανεπίκλητο μήνυμα στο ηλεκτρονικό μας γραμματοκιβώτιο.

Η τηλεφωνία μέσω Διαδικτύου παρουσιάζει ενδιαφέρον όχι μόνο για τις εταιρείες επικοινωνιών και τους χρήστες αλλά και από όσους θέλουν να την «μολύνουν» με προσοδοφόρο spam. Στην περίπτωση του VoIP, το φαινόμενο ονομάζεται… SPIT (SPam οver Internet Telephony): Αντί για spam mail με κείμενο και εικόνες, bot παίρνουν μαζικά τηλέφωνα προκαλώντας αναμφισβήτητα μεγαλύτερη ενόχληση από ένα ανεπίκλητο μήνυμα στο ηλεκτρονικό μας γραμματοκιβώτιο. Η απειλή συνίσταται στην μαζική αυτοματοποιημένη αποστολή απρόσκλητων κλήσεων, μηνυμάτων και αιτημάτων παρουσίας.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπισή του συνεχίζονται καθώς είναι φανερό ότι οι υπάρχουσες τεχνικές antispam δεν επαρκούν. Μια από τις προτεινόμενες προσεγγίσεις για να κόβονται οι ανεπίκλητες ιντερνετικές κλήσεις είναι τα φωνητικά CAPTCHA, που αξιοποιούν την χροιά εκφώνησης, τυχαίους ενδιάμεσους ήχους και την διασπορά τους μέσα στο μήνυμα, ώστε να διακρίνεται ο άνθρωπος από τα bot, με ενθαρρυντικά ως τώρα αποτελέσματα, λένε οι ερευνητές. Τεχνολογίες αιχμής θεωρούνται επίσης οι τεχνικές Formal Model Checking και Privacy Enhancing Technologies (PET).

Μια ομάδα φορέων στην Ελλάδα συνεργάζονται στο έργο «ΣΦΙΓΞ» ώστε να αναπτύξουν μια υπηρεσία που προλαμβάνει τις αυτοματοποιημένες επιθέσεις spam μέσω VoIP, η οποία θα ενσωματώνεται σε υπάρχουσες εταιρικές υπηρεσίες. Το έργο χρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα, Δράση Εθνικής Εμβέλειας ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Το Consortium ΣΦΙΓΞ αποτελείται από επιστήμονες της Virtual Trip, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε μια προσπάθεια να γεννηθούν εύρωστες διαδικτυακές υπηρεσίες με την διάκριση ανθρώπου ή μηχανής με διαδραστικά ηχητικά μέσα.

  • Για το έργο ΣΦΙΓΞ θα μιλήσουν με λεπτομέρεια οι εκπροσώποί τους την Τετάρτη, 19 Δεκέμβρη 2012 σε μια πολυδιάλεξη που διοργανώνεται μεταξύ 17.00 και 21.00, στο Αμφιθέατρο της Πτέρυγας Αντωνιάδου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Περισσότερα για το ΣΦΙΓΞ μπορείτε να βρείτε στον δικτυακό τόπο του έργου στην διεύθυνση http://sphinx.vtrip.net/ (παρουσιάσεις).
  • Ενημέρωση 10/1/2013: Δείτε το βίντεο από την παρουσίαση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024