Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δοκιμαστικό για το Τέλος του Κόσμου, το Facebook Down τα ξημερώματα;

Δοκιμαστικό για το Τέλος του Κόσμου, το Facebook Down τα ξημερώματα;

Το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με τους Μάγια, έχει προγραμματιστεί για την 21η Δεκεμβρίου 2012. Μια γεύση από τις συνέπειες της αποκαλυπτικής αυτής προφητείας πήραμε τα ξημερώματα της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου, όταν έγινε η πρώτη δοκιμή με αξιόλογα αποτελέσματα: Το Facebook «έπεσε» επί 50 περίπου λεπτά, περίοδο κατά την οποία οι κάτοικοί του μετανάστευσαν στο παρακείμενο Twitter με καυστικά, όσο και διασκεδαστικά σχόλια για τις συνέπειες της «καταστροφής».

Το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με τους Μάγια, έχει προγραμματιστεί για την 21η Δεκεμβρίου 2012. Μια γεύση από τις συνέπειες της αποκαλυπτικής αυτής προφητείας πήραμε τα ξημερώματα της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου, όταν έγινε η πρώτη δοκιμή με αξιόλογα αποτελέσματα: Το Facebook «έπεσε» επί 50 περίπου λεπτά, περίοδο κατά την οποία οι κάτοικοί του μετανάστευσαν στο παρακείμενο Twitter με καυστικά, όσο και διασκεδαστικά σχόλια για τις συνέπειες της «καταστροφής». Το #facebook down έγινε γρήγορα Trending Topic.

  • Κάποιοι, είδαν την κρίση να τελειώνει, άλλοι περίμεναν μηνύματα με… τα περιστέρια, άλλοι προέβλεψαν την αύξηση στον ρυθμό των γεννήσεων, άλλοι απέδωσαν το γεγονός στα παιχνίδια του Μαρκ με τον διακόπτη on/off.

  • Οι πλέον «εθισμένοι» κατέβηκαν στους δρόμους και έδειχναν φωτογραφίες στους περαστικούς απαιτώντας ένα Like, και άλλοι έκαναν reset στον router πιστεύοντας πως, όταν το Facebook είναι Down, ολόκληρο το Ίντερνετ ασθενεί.

Η λειτουργία του Facebook αποκαταστάθηκε και το πρόβλημα αποδόθηκε σε μια αλλαγή στην υποδομή που εξυπηρετούσε την μετάφραση των διαδικτυακών διευθύνσεων (DNS). To πρόβλημα παρουσιάστηκε στις 00:45 ώρα Ελλάδας και αφορούσε στο facebook.com, όταν η πρόσβαση στο σάιτ ήταν εφικτή από το m.facebook.com (από φορητές συσκευές) ή το beta.facebook.com (για developer). Εκτός από την αδυναμία πρόσβασης στο Facebook.com, χρήστες ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να δουν τις φωτογραφίες τους.

Ανθή Παναγιωτάκη

Ακολουθήστε το @techingr μέχρι το τέλος του κόσμου

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024