Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την Ευρώπη στο επίκεντρο της ψηφιακής οικονομίας, θέλουν Ε.Ε. και Ρυθμιστές

Την Ευρώπη στο επίκεντρο της ψηφιακής οικονομίας, θέλουν Ε.Ε. και Ρυθμιστές

Σχέδιο Σύστασης που θα αφορά την επιβολή υποχρεώσεων μη διακριτικής μεταχείρισης και τις πρακτικές κοστολόγησης θα συνεργαστούν για να διαμορφώσουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Σώμα των Ευρωπαίων Ρυθμιστών BEREC. Η άποψη των Ευρωπαίων ρυθμιστών στις αγορές επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα οριστικοποιηθεί το Μάρτιο του 2013.

Σχέδιο Σύστασης που θα αφορά την επιβολή υποχρεώσεων μη διακριτικής μεταχείρισης και τις πρακτικές κοστολόγησης θα συνεργαστούν για να διαμορφώσουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Σώμα των Ευρωπαίων Ρυθμιστών BEREC. Η άποψη των Ευρωπαίων ρυθμιστών των αγορών επικοινωνιών στην Ε.Ε. θα οριστικοποιηθεί το Μάρτιο του 2013.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ Δρ. Λεωνίδας Κανέλλος, ο οποίος θα αναλάβει την Προεδρία του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC) το 2013, είχε στις 13 Δεκεμβρίου 2012 συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ευρωπαία Επίτροπο για το Ψηφιακό Θεματολόγιο, κυρία Neelie Kroes. Η συνάντηση διεξήχθη στο γραφείο της Επιτρόπου στις Βρυξέλλες με αντικείμενο τους στόχους, τις προτεραιότητες και το γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και BEREC κατά την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr

Η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρία Neelie Kroes, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη της προς την ΕΕΤΤ και στον Πρόεδρό της στο έργο που αναλαμβάνει, δήλωσε ότι: «Θέλω να εκφράσω την πλήρη υποστήριξή μου στον Δρα Λ. Κανέλλο, που αναλαμβάνει την Προεδρία του BEREC για το 2013. Το BEREC εισέρχεται σύντομα στο τέταρτο έτος λειτουργίας του, και οι δύο πλευρές προσβλέπουμε στην εμβάθυνση της συνεργασίας μας. Ο Δρ. Λ. Κανέλλος, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου του Σώματος στη Μάλτα, επιβεβαίωσε την ανάγκη για μία συνεκτική ρυθμιστική προσέγγιση, ως παράγοντα ζωτικής σημασίας για τον κλάδο, και εξέφρασε τη δέσμευσή του για μία συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία και συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εκτιμώ ιδιαίτερα το πνεύμα στο οποίο κινείται».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Συμφωνήσαμε με την κυρία Kroes ότι η πιο επείγουσα κοινή μας προτεραιότητα είναι η επαναφορά της Ευρώπης στο επίκεντρο της ψηφιακής οικονομίας, μέσα από την προσέλκυση ευρυζωνικών επενδύσεων και την προώθηση του ανταγωνισμού.

»Προς αυτή την κατεύθυνση, το BEREC και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεργαστούν στενά για την προετοιμασία σχεδίου Σύστασης που θα αφορά την επιβολή υποχρεώσεων μη διακριτικής μεταχείρισης και τις πρακτικές κοστολόγησης, κατ’ εφαρμογή της πολιτικής που ανακοίνωσε η Επίτροπος, στις 12 Ιουλίου 2012. Η άποψη του BEREC για το σχέδιο Σύστασης θα οριστικοποιηθεί στην επόμενη Σύνοδο του Σώματος, που θα διεξαχθεί στη Σλοβενία, στις αρχές Μαρτίου».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024