Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλατφόρμα για οικονομικά smartphone με νέο Atom 1,2GHz από την Intel

Πλατφόρμα για οικονομικά smartphone με νέο Atom 1,2GHz από την Intel

H Intel παρουσιάζει μια νέα πλατφόρμα βασισμένη στον επεξεργαστή Intel Atom η οποία προορίζεται για οικονομικά smartphone, με πρώτους συνοδοιπόρους την Acer, την Lava International και την Safaricom. Η Intel υποστήριξε πως παρά το χαμηλό τους κόστος έρχονται με χαρακτηριστικά υψηλών προδιαγραφών...

H Intel παρουσιάζει μια νέα πλατφόρμα βασισμένη στον επεξεργαστή Intel Atom η οποία προορίζεται για οικονομικά smartphone, με πρώτους συνοδοιπόρους την Acer, την Lava International και την Safaricom.

Η Intel υποστήριξε πως παρά το χαμηλό τους κόστος έρχονται με χαρακτηριστικά υψηλών προδιαγραφών: Η συχνότητα λειτουργίας του Intel Atom processor Z2420 με τεχνολογία Intel Hyper-Threading (πολυνηματική επεξεργασία) μπορεί να φτάσει στα 1.2 GHz, και το τσιπ μπορεί να υποστηρίξει την κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση βίντεο σε ποιότητα 1080p, δύο κάμερες με προηγμένες ικανότητες λήψης συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας σε burst mode, δηλαδή την λήψη 7 φωτογραφιών στο δευτερόλεπτο στα 5-megapixel. Επίσης, η πλακέτα περιλαμβάνει το Intel XMM 6265 HSPA+ modem που υποστηρίζει Dual Sim/Dual Standby για όσους δίνουν επιζητούν smartphone με χαμηλό κόστος.

Διπύρηνος Atom

Έπεται η πλατφόρμα Clover Trail+ στην οποία μπορούν να βασιστούν smartphone για την την αγορά mainstream, αλλά και smartphone επιδόσεων. Η δεύτερη πρόταση της Intel για smartphone υψηλότερων επιδόσεων είναι ο Atom Z2580 επίσης με πολυνηματική επεξεργασία. Πρόκειται για έναν διπύρηνο επεξεργαστή με μηχανή επεξεργασίας γραφικών επίσης με δύο πυρήνες. Η εταιρεία υποστηρίζει πως έτσι διπλασιάζει τις επιδόσεις της τρέχουσας πρότασής της, και προσφέρει ανταγωνιστική ισχύ και αυτονομία.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024