Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χρέωση 100 δολάρια για να στείλετε μήνυμα στον ιδρυτή του Facebook

Χρέωση 100 δολάρια για να στείλετε μήνυμα στον ιδρυτή του Facebook

Από τις 20 Δεκεμβρίου 2012, το Facebook είχε ξεκινήσει να πειραματίζεται με την επιβολή οικονομικού αντιτίμου σε όσους θέλουν να καταλήξει το μήνυμά τους στην κυρίως θυρίδα των μελών του Faceboook με τα οποία δεν συνδέονται με σχέσεις «φιλίας». Πρόσφατα παρατηρήθηκε πως για να μην καταλήξει εκεί όπου καταλήγουν τα spam ένα μήνυμα στον ιδρυτή του Facebook, πρέπει να πληρώσετε 100 δολάρια.

Από τις 20 Δεκεμβρίου 2012, το Facebook είχε ξεκινήσει να πειραματίζεται με την επιβολή οικονομικού αντιτίμου σε όσους θέλουν να καταλήξει το μήνυμά τους στην κυρίως θυρίδα των μελών του Faceboook με τα οποία δεν συνδέονται με σχέσεις «φιλίας». Διαφορετικά, τα μηνύματα αυτά οδηγούνται στον φάκελο «Other», όπου καταλήγουν και όσα χαρακτηρίζονται ως «ανεπιθύματα», δηλαδή spam.

Από την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται πως βασίστηκε στις εκτιμήσεις σχολιαστών και ερευνητών ότι η χρέωση της αποστολής μηνυμάτων αποθαρρύνει την αποστολή ανεπίκλητων μηνυμάτων και ξεκαθαρίζει ανάμεσά τους εκείνα που υπάρχει λόγος να παραδοθούν ως χρήσιμα.

  • Το γνωρίζατε; Τα μηνύματα φιλτράρονται αυτόματα, ώστε κατά κύριο λόγο να βλέπετε στα Εισερχόμενά σας τα μηνύματα από φίλους και άτομα που ίσως γνωρίζετε. Για να αλλάξετε τις επιλογές φιλτραρίσματος, πατήστε Άλλα > Επεξεργασία προτιμήσεων.
  • Τι είναι ο φάκελος «Άλλα» στα μηνύματά μου; Ο φάκελος Άλλα περιέχει μηνύματα και email που έχουν φιλτραριστεί και έχουν μείνει έξω από τα Εισερχόμενα. Μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις φιλτραρίσματος απευθείας από τα Εισερχόμενά σας. Για να ανοίξετε το φάκελο «Άλλα», πατήστε Μηνύματα στην αριστερή στήλη της αρχικής σελίδας σας. Πάνω αριστερά στη βασική προβολή μηνυμάτων, πατήστε Άλλα. Για να μετακινήσετε ένα μήνυμα στα Εισερχόμενά σας, αρκεί να απαντήσετε. Ένας άλλος τρόπος είναι να ανοίξετε το μήνυμα και να επιλέξετε Μετακίνηση στα Μηνύματα από το μενού Ενέργειες.

Ποιο θα είναι το οικονομικό αυτό αντίτιμο δεν είχε αποσαφηνιστεί, το σχέδιο όμως είχε γίνει γνωστό ως «$1 pay-to-message». Επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς παρατηρήθηκε πως το Facebook χρεώνει ακόμα και 100 δολάρια για το προνόμιο της επικοινωνίας με εξέχοντα πρόσωπα στο κοινωνικό δίκτυο. Κι αυτό καθώς, όπως μεταδίδει το Mashable.com, τόσα απαιτούνται για την αποστολή μηνύματος προς το Inbox του ιδρυτή Mark Zuckerberg.

Σύμφωνα με την απάντηση από τον εκπρόσωπο του Facebook, η υπηρεσία δοκιμάζει διάφορα επίπεδα τιμών για να διαπιστώσει ποιο θα αποδειχτεί ικανό να φιλτράρει το spam.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024