Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο μισό η παραγωγή εξαρτημάτων για το iPhone 5, λόγω χαμηλής ζήτησης

Στο μισό η παραγωγή εξαρτημάτων για το iPhone 5, λόγω χαμηλής ζήτησης

H Apple εμφανίζεται να έδωσε εντολή να μειωθεί στο μισό η παραγωγή εξαρτημάτων για το iPhone 5 για το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε δημοσίευμα της ημερήσιας ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei. Με αφορμή την διαρροή, οι κακές γλώσσες μιλούν ξανά για την αποτυχία του iPhone 5.

H Apple εμφανίζεται να έδωσε εντολή να μειωθεί στο μισό η παραγωγή εξαρτημάτων για το iPhone 5 για το πρώτο τρίμηνο του 2013, σε δημοσίευμα της ημερήσιας ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei.

H πληροφορία αφορά κυρίως, όχι όμως αποκλειστικά, στα πάνελ LCD και αποδίδεται στην «χαμηλή ζήτηση» για την νεότερη εκδοχή του iPhone, το iPhone 5, μεταδίδει η ιαπωνική εφημερίδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Δευτέρας, η Apple ζήτησε από Japan Display, Sharp και LG Display να μειώσουν στο μισό τις παραγγελίες της για πάνελ LCD, από τα 65 εκατομμύρια που υπολογίζονταν για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2013.

Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη και αποδίδεται σε πρόσωπα προσκείμενα στην εταιρεία.

Με αφορμή την διαρροή, οι κακές γλώσσες μιλούν ξανά για την αποτυχία του iPhone 5, η οποία αποδίδεται στον έντονο ανταγωνισμό που δέχεται η Apple όχι μόνο από την νοτιοκορεάτικη Samsung, αλλά και από τις κινέζικες Huawei και ZTE.

Ενδεικτικό είναι πως η Strategy Analytics, εκτιμά πως η Samsung θα πουλήσει 290 εκατομμύρια smartphone το 2013 έναντι 180 εκατομμυρίων iPhone από την Apple.

Πάντως, η Apple δια στόματος του επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ, ξεκαθάρισε πως παρά το χαμηλό μερίδιο που διατηρεί η Apple στην αγορά των smartphone (περί το 20%) απολαμβάνει το 70% των κερδών που αποφέρει ολόκληρη.

Διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr:

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024