Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξηγήσεις για το... «εγκαταλελειμμένο γαϊδούρι», δίνει η Google

Εξηγήσεις για το… «εγκαταλελειμμένο γαϊδούρι», δίνει η Google

Ένα γαϊδουράκι μοιάζει να χτύπησε και να εγκατέλειψε στην τύχη του το αυτοκίνητο της υπηρεσίας Google Street View, καθώς διέσχιζε την περιφέρεια Κουενένγκ στην Μποτσουάνα της νότιας Αφρικής. Ο υπεύθυνος για τους Χάρτες της Google απολογήθηκε για την αποκαλυπτική φωτογραφία που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και διαβεβαίωσε όλους όσοι ανησυχούν ότι το γαϊδουράκι είναι ζωντανό και καλά, μετά από ένα μπάνιο στην άμμο.

Ένα γαϊδουράκι έμοιαζε να χτύπησε και να εγκατέλειψε στην τύχη του το αυτοκίνητο της υπηρεσίας Google Street View, καθώς διέσχιζε την περιφέρεια Κουενένγκ στην Μποτσουάνα της νότιας Αφρικής. Ο Kei Kawai, υπεύθυνος για τους Χάρτες της Google απολογήθηκε για την αποκαλυπτική φωτογραφία που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου (σε ένα blog post υπό τον τίτλο Never Ass-ume).
Διαβεβαίωσε όλους όσοι ανησυχούν ότι, το γαϊδουράκι είναι ζωντανό και καλά, μετά από ένα μπάνιο στην άμμο.

Κοιτώντας την φωτογραφία 360 μοιρών, εύκολα μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι ο οδηγός του οχήματος χτύπησε το γαϊδούρι που εμφανίζεται στην φωτογραφία, μια όρθιο και μια ξαπλωμένο, στην άμμο.

Όπως εξηγεί ο Group Product Manager των Google Maps, το γαϊδουράκι απολάμβανε ήδη ένα «μπάνιο στην άμμο». Καθώς αντιλήφθηκε το όχημα να πλησιάζει, σηκώθηκε, διέσχισε τον δρόμο και συνέχισε τον δρόμο του προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, ο Κέι παραθέτει τρεις φωτογραφίες. Στις δύο πρώτες, το όχημα Street View πλησιάζει και φωτογραφίζει από απόσταση το γαϊδουράκι που κυλιέται στην άμμο. Στην επόμενη, το ζώο σηκώνεται και παραμερίζει και στην τελευταία (από την κάμερα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου) κοιτάει το απερχόμενο όχημα με περιέργεια.

Πριν δοθούν εξηγήσεις, η φωτογραφία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις. Μετά, στάθηκε αφορμή για να δούμε υπέροχες φωτογραφίες από την άγρια φύση της νοτιοαφρικανικής χώρας.

Σημείωση: Γαουροτζιυλίστρα, στην κυπριακή διάλεκτο είναι η ελάχιστη έκταση γης, εκεί που κυλιούνται τα γαϊδούρια

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024