Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν σας έκλεψα εγώ το iPhone» λέει διαρκώς Αμερικανός συνταξιούχος

«Δεν σας έκλεψα εγώ το iPhone» λέει διαρκώς Αμερικανός συνταξιούχος

Την απίθανη περιπέτεια ενός 59χρονου Αμερικανού μεταφέρει η τοπική εφημερίδα Las Vegas Review Journal, από την κομητεία Κλαρκ κοντά στο Λας Βέγκας. Επί δύο χρόνια, ένας συνταξιούχος δέχεται απρόσμενες επισκέψεις από ανθρώπους που τον κατηγορούν ότι τους έκλεψε το iPhone τους, με αποδείξεις. «Δεν έχω κλεμμένα τηλέφωνα» γράφει η πινακίδα που κρέμασε στην εξώπορτα του σπιτιού του.

Την απίθανη περιπέτεια ενός 59χρονου Αμερικανού μεταφέρει η τοπική εφημερίδα Las Vegas Review Journal, από την κομητεία Κλαρκ κοντά στο Λας Βέγκας. Επί δύο χρόνια, ένας συνταξιούχος δέχεται απρόσμενες επισκέψεις από ανθρώπους που τον κατηγορούν ότι τους έκλεψε το iPhone τους, με αποδείξεις.

Συχνά εξαγριωμένοι, οι επισκέπτες έδειχναν στον Wayne Dobson τα αποδεικτικά στοιχεία από το app Apple Find My iPhone, στο οποίο εμφανίζονται οι ακριβείς συντεταγμένες του σπιτιού του.

Ο ηλικιωμένος Αμερικανός δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την τεχνολογία και ότι η ιστορία τον έχει οδηγήσει στα όρια της τρέλας. Συχνά κοιμάται δίπλα στην πόρτα για να αποφύγει τις φασαρίες από την επιμονή των επισκεπτών και περιγράφει αρκετά περιστατικά.

Αν και όλοι όσοι τον κατηγόρησαν για την κλοπή iPhone δηλώνουν συνδρομητές της ίδιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο που οφείλεται το πρόβλημα ή πώς θα επιλυθεί για να ησυχάσει ο ταλαιπωρημένος κύριος.

Εκτός όμως από τα θύματα κλοπής iPhone, ο Ντόμπστον έχει δεχτεί επισκέψεις και από την αστυνομία, όταν οι αστυνομικοί έβλεπαν το σπίτι του στις συντεταγμένες που έδινε το GPS των κινητών τηλεφώνων που καλούσαν την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης 911.

Πιθανή αιτία θεωρείται η εσφαλμένη απόδοση συντεταγμένων σε παρακείμενο πύργο κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας προσθέτει πως το σύστημα εντοπισμού θέσης δεν υποδεικνύει ακριβή θέση αλλά παραπέμπει σε μια ολόκληρη περιοχή (που μπορεί να έχει ακτίνα από 30 έως και 500 μέτρα γύρω από την πλησιέστερη κεραία).

Τώρα, ο κ. Ντόμπσον έχει κρεμάσει στην εξώπορτα του σπιτιού του μια πινακίδα με τίτλο «No Lost Cell Phones», με την οποία παραπέμπει τους εξαγριωμένους απρόσκλητους επισκέπτες στην αστυνομία.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024