Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Το τέλος για τα χειριστήρια DualShock θα σημάνει το PS4, λένε οι φήμες

Εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών για την κονσόλα της Sony αποκαλύπτει σε δικτυακό τόπο αφιερωμένο στα βιντεοπαιχνίδια πως η Sony ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του χειριστηρίου DualShock με το οποίο συνδέεται το Playstation επί 16 χρόνια. Την θέση του χειριστηρίου που δονείται με κάθε ενέργεια στο παιχνίδι θα πάρει ένα χειριστήριο με οθόνη αφής, μεταφέρει το computerandgames.com

Εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών για την κονσόλα της Sony αποκαλύπτει σε δικτυακό τόπο αφιερωμένο στα βιντεοπαιχνίδια πως, η Sony ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του χειριστηρίου DualShock, το χειριστήριο με το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του το Playstation επί 16 χρόνια. Την θέση του χειριστηρίου που δονείται με κάθε ενέργεια στο παιχνίδι θα πάρει ένα χειριστήριο με οθόνη αφής, μεταφέρει το computerandgames.com.

Το νέο χειριστήριο προορίζεται για τον διάδοχο του Playstation 3, το Playstation 4 γνωστό και ως Orbis, το οποίο από καιρό φημολογείται ότι θα ανακοινωθεί εντός εβδομάδων, και ίσως κάνει το ντεμπούτο του το καλοκαίρι στο πλαίσιο της έκθεσης της βιομηχανίας Electronic Entertainment Expo τον Ιούνιο του 2013. Πάντως, οι περισσότεροι συμφωνούν πως την εορταστική περίοδο στο τέλος του έτους, το PS4 θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Sony έχει τοποθετήσει βιομετρικούς αισθητήρες στο νέο χειριστήριο, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές πως θα λειτουργούν και τι θα εξυπηρετούν. Μικρότερη έκπληξη προκαλεί η αντικατάσταση του «τυφλού» DualShock με ένα χειριστήριο με οθόνη αφής, όπως έχει ήδη κάνει η Nintendo με το Wii U και το χειριστήριο Gamepad που μοιάζει με ταμπλέτα ή η Microsoft για το Xbox 360 με το SmartGlass (π.χ. το app Xbox SmartGlass επιτρέπει την χρήση iPhone ως χειριστήριοη έκδοση του app για Windows Phone λειτουργεί διαφορετικά).

Τέλος, το νέο χειριστήριο λέγεται πως θα διατηρεί κάποιες από τις λειτουργίες του DualShock, το οποίο δονείται στα χτυπήματα, τις συντριβές και τις εκρήξεις στο παιχνίδι και διαθέτει υπερευαίσθητη τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης.

Το Playstation Vita, ο διάδοχος του Playstation Portable σύμφωνα με την Sony μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του χειριστηρίου για το Playstation 3 υπό προϋποθέσεις και μόνο στα παιχνίδια που το επιτρέπουν, αν και οι χρήστες συνεχίζουν να αναφέρουν προβλήματα στην διασύνδεση των συσκευών (επιπλέον, το PSVita κοστίζει περίπου όσο και το PS3). To Playstation Vita έχει αισθητήρες κίνησης σε έξι κατευθύνσεις ώστε ο χειρισμός των παιχνιδιών να γίνεται με την κίνηση της συσκευής και GPS. Μπροστά κυριαρχεί η οθόνη αφής και πίσω ένα multitouch pad για την κίνηση των χαρακτήρων (με το άγγιγμα στο πίσω μέρος της συσκευής). To PSVita έχει επίσης δύο παραδοσιακά αναλογικά χειριστήρια όμως η οθόνη πολλαπλής αφής επιτρέπει νέους τρόπους χειρισμού των παιχνιδιών. Με νέους τρόπους κίνησης των δαχτύλων (touch, grab, trace, push και pull), ο παίκτης αποκτά την αίσθηση ότι έχει μπροστά του το αντικείμενο που χειρίζεται στο παιχνίδι.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024