Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον Φεβρουάριο τα πρώτα smartphone για... Geek με FirefoxOS

Τον Φεβρουάριο τα πρώτα smartphone για… Geek με FirefoxOS

Tον Φεβρουάριο αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση των πρώτων smartphone με FirefoxOS τα οποία θα διαθέσει το Ίδρυμα Mozilla στους προγραμματιστές που θα εντρυφήσουν στο ανοικτό λειτουργικό. Οι πρώτες συσκευές είναι έτοιμες και περιλαμβάνουν το οικονομικό μοντέλο Keon, και το διπύρηνο Peak.

Tον Φεβρουάριο αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση των πρώτων smartphone με FirefoxOS τα οποία θα διαθέσει το Ίδρυμα Mozilla στους προγραμματιστές που θέλουν να εντρυφήσουν στο προγραμματισμό για το ανοικτό λειτουργικό. Οι πρώτες συσκευές είναι έτοιμες και περιλαμβάνουν το οικονομικό μοντέλο Keon, και το διπύρηνο Peak που έχουν την φιλοσοφία του «ανοικτού» στο DNA τους.

  • Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών που θα διαθέσει στους developer το Ίδρυμα Mozilla, όπως αναφέρονται στον δικτυακό τόποgeeksphone.com

  • Keon
  • CPU Qualcomm Snapdragon S1 1GHz
  • UMTS 2100/1900/900 (3G HSPA).
  • GSM 850/900/1800/1900 (2G EDGE).
  • Οθόνη 3,5″ HVGA Multitouch
  • Κάμερα 3 Mpixel
  • 4 GB ROM και 512 RAM
  • MicroSD, Wifi N, Αισθητήρας φωτός και εγγύητας, G-Sensor, GPS, MicroUSB.
  • Μπαταρία 1580 mAh

Peak

CPU Qualcomm Snapdragon S4 1.2GHz x 2
UMTS 2100/1900/900 (3G HSPA)
GSM 850/900/1800/1900 (2G EDGE)
Οθόνη 4,3″ qHD IPS Multitouch
Κάμερα 8 MP (πίσω) + 2 MP (μπροστά)
4 GB ROM και 512 RAM
MicroSD, Wifi N, Αισθητήρες φωτός και εγγύτητας, G-Sensor, GPS, MicroUSB, Flash
Μπαταρία 1800 mAh

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει λόγος για τις τιμές στις οποίες θα διατίθενται τα geekphones.

Εκτός από τους προγραμματιστές που θα θελήσουν να αποκτήσουν ένα geekphone για να τρέξουν τα app τους, το Ίδρυμα Mozilla προτείνει επίσης τον FirefoxOS Simulator.

  • Επιπλέον, στις 26 Ιανουαρίου διοργανώνονται σε 23 πόλεις ανά τον κόσμο (της Αθήνας συμπεριλαμβανομένης) σεμινάρια για την αξιοποίηση των τεχνολογιών του Παγκόσμιου Ιστού στην ανάπτυξη εφαρμογών όχι μόνο για το FirefoxOS σε smartphone, αλλά και Android ή και στο desktop, ανεξαρτήτως OS.

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο tech.in.gr:

  • Ανοικτή πρόσκληση σε FirefoxOS App Day στην Αθήνα και Web app Hackathon Το δεύτερο τρίμηνο του 2013 θα κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή του το FirefoxOS, το ανοικτό λειτουργικό σύστημα που προτείνει το Mozilla Project για φορητές συσκευές. Στις 26 Ιανουαρίου διοργανώνονται σε 23 πόλεις ανά τον κόσμο (της Αθήνας συμπεριλαμβανομένης) σεμινάρια για την αξιοποίηση των τεχνολογιών του Παγκόσμιου Ιστού στην ανάπτυξη εφαρμογών όχι μόνο για το FirefoxOS σε smartphone, αλλά και Android ή και στο desktop, ανεξαρτήτως OS.
  • Γεύση από το FirefoxOS για smartphone, στο PC Το ενδιαφέρον των προγραμματιστών επιχειρεί να προσελκύσει το Ίδρυμα Mozilla για να συνδράμουν στην ανάπτυξη του ανοικτού λειτουργικού συστήματος για smartphone FirefoxOS αλλά και των εφαρμογών του. Έτσι, διαθέτει το FirefoxOS ως πρόσθετο στον browser για PC, σε ένα περιβάλλον simulation για την διενέργεια δοκιμών από τους χρήστες σε περιβάλλον Windows, Mac ή διανομών Linux.
  • Ανοικτό Firefox OS σε smartphone ανά τον κόσμο από το Ίδρυμα Mozilla Το Ίδρυμα Mozilla ανακοίνωσε στις 2 Ιουλίου 2012 ότι έχει την απαιτούμενη υποστήριξη από την βιομηχανία για την διάθεση του ανοικτού λειτουργικού συστήματος για φορητές συσκευές με επιτυχία. Από τις αρχές του 2013 μερικά από τα μεγαλύτερα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα αρχίσουν να λανσάρουν smartphone σε προσιτές τιμές με Firefox OS στα οποία τα πάντα θα είναι γραμμένα σε HTML5.
  • Boot2Gecko | Smartphone φτιαγμένα από τον Παγκόσμιο Ιστό Από το βήμα του μεγαλύτερου συνεδρίου κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, το Ίδρυμα Mozilla ανακοίνωσε ότι ο ισπανικός κολοσσός των επικοινωνιών, η Telefonica θα είναι η πρώτη που θα διαθέσει μέσα στο έτος τις πρώτες συσκευές Boot to Gecko. Κλήσεις, μηνύματα, πλοήγηση στο Διαδίκτυο, παιχνίδια και όλες οι λειτουργίες ενός smartphone θα αναπτυχθούν υπό μορφή εφαρμογών HTML5 και θα εκτελούνται μέσα από τον Firefox, τον browser του μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος Mozilla.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024