Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με τζίρο $50 δισ. και αυξημένα κέρδη κλείνει το 2012 η Google

Με τζίρο $50 δισ. και αυξημένα κέρδη κλείνει το 2012 η Google

Ιδιαίτερα ευχαριστημένοι εμφανίστηκαν οι επενδυτές στην Google, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τελευταίο τρίμηνο του 2012, γεγονός που ώθησε την τιμή της μετοχής προς τα πάνω κατά 5% περίπου.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένοι εμφανίστηκαν οι επενδυτές στην Google, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τελευταίο τρίμηνο του 2012, γεγονός που ώθησε την τιμή της μετοχής προς τα πάνω κατά 5% περίπου. Τα έσοδα της Google το 2012 έφτασαν τα 50,2 δισεκατομμύρια δολάρια και τα κέρδη της τα 10,74 δισεκατομμύρια, αυξημένα κατά 10%. Στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, τα έσοδα ήταν 14,4 δισ. και τα κέρδη τα 2,89 δισ. δολάρια. «Δεν είναι κι άσχημα, για μια επιχείρηση που λειτουργεί μόλις μια δεκαετία και μισή», είπε ο Λάρι Πέιτζ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η άνοδος στα έσοδα της μεγαλύτερης ιντερνετικής επιχείρησης αποδίδεται αφενός στην εισαγωγή των λεγόμενων Product Listings Ads στις ΗΠΑ (δηλαδή, η Google πληρώνεται με το κλικ ή με κάθε αγορά για την προνομιακή προβολή προϊόντων και υπηρεσιών δεξιά από τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης). Επίσης, αποδίδεται στην μεγέθυνση της Google διεθνώς.

Επί πέντε συναπτά τρίμηνα, συνεχίζει να μειώνεται η τιμή που πληρώνουν οι διαφημιζόμενοι στην Google, το λεγόμενο μέσο κόστος ανά κλικ στις διαφημίσεις της Google. Τους τρεις τελευταίους μήνες του 2012, το cost per click μειώθηκε κατά 6%, αυτή όμως ήταν σημαντικά μικρότερη μείωση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (-15%). Η μείωση του μέσου κόστους αποδίδεται μερικώς και στις μειωμένες τιμές που χρεώνει η Google για τις διαφημίσεις σε φορητές συσκευές από το Google για Mobile σε σχέση με τις διαφημίσεις στον «κανονικό» δικτυακό της τόπο.

Οι τιμές στις διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης μειώθηκαν, παρασύροντας τα έσοδα προς τα κάτω. Όμως, πουλήθηκαν περισσότερες διαφημίσεις σε βίντεο στο YouTube και αλλού (με γραφικά). Ο αριθμός των κλικ στις διαφημίσεις του Google αυξήθηκαν επίσης, και αυτό σημαίνει περισσότερα έσοδα αφού η εταιρεία πληρώνεται με το κλικ. Τα κλικ αυξήθηκαν κατά 24% σε σχέση με πέρυσι, καταγράφει το Associated Press.

Πολλά έχουν αλλάξει το 2012 για την Google. Το 2011 δεν είχε ολοκληρωθεί η εξαγορά της Motorola Mobility, ύψους 12,4 δισ. δολαρίων, κάτι που έγινε προ οκταμήνου. Επιπλέον, έσοδα εισρέουν το τελευταίο εξάμηνο από τις πωλήσεις tablet με την επωνυμία Nexus. Έσοδα δεν υπολογίστηκαν από την πώληση του τμήματος διάθεσης συσκευών καλωδιακής τηλεόρασης της Motorola Mobility, που η Google επέλεξε να πουλήσει αντί 2,35 δισ. δολαρίων (μια πώληση που θα ολοκληρωθεί αργότερα το 2013). Συνυπολογίζοντας όλα αυτά, τα έσοδα της Google αυξήθηκαν κατά 36% από τον περασμένο χρόνο στα $14,4 δισεκατομμύρια, αναλύει το Associated Press. Η Motorola έχασε 353 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα 1,5 δισ. το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

Η Google πακετάρει τις υπηρεσίες με το Android, ένα λειτουργικό που τροφοδοτεί 500 εκατομμύρια smartphone και tablet ανά τον κόσμο, περισσότερα από τα iPhone και iPad που είχε διαθέσει η Apple τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο (370 εκατομμύρια). Οι αριθμοί θα επαναπροσδιοριστούν όταν ανακοινωθούν αργότερα, σήμερα, Τετάρτη τα αποτελέσματα της Apple για το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Associated Press,Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σπουδαία κίνηση από τον Ντιέγκο Κόστα που βοηθά τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία

Ο διεθνής επιθετικός της Γκρέμιο, Ντιέγκο Κόστα, προχωρά σε μια σπουδαία κίνηση για να βοηθήσει τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024