Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φόρο στην συλλογή προσωπικών δεδομένων από το Διαδίκτυο, εξετάζει η Γαλλία

Φόρο στην συλλογή προσωπικών δεδομένων από το Διαδίκτυο, εξετάζει η Γαλλία

Το ενδεχόμενο να επιβάλλει φόρο στους γίγαντες του Διαδικτύου για την συλλογή προσωπικών δεδομένων των Γάλλων χρηστών εξετάζει η γαλλική κυβέρνηση, μετά την μελέτη 200 σελίδων που έγινε γνωστή πρόσφατα.

Το ενδεχόμενο να επιβάλλει φόρο στους γίγαντες του Διαδικτύου για την συλλογή προσωπικών δεδομένων των Γάλλων χρηστών εξετάζει η γαλλική κυβέρνηση, πρόταση που περιλαμβάνεται σε μελέτη 200 σελίδων που έγινε γνωστή πρόσφατα.

Σύμφωνα με την μελέτη που έχει στα χέρια του ο Φρανσουά Ολάντ, οι γίγαντες του Διαδικτύου αποκομίζουν τα μέγιστα από την συλλογή και την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, «βάζοντας τους ίδιους τους χρήστες να δουλεύουν αμισθί». Κι αυτό καθώς, «η πρωτογενής ύλη του Διαδικτύου» είναι τα προσωπικά δεδομένα που παραχωρούν οικειοθελώς οι χρήστες, με αντάλλαγμα την «δωρεάν» παροχή των υπηρεσιών της Google και του Facebook. Ωστόσο, τα προσωπικά αυτά δεδομένα αποφέρουν έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων από διαφημιστικές καταχωρήσεις που προβάλλονται με βάση τα προσωπικά αυτά δεδομένα.

Εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι στην Γαλλία συζητιέται ότι εταιρείες όπως το Amazon, το Google και το Facebook κατορθώνουν να αποφύγουν την φορολόγησή τους στην Γαλλία, αφού δηλώνουν ως έδρα τους στην Ευρώπη την χώρα με τους χαμηλότερους δυνατούς συντελεστές φορολόγησης στην Ευρώπη.

Πάντως, στην μελέτη, στοιχεία για την οποία δημοσιεύονται στην εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης, δεν αναφέρονται σαφώς υπό ποιους όρους, και σε τι ποσοστό θα φορολογείται η συλλογή ή/και η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Για να εφαρμοστεί μια τέτοια πρόταση, θα πρέπει να αποτελέσει νόμο του κράτους, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί πριν το τέλος του 2013, σύμφωνα με τους Τάιμς. Τέλος, αναφέρεται πως σχετικά θα πρέπει να αποφανθεί και η Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων που έχει εκφράσει ανησυχίες για την μαζική συλλογή προσωπικών δεδομένων από τις προαναφερόμενες ιντερνετικές επιχειρήσεις.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024