Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόσκληση στο Imagine Cup 2013 από την Microsoft Ελλάς

Πρόσκληση στο Imagine Cup 2013 από την Microsoft Ελλάς

Ο μεγάλος διαγωνισμός τεχνολογίας Imagine Cup της Microsoft για το 2013 έχει ήδη ξεκινήσει και η Microsoft Ελλάς προσκαλεί τους νέους να δημιουργήσουν την ομάδα τους και να συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, αναπτύσσοντας καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές, προκειμένου να διεκδικήσουν μια διεθνή διάκριση στον κορυφαίο αυτό θεσμό νεανικής καινοτομίας, καθώς και σημαντικά χρηματικά έπαθλα.

Ο μεγάλος διαγωνισμός τεχνολογίας Imagine Cup της Microsoft για το 2013 έχει ήδη ξεκινήσει και η Microsoft Ελλάς προσκαλεί τους νέους να δημιουργήσουν την ομάδα τους και να συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, αναπτύσσοντας καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές, προκειμένου να διεκδικήσουν μια διεθνή διάκριση στον κορυφαίο αυτό θεσμό νεανικής καινοτομίας, καθώς και σημαντικά χρηματικά έπαθλα.

Στον ενδέκατο χρόνο της διεξαγωγής του, το Imagine Cup περιλαμβάνει τις παρακάτω κατηγορίες:

  • World Citizenship. Σε αυτή την κατηγορία συμμετέχουν projects με εφαρμογές λογισμικού που έχουν δημιουργηθεί πάνω σε πλατφόρμες της Microsoft με την προοπτική να έχουν κοινωνικό όφελος. Για παράδειγμα, ένα project που συμμετέχει στην κατηγορία αυτή μπορεί να αφορά ζητήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την κοινωνία ή την υγειονομική περίθαλψη.
  • Games. Στο πλαίσιο αυτής της κατηγορίας, οι συμμετέχοντες καλούνται να αναπτύξουν πάνω σε πλατφόρμες της Microsoft (Windows 8, Windows Phone, Kinect για Windows Software Development Kit και Xbox Indie Games) παιχνίδια που απευθύνονται σε νέους και εφήβους.
  • Innovation. Μέσω αυτής της κατηγορίας, ενθαρρύνεται η ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών για καταναλωτές, οι οποίες μπορεί να εισάγουν κάτι καινούριο στα κοινωνικά δίκτυα, στις online αγορές ή στην έρευνα και οι οποίες δημιουργούνται με εργαλεία και τεχνολογία της Microsoft.

Τα έπαθλα για κάθε μία κατηγορία στους φετινούς Παγκόσμιους Τελικούς είναι $50.000 για την πρώτη θέση, $10.000 για τη δεύτερη θέση και $5.000 για την τρίτη θέση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι την 1η Απριλίου 2013 να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και να στείλουν ένα prototype/demo της εφαρμογής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση mshic (ατ) microsoft.com. Οι ελληνικοί τελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 15 Απριλίου 2013 στην Αθήνα, όπου θα συμμετέχουν οι προκριθείσες ομάδες.
{{{related}}}
Η νικήτρια ομάδα από κάθε κατηγορία των ελληνικών τελικών θα συμμετέχει στη συνέχεια στους Παγκόσμιους Τελικούς του Imagine Cup 2013, που θα πραγματοποιηθούν στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας τον Ιούλιο, ώστε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και να διεκδικήσει τα μεγάλα έπαθλα του διαγωνισμού.

Παράλληλα, όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στους ελληνικούς τελικούς, θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν εισιτήριο για τους Παγκόσμιους Τελικούς της Ρωσίας, συμμετέχοντας στον Παγκόσμιο Online προκριματικό γύρο, κατά τον οποίο θα επιλεχθούν μερικές ομάδες (που δεν έχουν κερδίσει στους τελικούς των χωρών τους) προκειμένου να παρουσιάσουν το project τους στους Παγκόσμιους Τελικούς. Επισημαίνεται ότι για τη συμμετοχή στον online διαγωνισμό απαιτείται εγγραφή μέχρι τις 15 Μαρτίου στο www.imaginecup.com.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό από το 2004, έχοντας εξασφαλίσει σημαντικές διακρίσεις στην κατηγορία Software Design: 3η θέση το 2004 με το project SmartEyes και 2η θέση το 2005 με το project Sign2Talk. Το 2011, το project Touring Machine πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία Interoperability Challenge κερδίζοντας το ποσό των 8.000 δολαρίων. Το 2012 η Symbiosis ήταν ανάμεσα στις 6 καλύτερες ομάδες του κόσμου στην κατηγορία Software Design, ενώ συνεχίζει την επέκταση του project της, καθώς πρόσφατα επιχορηγήθηκε με 10.000€ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://www.imaginecup.com ενώ για ερωτήσεις σχετικά με το διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την επίσημη ελληνική κοινότητα του Imagine Cup http://studentguru.gr/default.aspx ή να στείλουν email στο v-digkan (ατ) microsoft.com

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024