Γυμνοί από το Διαδίκτυο

E.E.: «Online, αποκαλύπτετε πολύ περισσότερα απ' όσα νομίζετε»

E.E.: «Online, αποκαλύπτετε πολύ περισσότερα απ' όσα νομίζετε»
Σε βίντεο της Επιτροπής, οι χρήστες εμφανίζονται να μένουν γυμνοί κάθε φορά που δίνουν τα στοιχεία τους σε φαινομενικά αξιόπιστες διαδικτυακές υπηρεσίες.  
Την προσπάθεια για την αναμόρφωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Διαδικτύου επιχειρούν να κάνουν γνωστή οι Αρχές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στα κράτη μέλη της Ε.Ε. Αφορμή, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας 2013 που καθιέρωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα παραπέμπει σε σειρά σχετικών ενημερωτικών εγγράφων προς τον τελικό χρήστη που απαντούν σε ερωτήματα σχετικά με τις αλλαγές που θα φέρει η σχεδιαζόμενη πολιτική.

Πριν από έναν χρόνο, στις 25 Ιανουαρίου 2012 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την αναμόρφωση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ισχύουσα νομοθεσία θεσπίστηκε το 1995, πολύ πριν οι Ευρωπαίοι πολίτες αρχίσουν να ζουν δύο ζωές: μια στο Διαδίκτυο (και τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης) και μια εκτός. Η νέα πρόταση περιλαμβάνει και το δικαίωμα στη λήθη για τους χρήστες του Διαδικτύου.

Δείτε το φυλλάδιο που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με πλήθος σκίτσων που αποτυπώνουν την πραγματικότητα online με καυστικό αλλά και χιουμοριστικό τρόπο:

Open publication - Free publishing - More legislation

Σχετικά με την μεταρρύθμιση, η Αρχή παραπέμπει σε χρήσιμες πληροφορίες:


Στο βίντεο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι χρήστες «ξεγυμνώνονται» κάθε φορά που ανυποψίαστοι παραχωρούν απαραίτητα προσωπικά στοιχεία σε φαινομενικά αξιόπιστες διαδικτυακές υπηρεσίες.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα διοργανώνει την άνοιξη 2013 διημερίδα με στόχους έναν απολογισμό του 15ετούς έργου της Αρχής, την εφαρμογή του ν. 2472/1997 από την πολιτική και διοικητική δικαιοσύνη, τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικά θέματα σε σχέση με τις ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες.

In.gr Τεχνολογία

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Θέματα: