Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Κομισιόν, τα μέτρα που βρήκε η Google για την αυτοτιμωρία της

Στην Κομισιόν, τα μέτρα που βρήκε η Google για την αυτοτιμωρία της

Στα γραφεία της Κομισιόν βρίσκονται από την 1η Φεβρουαρίου τα «διορθωτικά μέτρα» τα οποία προτίθεται να πάρει η Google για να καθησυχάσει τις ανησυχίες της αρμόδιας για τον υγιή ανταγωνισμό στην ΕΕ επιτροπής. Ο Επίτροπος Χ.Αλμούνια δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της επιστολής πριν αυτό αναλυθεί και γίνει γνωστό στους ανταγωνιστές της Google που κατήγγειλαν τις πρακτικές της, πριν γίνει δοκιμή στην πράξη.

Στα γραφεία της Κομισιόν βρίσκονται από την 1η Φεβρουαρίου 2013 τα «διορθωτικά μέτρα» τα οποία προτίθεται να πάρει η Google για να καθησυχάσει τις ανησυχίες της, αρμόδιας για τον υγιή ανταγωνισμό στην ΕΕ, επιτροπής. Ο Επίτροπος Χ.Αλμούνια δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της επιστολής, το οποίο «αναλύεται», όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters. Τα μέτρα θα συζητηθούν με τους ανταγωνιστές της Google που κατήγγειλαν τις πρακτικές της και εάν «περάσουν», θα δοκιμαστούν στην πράξη.

Διαφορετικά, η Google αντιμετωπίζει πρόστιμο ίσο με το 10% των ετήσιων εσόδων της, ποσό που υπολογίζεται γύρω στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια (το 2012 έκλεισε με τζίρο $50 δισ. και αυξημένα κέρδη για την Google). Το 82% των διαδικτυακών αναζητήσεων στην Ευρώπη γίνονται με την μηχανή αναζήτησης της Google, όταν στις ΗΠΑ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 67%, σύμφωνα με στοιχεία από την comScore.

Εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδεχτεί τις προτάσεις της Google, δεν θα της επιβληθεί πρόστιμο και η έρευνα που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2010 θα ολοκληρωθεί κηρύσσοντας «αθώα» την εταιρεία.

Στις 4 Ιανουαρίου 2013 η μεγαλύτερη έρευνα των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ για αθέμιτο ανταγωνισμό έκλεισε αναίμακτα. Η Google βγήκε αλώβητη από τα πυρά που εξαπέλυσαν εναντίον της πλήθος ανταγωνιστών της, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft, αφού η αρμόδια Αρχή έκρινε πως ο γίγαντας του Διαδικτύου δεν καταχράστηκε την δύναμή του για να επεκτείνει την κυριαρχία του. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο tech.in.gr

Προηγουμένως, η Microsoft είχε απευθύνει έσχατη έκκληση να παταχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός από την Google.

Στην Ευρώπη, τον Σεπτέμβριο του 2012 ο Χουακίν Αλμούνια, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για την Ανταγωνιστικότητα είχε δηλώσει ότι η Google δεν είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμά του να κατευνάσει οικειοθελώς την δυσαρέσκεια της Επιτροπής. «Εάν δεν το κάνει σύντομα, θα αναγκαστούμε να ξεκινήσουμε επίσημες διαδικασίες», προειδοποιούσε τότε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. Είχε πει πως, η Google ήταν πρόθυμη να συζητήσει τις ανησυχίες της Επιτροπής και της έδωσε την ευκαιρία να επιδείξει η ίδια τα διορθωτικά μέτρα που μπορεί να πάρει «εντός μερικών εβδομάδων» σε τέσσερα σημεία «αγκάθια»: Ανάμεσά τους, η προβολή εξειδικευμένων αποτελεσμάτων -ειδήσεις, εστιατόρια ή προϊόντα- από την δική της μηχανή αναζήτησης εις βάρος ανταγωνιστικών μηχανών και η αντιγραφή περιεχομένου από ανταγωνιστικές μηχανές.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024