Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To ρολόι

To ρολόι «iWatch» φέρεται να ετοιμάζει η Apple

Η Apple έχει αναθέσει σε πολυμελή ομάδα συνεργατών της την κατασκευή μιας συσκευής που φοριέται στο χέρι σαν ρολόι, η οποία θα εκτελεί διεργασίες του iPhone ή του iPad, μεταδίδει το Bloomberg. Με το "iWatch", εκτιμούν οι αναλυτές, η Apple θα μπορούσε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, οι οποίοι βλέπουν την μετοχή να χάνει το 30% της αξίας της από το υψηλό του Σεπτεμβρίου και τον ανταγωνισμό να εντείνεται.

Η Apple έχει αναθέσει σε πολυμελή ομάδα συνεργατών της την κατασκευή μιας συσκευής που φοριέται στο χέρι σαν ρολόι, η οποία θα εκτελεί διεργασίες του iPhone ή του iPad, μεταδίδει το Bloomberg. Μάλιστα, πρόκειται για μια ομάδα 100 ατόμων διαφορετικών ειδικοτήτων, μέγεθος που μαρτυρά πως η διαδικασία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Με το «iWatch», εκτιμούν οι αναλυτές, η Apple θα μπορούσε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, οι οποίοι βλέπουν την μετοχή να χάνει το 30% της αξίας της από τον Σεπτέμβριο και τον ανταγωνισμό να εντείνεται.

Οι πληροφορίες για την όψη, την λειτουργικότητα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής είναι ελάχιστες και περιορίζονται στο ότι θα εκτελεί κάποιες από τις λειτουργίες ενός smartphone. Ωστόσο, η πληροφορία ότι η Apple εργάζεται πάνω σε μια έξυπνη συσκευή που φοριέται επαναλαμβάνεται από διαφορετικές πηγές. Η εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρεται σε συνομιλίες της Apple με τον κατασκευαστή των συσκευών της, την Hon Hai Precision Industry σχετικά με την σχεδίαση μιας τέτοιας συσκευής σε μεγάλη κλίμακα. Νωρίτερα, η εφημερίδα New York Times είχε μεταφέρει πως η Apple ετοιμάζει μια συσκευή που μοιάζει με ρολόι.

Η ιδέα ενός υπολογιστή-ρολόι δεν είναι νέα. Ο Μπιλ Γκέιτς είχε μιλήσει από το βήμα της CES του 2004 για την τεχνολογία SPOT, επιμένοντας ότι στο μέλλον θα έχουμε στο χέρι μας «έξυπνα ρολόγια» που θα μας ενημερώνουν για τις καιρικές συνθήκες, τις τιμές των μετοχών, τα αποτελέσματα αγώνων ή τις εξελίξεις στον τομέα του ενδιαφέροντός μας.

Επίσης, αξεσουάρ υπό μορφή ψηφιακού περικάρπιου έχουν διατεθεί, περιορίζονται όμως στην καταγραφή κάποιων μετρήσεων, όπως για παράδειγμα το Nike + FuelBand των 150 δολαρίων που χρησιμοποιεί την μέτρηση της επιτάχυνσης για να παρέχει πληροφορίες για διάφορες δραστηριότητες μέσω της κίνησης του καρπού σε μια οθόνη τύπου LED dot matrix.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024