Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μουσική με streaming σε smartphone/tablet της Samsung από την Akazoo στην Ελλάδα

Μουσική με streaming σε smartphone/tablet της Samsung από την Akazoo στην Ελλάδα

Η Samsung Electronics στην Ελλάδα ανακοίνωσε την συνεργασία της με την InternetQ για την διάθεση της συνδρομητικής υπηρεσίας μουσικής με τεχνολογία ροής (streaming) Akazoo σε smartphone και tablet του κατασκευαστή στην Ελλάδα.

Η Samsung Electronics στην Ελλάδα ανακοίνωσε την συνεργασία της με την InternetQ για την διάθεση της συνδρομητικής υπηρεσίας μουσικής με τεχνολογία ροής (streaming) σε smartphone και tablet του κατασκευαστή στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι χρήστες των προϊόντων κινητής τηλεφωνίας της Samsung μέσω της υπηρεσίας Akazoo θα μπορούν να δημιουργούν και να μοιράζονται τις δικές τους μουσικές συλλογές. Η υπηρεσία θα παρέχει επίσης πρόσβαση «σε πλήθος προσφορών». Μέσω WWW, η υπηρεσία χρεώνεται 4 περίπου ευρώ το μήνα για την «unlimited music streaming».

Το Akazoo παρέχει πρόσβαση σε μουσική που μεταδίδεται με τεχνολογία ροής (streaming), δηλαδή χωρίς να αποθηκεύεται τοπικά στο smartphone ή το tablet του χρήστη. Παρά το γεγονός αυτό, η αναπαραγωγή της μουσικής θα είναι εφικτή χωρίς απαραίτητα ο χρήστης να είναι συνδεδεμένος στο Ίντερνετ (αν και το μοντέλο αυτό, συνήθως προβλέπει ότι η μουσική παίζει όσο διαρκεί η συνδρομή του χρήστη, πληροφορία που τηρεί το σύστημα προστασίας ψηφιακών δικαιωμάτων που το προστατεύει από την αντιγραφή, DRM). Στην προκειμένη περίπτωση, αφορά σε συσκευές της Samsung που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android.

Στο πορτφόλιο της Akazoo στο οποίο αποκτούν πρόσβαση οι χρήστες των συσκευών της Samsung υπάρχουν 15 εκατομμύρια τραγούδια από ξένους αλλά και Έλληνες καλλιτέχνες. Μια βελτιωμένη έκδοση της εφαρμογής Akazoo, ειδικά προσαρμοσμένη για κινητά και tablets Samsung, θα παρουσιαστεί επίσημα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας MWC 2013, στη Βαρκελώνη, οπότε θα υπάρξει συνέχεια.

Ο κ. Λυκούργος Σαμαρτζής, Διευθυντής του τμήματος Κινητής Τηλεφωνίας της Samsung Electronics Hellas, δήλωσε σχετικά πως «H Samsung προχώρησε σε σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με την InternetQ και την υπηρεσία Akazoo, διότι είναι βασικό μας μέλημα να δημιουργούμε και να προσφέρουμε μοναδική εμπειρία χρήσης και υπηρεσίες με τοπικό περιεχόμενο στους καταναλωτές μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα απολαύσουν πολλές ώρες ποιοτικής ψυχαγωγίας».

Δήλωση έκανε και ο κ. Παναγιώτης Δημητρόπουλος, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της InternetQ: «Πιστεύουμε πως η στρατηγική συνεργασία με τη Samsung θα προσφέρει μεγάλη προστιθέμενη αξία στους χρήστες της υπηρεσίας Akazoo και κινητών συσκευών Samsung. Αξιοποιώντας τις ισχυρές συνέργειες μας, μαζί δημιουργούμε μια ολοκληρωμένη πρόταση μουσικής διασκέδασης στην Ελλάδα που θα επεκταθεί μελλοντικά και σε άλλες χώρες».

Η InternetQ παρέχει υπηρεσίες και ολοκληρωμένες λύσεις mobile marketing και ψηφιακής ψυχαγωγίας για παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και κατασκευαστές. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως μέσω συνεργασιών με περισσότερους από 150 παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Οι υπηρεσίες της InternetQ περιλαμβάνουν το Akazoo, μία «κοινωνικά διασυνδεδεμένη» μουσική υπηρεσία απεριόριστης μουσικής, που είναι διαθέσιμη online και σε smartphones.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024