Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεκαέξι ιδέες σε 54 ώρες στο 5ο Startup Weekend στην Αθήνα

Δεκαέξι ιδέες σε 54 ώρες στο 5ο Startup Weekend στην Αθήνα

Το Startup Weekend αποτελεί ένα τριήμερο εργαστήριο, στο οποίο συμμετέχουν άτομα που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν καινοτόμο επιχειρηματική δράση. Μέσα στις 54 ώρες καλούνται να αναπτύξουν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια, υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών. Φέτος, συμμετείχαν 150 άτομα, και αναπτύχθηκαν 16 ιδέες. Δείτε ποιες διακρίθηκαν.

Το Startup Weekend αποτελεί ένα τριήμερο εργαστήριο, στο οποίο συμμετέχουν άτομα που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν καινοτόμο επιχειρηματική δράση. Μέσα στις 54 ώρες καλούνται να αναπτύξουν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια, υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών. Φέτος, συμμετείχαν 150 άτομα, και αναπτύχθηκαν 16 ιδέες. Δείτε ποιες διακρίθηκαν.

Το 5ο Startup Weekend Athens πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013, στις εγκαταστάσεις του AKTO Art & Design College. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft σε συνεργασία με το CoLab Workspaces και τo 123P.

  • Την πρώτη θέση φέτος κατέκτησε η ομάδα FR8, η οποία παρουσίασε μια λύση για την αξιοποίηση του άδειου χώρου των φορτηγών που μεταφέρουν φορτία εντός Ελλάδας. Η υλοποίηση περιλαμβάνει μια διαδικτυακή πλατφόρμα, καθώς και μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, μέσω των οποίων οι πελάτες που έχουν φορτία προς μεταφορά θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μεταφορείς που καλύπτουν τις ανάγκες τους. Από την ομάδα FR8 o Μάριος Βλαχογιώργος δήλωσε «Το FR8 είναι μια υπηρεσία που θα εξελίξει τον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας (supply chain), μέσω μιας online πλατφόρμας, η οποία θα αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ των αποστολέων αγαθών και των μεταφορέων, μειώνοντας σημαντικά τα παραδοσιακά υψηλά κόστη των ενδιαμέσων». Ο Δημήτρης Ανδριανόπουλος, επίσης από την ομάδα FR8 πρόσθεσε: «To Startup Weekend Athens ήταν μια πάρα πολύ δημιουργική, απαιτητική και εποικοδομητική πρόκληση που μας βοήθησε να μάθουμε πολλά τόσο για την υλοποίηση των ιδεών μας στον επιχειρηματικό κόσμο, όσο και για τους ίδιους μας τους εαυτούς. Η διοργάνωση ήταν άψογα εκτελεσμένη, οι εθελοντές πολύ ενθουσιώδεις και η παρουσία των μεντόρων καταλυτική για τη διεξαγωγή ενός event που ξεπέρασε κάθε προσδοκία».

Τη δεύτερη θέση κέρδισε η ομάδα Zombies vs. Robots με το Zombot, ένα παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα, το οποίο συνδυάζει στοιχεία πραγματικότητας και εικονικής πραγματικότητας. Οι παίκτες επιλέγουν αν θέλουν να έχουν το ρόλο “ζόμπι” “μολύνοντας” άλλους και εντάσσοντάς τους με αυτόν τον τρόπο στο παιχνίδι ή ρόλο “ρομπότ”, που πολεμούν τα ζόμπι.

  • Την τρίτη θέση πήρε η ομάδα Matteti ένα διαδικτυακό marketplace δώρων προσαρμοσμένων για παιδιά. Αυτό το marketplace θα συλλέγει υπηρεσίες/προϊόντα από τους κατασκευαστές προτείνοντας στους πελάτες εναλλακτικές επιλογές σε προϊόντα τέτοιου είδους.
  • Τέλος, n ιδέα ReAct Project, μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να εκφράζουν την άποψή τους σχετικά με συγκεκριμένες αποφάσεις ή ενέργειες πολιτικών, με δυνατότητα υποβολής προτάσεων, τιμήθηκε από την επιτροπή για το κοινωνικό χαρακτήρα της.

Ένας εκπρόσωπος από τις πρώτες 2 νικήτριες ομάδες θα ταξιδέψει στις 24-26 Απριλίου στο Άμστερνταμ για να παρακολουθήσει το Ευρωπαϊκό συνέδριο “TheNextWeb”. Τα κόστη των αεροπορικών εισιτηρίων θα καλύψει η travelplanet24, πλατινένιος χορηγός της εκδήλωσης.

  • Το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft θα εντάξει όλες τις ομάδες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του Startup Weekend στο πρόγραμμα BizSpark, το οποίο προσφέρει δωρεάν για 3 χρόνια όλα τα προϊόντα της Microsoft σε εταιρείες startup.
  • Καθώς οι ιδέες θα περνάνε σε φάση υλοποίησης, οι ομάδες εργασίας θα μπορούν επίσης να λάβουν δωρεάν υποστήριξη σε επίπεδο τόσο υλικοτεχνικής υποδομής, όσο και συμβουλευτικών υπηρεσιών και επιχειρηματικής δικτύωσης, καθώς και τη δυνατότητα φιλοξενίας τους στο Κέντρο.

Αναφορικά με την πρωτοβουλία αυτή, ο κ. Φώτης Δραγανίδης, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft Ελλάς σημείωσε: «Το Startup Weekend λειτουργεί σαν επιταχυντής ανάπτυξης ιδεών, καλώντας και ενθαρρύνοντας τους νέους ανθρώπους να επενδύσουν στις δυνατότητές τους, αναπτύσσοντας δημιουργικές επιχειρηματικές ιδέες. Το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft υποστηρίζει έμπρακτα προσπάθειες που ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα και προωθούν την ανάπτυξη».

Το Startup Weekend που δημιουργήθηκε το 2007 είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελεί μέρος διεθνούς πρωτοβουλίας με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσα από την έμπρακτη εξάσκηση και δικτύωση ανθρώπων με διαφορετικές εμπειρίες. Μέχρι σήμερα έχουν διοργανωθεί 780 Startup Weekends σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο και έχουν δημιουργηθεί πάνω από 10.000 ομάδες.

Στην Ελλάδα, από το 2008, το Startup Weekend αποτελεί μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών που υποστηρίζονται από το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft για την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Startup Weekend Athens είναι διαθέσιμες στην ακόλουθη διαδικτυακή διεύθυνση: http://athens.startupweekend.org/.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024