Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαγωνισμός «για την Ελλάδα μου» στο google.gr

Διαγωνισμός «για την Ελλάδα μου» στο google.gr

Παιδιά από 6 έως και 18 ετών μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό Doodle 4 Google που διοργανώνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, δηλαδή να επανασχεδιάσουν το λογότυπο της Google έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει την δική τους Ελλάδα. Το doodle θα εμφανιστεί στο google.gr για 24 ώρες στις 14 Μαΐου 2013.

Παιδιά από 6 έως και 18 ετών μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό Doodle 4 Google που διοργανώνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, δηλαδή να επανασχεδιάσουν το λογότυπο της Google έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει την δική τους Ελλάδα. Το doodle θα εμφανιστεί στο google.gr για 24 ώρες στις 14 Μαΐου 2013.

  • Όπως εξηγεί η Google Ελλάδας, τα doodles είναι οι ευχάριστες, μερικές φορές αστείες, και αυθόρμητες αλλαγές στο λογότυπο της Google, που γίνονται για να τιμήσουν εθνικές εορτές, μεγάλες προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους, καλλιτέχνες, επιστήμονες, πρόσωπα που έμειναν στην ιστορία ή για να σχολιάσουν σύγχρονα γεγονότα. Μπορείτε να δείτε doodles στην διεύθυνση www.google.com/doodles

Η ιστορία των doodles

Το 1998, οι ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin ήθελαν να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα απουσιάσουν καθώς επρόκειτο να πάνε στο φεστιβάλ Burning Man στην έρημο της Νεβάδα. Έτσι τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της Google, ενημερώνοντας τους χρήστες ότι βρίσκονται «εκτός γραφείου». Οι χρήστες, παρά το αρχικό ξάφνιασμά τους, αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό την αλλαγή στο κλασικό λογότυπο της Google καθώς και την «παιχνιδιάρικη» διάθεση της νεοσύστατης τότε εταιρίας.

Δείτε μερικά παραδείγματα ελληνικών Doodles

Το 2000, ο Larry και ο Sergey διόρισαν τον webmaster Dennis Hwang επικεφαλής της ομάδας των doodles, και δώδεκα χρόνια αργότερα, η αρχική ομάδα έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο τμήμα εικονογράφων και μηχανικών (τους doodlers), οι οποίοι έχουν δημιουργήσει πάνω από 1500 doodles για πολλές διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών για τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο αλλά και το doodle των εθνικών εκλογών.

Στο www.google.com/doodles μπορείτε να δείτε όλα τα doodles που έχουν ανέβει κατά καιρούς σε όλο τον κόσμο, να φτιάξετε τη δική σας μουσική με το doodle-κιθάρα του Les Paul, να παίξετε Pac man ή να δείτε τις περιπέτειες των ηρώων του Star Trek.

Η Google εμπορεύεται στο Doodle Store χιλιάδες αντικείμενα που φέρουν τα doodles τυπωμένα επάνω τους, όπως κούπες, μπλουζάκια, αφίσες, και άλλα.

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό στην Ελλάδα

Το «Doodle 4 Google» είναι ένας δημιουργικός διαγωνισμός, για παιδιά ηλικίας 6-18 ετών, ανοιχτός για όλους τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε όλη την Ελλάδα.

Ο μικρός καλλιτέχνης που θα κερδίσει το διαγωνισμό θα κερδίσει επίσης ένα Chromebook, ένα Wacom tablet για digital art/ drawing, μία μπλούζα με το doodle που έχει σχεδιάσει και ένα ταξίδι στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την τελετή ανακοίνωσης του τελικού νικητή, στις 13 Μαΐου 2013. Οι 60 επιλαχόντες θα κερδίσουν επίσης ξεχωριστά δώρα. Επιπλέον, στο σχολείο του νικητή θα δοθούν 30 Chromebook.

Διαδικασία διαγωνισμού

Τα παιδιά μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μέσα από το σχολείο τους και η υποβολή των doodles μπορεί να γίνει μέσω ταχυδρομείου και θα πρέπει να συνοδεύεται από την συνοδευτική επιστολή που υπάρχει στην ιστοσελίδα http://www.google.gr/doodle4google/.

  • Η προθεσμία για την κατάθεση των doodles είναι η 29η Μαρτίου.

Στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού, μια ομάδα από τη Google Ελλάδος μαζί με την κριτική επιτροπή του Doodle 4 Google Ελλάδος, που απαρτίζεται από προσωπικότητες των τεχνών, της ενημέρωσης αλλά και της εκπαίδευσης, θα διαλέξει τα 60 καλύτερα doodles (15 από 4 ηλικιακές ομάδες ).

Στην συνέχεια, τα επιλεγμένα 60 doodles θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Doodle 4 Google (http://www.google.gr/doodle4google/) και θα αξιολογηθούν από το κοινό με online ψηφοφορία, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Απριλίου – έως τις 7 Μαΐου 2013. Κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει ένα doodle από κάθε κατηγορία. Με βάση τα αποτελέσματα της online ψηφοφορίας θα αναδειχθούν οι 4 εθνικοί φιναλίστ, ένας από κάθε ηλικιακή ομάδα.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα είναι ένας από τους τέσσερις εθνικούς φιναλίστ, θα εκλεγεί από την ομάδα της Google και θα ανακοινωθεί στην τελετή απονομής των βραβείων τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013.

Την κριτική επιτροπή του Doodle 4 Google Ελλάδος αποτελούν οι:

  • Εύα Σταμάτη – Διευθύντρια Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
  • Μιχάλης Γεωργίου – eGraphic designer, Υπεύθυνος τομέα graphic design Κολεγίου Βακαλό
  • Βαγγέλης Ηλιόπουλος – Συγγραφέας και πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
  • Ίριδα Κρητικού – Ιστορικός Τέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια
  • Βασίλης Χαραλαμπόπουλος – Ηθοποιός
  • Μαρία Καβογιάννη– Ηθοποιός

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024