Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση γνωριμίας για το Google Developers Group Athens στο Μαρούσι

Συνάντηση γνωριμίας για το Google Developers Group Athens στο Μαρούσι

Η πρώτη συγκέντρωση προγραμματιστών στην Αθήνα που ασπάζονται την φιλοσοφία του ανοικτού λογισμικού και ειδικότερα τις τεχνολογίες της Google θα γίνει στο Μαρούσι το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013. Το πρώτο ελληνικό Google Developers Group με την επωνυμία GDG Athens συστάθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου και αριθμεί ήδη 60 μέλη.

Η πρώτη συγκέντρωση προγραμματιστών στην Αθήνα που ασπάζονται την φιλοσοφία του ανοικτού λογισμικού και χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες της Google θα γίνει στο Μαρούσι το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013. Το πρώτο ελληνικό Google Developers Group, με την επωνυμία GDG Athens, συστάθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου και αριθμεί ήδη 60 μέλη.

  • Η συνάντηση θα γίνει στην οδό Αποστόλου Παύλου 10Α στο Μαρούσι.στους χώρους του 123p, Πειραιώς 123, Κ. Πετράλωνα. Στο site www.123p.gr υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στον χώρο του event.

Από τις 14:00 το μεσημέρι θα ξεκινήσουν μισάωρες τεχνικές παρουσιάσεις για την HTML5, τα πρόσφατα exploit στην Java, το MultiPath TCP στο Android και την γλώσσα DART.

Όπως διευκρινίζει στο tech.in.gr ο πρωτεργάτης του GDG Athens κος Άγγελος Νακούλας, δεν υπάρχει άμεση σχέση του γκρουπ με την Google, όπως άλλωστε σε όλα τα GDG, παρά το γεγονός ότι στις εκδηλώσεις δηλώνει παρών ο εκπρόσωπος του τοπικού γραφείου της Google, κος Κολοκωτσάς και στον δικτυακό τόπο της Google συστεγάζονται τα γκρουπ.

Η τοπική κοινότητα αποφασίζει για την οργάνωση και την επιλογή του περιεχομένου των εκδηλώσεων, που φιλοδοξεί να φέρει κοντά developers που δουλεύουν με τα ίδια εργαλεία (όπως τα Google API για την αξιοποίηση των Google Maps, του Chrome, του Android κ.ά.). Το κόστος των εκδηλώσεων -το οποίο προς το παρόν περιορίζεται στην παραχώρηση χώρου φιλοξενίας- καλύπτεται από προσφορές.

Με το GDG Athens ανέρχεται σε 100 ο αριθμός των χωρών που συμμετέχουν στην παγκόσμια κοινότητα των προγραμματιστών Google οι οποίοι εθελοντικά έχουν δημιουργήσει 365 γκρουπ σε πολλές πόλεις. Τα μέλη τους μέσα σε ένα μόλις εξάμηνο συναντήθηκαν 1518 φορές, αριθμός που αντικατοπτρίζει και την αξία των συναντήσεων αυτών. Δείτε τις τρέχουσες εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, όπου απευθύνεται ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή.

Το GDG Athens συστάθηκε στις 4 Φεβρουαρίου με 60 μέλη και δεδηλωμένος στόχος του είναι «να γίνει το GDG Athens το σημείο αναφοράς για την κοινότητα των χρηστών open source και των τεχνολογιών Google API».

Ανθή Παναγιωτάκη

@techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024