Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το ντεμπούτο του Sony Xperia Z στην ελληνική αγορά

Το ντεμπούτο του Sony Xperia Z στην ελληνική αγορά

H Sony Mobile γιόρτασε την έλευση του Sony Xperia Z στην Ελλάδα, του smartphone που θα ηγηθεί της πορείας της στο 2013. Το τετραπύρηνο smartphone LTE αξιοποίησε το δίκτυο 4G από το νέο πρότυπο κατάστημα της Cosmote στην Στοά Πεσμαζόγλου, ακούστηκαν ριπές από την κάμερά του, προέβαλλε περιεχόμενο με υψηλή ευκρίνεια ασύρματα σε μια τηλεόραση 40 ιντσών και κατέληξε στο βυθό ενός ενυδρείου...

H Sony Mobile υποδέχτηκε πρόσφατα το Sony Xperia Z στην Ελλάδα, το smartphone που θα ηγηθεί της πορείας της στο 2013. Το τετραπύρηνο smartphone LTE αξιοποίησε το δίκτυο 4G από το νέο πρότυπο κατάστημα της Cosmote στην Στοά Πεσμαζόγλου, ακούστηκαν ριπές από την κάμερά του, προέβαλλε περιεχόμενο με υψηλή ευκρίνεια ασύρματα σε μια τηλεόραση 40 ιντσών και κατέληξε στο βυθό ενός ενυδρείου…

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά

  • 5” Full HD 1080p Reality Display,
  • Διαστάσεις 139x71x7.9 mm
  • Βάρoς 146 γρ.
  • Qualcomm APQ8064+MDM9215M Quad Core 1,5GHz
  • Adreno 320
  • Google Android 4.1 (Jelly Bean)
  • 13 Megapixel camera
  • 4G LTE
  • 2GB RAM
  • 16GB εσωτερικά, με υποδοχή microSD
  • 2330 mAh με διαχείριση STAMINA

Το Sony Xperia Z, μας είπαν, είναι ένα superphone που συγκεντρώνει όλη την τεχνογνωσία της Sony από όλες τις προϊοντικές της κατηγορίες (φέρνοντας αμέσως κατά νου, το Playstation, τις τηλεοράσεις BRAVIA και τα Walkman).

Η Sony Mobile έδωσε έμφαση στην σχεδίαση του Xperia Z -το πιο λεπτό smartphone 5 ιντσών, με πάχος 7,9 χιλιοστά- καθώς και την επιλογή υλικών που θεωρούνται «premium»: αλουμίνιο για τα κουμπιά ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και της έντασης του ήχου και ανθεκτικό, ειδικά σκληρό γυαλί μπροστά και πίσω.

Όπως ίσως αντιληφθήκατε και από το τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ για το Xperia Z, η Sony επιχειρεί να στρέψει τα βλέμματα στην οθόνη και μιλάει για την δεύτερη γενιά της Mobile Bravia Engine, την μηχανή με την οποία «κινείται» η οθόνη του κινητού για να αποδώσει πιστά τα χρώματα και την κίνηση. «Η οθόνη του Sony Xperia Z με Mobile Bravia Engine 2 είναι η πιο ευκρινής οθόνη 5’’ που κυκλοφορεί» ισχυρίζεται η Sony Mobile και παραπέμπει στα αποτελέσματα των δοκιμών της Stategy Analytics τουλάχιστον μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2013 που το επαληθεύουν. Η ευκρίνεια μετριέται με βάση την πυκνότητα των pixel όταν η ανάλυση είναι 1920×1080 σε η διαγώνιος της οθόνης 5 ίντσες. Με βάση τις διαστάσεις των πλευρών του, υπολογίζεται ότι στο Xperia Z ξεπερνάει τα 440 εικονοστοιχεία ανά δυόμισι εκατοστά. Στην παρουσίαση μάλιστα, έγινε λόγος για την ισορροπία που επιτυγχάνεται στην απόδοση των βασικών χρωμάτων σε ολόκληρη την οθόνη, αφού δεν χρησιμοποιείται ένα γνωστό τρικ, με κάποια pixel να έχουν ελαφρώς «τσιμπημένο» κάποιο χρώμα.

Το Sony Xperia Z με αισθητήρα Sony Exmor RS φέρνει στα βίντεο από smartphone την τεχνολογία HDR (High Dynamic Range) που γνωρίσαμε το 2012 στις λήψεις φωτογραφιών από smartphone. Αυτό που θα αναμένουν να δουν οι χρήστες του Sony Xperia Z είναι βίντεο με πιο σωστή καταγραφή της αντίθεσης των χρωμάτων, από τα πιο φωτεινά έως το πιο σκοτεινά σημεία σε κάθε καρέ και από καρέ σε καρέ, όπως το HDR διορθώνει υπερφωτισμένες και υποφωτισμένες φωτογραφίες συνδυάζοντας πληροφορία και από τις δύο.

Ακόμα, το Sony Xperia Z κάνει ένα άλμα στην προστασία από το νερό (και τη σκόνη) σε σχέση με όσα γνωρίζαμε για τα smartphone. Ένα από τα πιο συνηθισμένα ατυχήματα ενός smartphone είναι να βραχεί, και η Sony φαίνεται ότι κατέγραφε συμβάντα. Ως τώρα γνωρίζαμε ότι κάποια smartphone είχαν ειδική επίστρωση που επέτρεπε στο νερό να κυλάει όπως κυλάνε οι σταγόνες του πάνω σε ένα χαρτομάντιλο. Η Sony πήρε την πιστοποίηση IP7 για το Xperia Z (και το Sony Tablet Z), η οποία βεβαιώνει ότι το Xperia Z, υπό την προϋπόθεση ότι είναι καλά κλεισμένες οι θύρες του, συνεχίζει να λειτουργεί επί μισή ώρα βυθισμένο σε καθαρό νερό (15 εκατοστά έως 1 μέτρο). Μπορεί, για παράδειγμα, να αναπαράγει ασύρματα μουσική όντας βυθισμένο στο νερό και υπήρξαμε μάρτυρες ότι τα κατάφερε.

Το Xperia Z είναι το smartphone που προτείνει η Sony σε όσους χρειάζονται τις υψηλές ταχύτητες download αλλά και upload ενός δικτύου 4G και η Cosmote το συνιστά. Αμφότερες, υπόσχονται πολλαπλάσιες ταχύτητες πλοήγησης στο Διαδίκτυο, απρόσκοπτη χρήση προηγμένων εφαρμογών πολυμέσων όπως η απαιτητική αναπαραγωγή βίντεο που μεταδίδεται με τεχνολογία ροής από το διαδίκτυο και μάλιστα σε υψηλή ανάλυση (HD Streaming) ή η διεξαγωγή τηλεδιασκέψεων με ποιότητα HD, ή η αποστολή και η λήψη μεγάλων αρχείων.

«To 2013 θα είναι η χρονιά της Sony Mobile. To Xperia™ Z smartphone κέρδισε ήδη πολλά βραβεία από την ώρα που ανακοινώθηκε ενώ μόλις τώρα αρχίζει η κυκλοφορία του και έχει ήδη τρομερά θετική ανταπόκριση στις χώρες που εμφανίστηκε. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που η COSMOTE βρίσκεται στο πλευρό μας χαρίζοντας την εμπειρία 4G στους χρήστες του Xperia Z»,
δήλωσε ο κ. Αντώνης Μπαρούνας, Vice President CU Mediterranean, της Sony Mobile.

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Κουτσώνας, Director Mobile Data, Internet Services & Terminals, της COSMOTE τόνισε χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών επικοινωνίας που παρέχουμε στο κοινό. Αυτό αποδεικνύει και η εκτεταμένη κάλυψη του δικτύου 4ης γενιάς που πρώτη η COSMOTE έφερε στην Ελλάδα, και που σε συνδυασμό με μια υψηλού σχεδιασμού και τεχνολογίας συσκευή, όπως το Xperia Z, απογειώνει την εμπειρία των πελατών μας».
{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024