Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σωπαίνει ο Google Reader, φωνάζουν οι χρήστες

Σωπαίνει ο Google Reader, φωνάζουν οι χρήστες

Ο... ταχυδρόμος που έφερνε κάθε μέρα τα νέα σε μεγάλο, αν και άγνωστο, αριθμό χρηστών από τον πλούσιο σε πληροφορία αλλά και θορυβώδη Παγκόσμιο Ιστό δεν θα τους παραδίδει σύντομα την προσωπική τους εφημερίδα. Η Google ανακοίνωσε ότι η δύση για τον Google Reader ξεκινά και θα διαρκέσει τέσσερις μήνες έως ότου την 1η Ιουλίου 2013 δεν θα φαίνεται πια στον ορίζοντα.

Ο… ταχυδρόμος που έφερνε κάθε μέρα τα νέα σε μεγάλο, αν και άγνωστο, αριθμό χρηστών από τον πλούσιο σε πληροφορία αλλά και θορυβώδη Παγκόσμιο Ιστό δεν θα τους παραδίδει σύντομα την προσωπική τους εφημερίδα. Η Google ανακοίνωσε ότι η δύση για τον Google Reader ξεκινά και θα διαρκέσει τέσσερις μήνες έως ότου την 1η Ιουλίου 2013 δεν θα φαίνεται πια στον ορίζοντα.

Ο Google Reader (ή Αναγνώστης) είναι μια υπηρεσία που επέτρεπε στον χρήστη να συγκεντρώνει ενημερώσεις από πλήθος πηγών στο Διαδίκτυο (υπό μορφή RSS ή Atom feed). Από τον Google Reader ενημερώνεται πλήθος κόσμου χωρίς να χρειαστεί να ανατρέξει σε πολλούς διαφορετικούς δικτυακούς τόπους αφού έχει προεπιλέξει και συγκεντρώσει εκεί τις πηγές του.

Η Google δικαιολόγησε την διακοπή της υπηρεσίας λέγοντας πως, ήδη από την άνοιξη του 2011 επιχειρεί να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της για να κατορθώσει να ανταπεξέλθει στις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις για την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών. Εξάλλου, ζούμε στην εποχή όπου η χρήση περισσότερων από μια συσκευών αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση, αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση.

Οι χρήστες του Google Reader, μιας υπηρεσίας που ανέτειλε το 2005, βαίνουν διαρκώς μειούμενοι, αναφέρεται στο επίσημο blog. Ως εκ τούτου, συμπεραίνουμε, η υπηρεσία περιλαμβάνεται στην λίστα 70 υπηρεσιών που δοκιμάστηκαν, πέτυχαν ή απέτυχαν, απαρχαιώθηκαν ή απλά πρέπει να επιστρέψουν τους πόρους που χρειάζονται (κυρίως τους developers) σε άλλες υπηρεσίες.

Το επιχείρημα δεν θεωρήθηκε αρκετό για τους φανατικούς χρήστες του Google Reader και στην οργή ή την θλίψη κάποιων χρηστών προστέθηκε η μαρτυρία ενός ανθρώπου που εργαζόταν έως το 2011 στην Google, ως επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξής της επίμαχης υπηρεσίας. Σύμφωνα με όσα απαντά στο Quora o Brian Shih υποθέτει πως πρόκειται για «πολιτική» απόφαση που επανατοποθετεί τους developers στις επάλξεις του κοινωνικού δικτύου της Google, το Google+.

Ετοιμάστε βαλίτσες

Πάντως, τα μηνύματα στο Twitter αφορούν κυρίως στο μοίρασμα εναλλακτικών personal news readers ή αλλιώς aggregator, όπως το Netvibes, το Feedly, το newsblur.

Προηγουμένως, οι χρήστες μπορούν να πάρουν από τον λογαριασμό τους στο Google τις συνδρομές τους σε RSS feed από τον Google Reader για να τις μεταφέρουν στον νέο τους «συλλέκτη».

Διαβάστε στο tech.in.gr

Τα αρχεία που προκύπτουν από την Αρχειοθέτηση είναι σε φορμά json και περιλαμβάνουν:

  • Λίστα χρηστών που κάνατε follow
  • Λίστα χρηστών που σας έκαναν follow
  • Αντικείμενα που έχετε προσθέσει αστεράκια
  • Αντικείμενα που έχετε κάνει like
  • Αντικείμενα που μοιραστήκατε
  • Αντικείμενα που μοιράστηκαν από χρήστες που ακολουθείτε
  • Οι Σημειώσεις σας (Notes)
  • Αντικείμενα με σχόλια

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024