Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αυτά τα κάνει και το Optimus G Pro», απαντά η LG στην Samsung για το S4

«Αυτά τα κάνει και το Optimus G Pro», απαντά η LG στην Samsung για το S4

Η LG Electronics βγάζει ένα ακόμα βέλος από την φαρέτρα της και απαντά στον συμπατριώτη της πως πολλές από τις «καινοτομίες» που θα έχει το Galaxy S 4 τις έχει ήδη έτοιμες για το δικό της LG Optimus Pro.

Η LG Electronics βγάζει ένα ακόμα βέλος από την φαρέτρα της και απαντά στον συμπατριώτη της πως πολλές από τις «καινοτομίες» που θα έχει το Galaxy S 4 όταν κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τις έχει ήδη έτοιμες για το δικό της LG Optimus Pro που κυκλοφορεί στην πατρίδα, την Ν.Κορέα.

Νωρίτερα, είχε ρίξει το γάντι στην Samsung εγκαθιστώντας το δικό της billboard πάνω από εκείνο που ανήγγειλε την επικείμενη παρουσίαση του Galaxy S 4 στην Times Square («Μην περιμένετε το 4, το Optimus G είναι εδώ», λέει η LG στους φίλους του Sam).

Συγκεκριμένα, η LG Electronics εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρεται στην δυνατότητα αναγνώρισης της κίνησης των ματιών στα smartphones της LG -κάτι που είχε επισημάνει και νωρίτερα όταν ακούστηκαν οι πρώτες φήμες περί Eye Scrolling στο S IV.

«H τεχνολογία μας θα λανσαριστεί για πρώτη φορά στη λειτουργία “Smart Video” στο Optimus G Pro», γράφει η εταιρεία και εξηγεί: Το Smart Video αναγνωρίζει τη θέση των ματιών του χρήστη και αυτόματα αναπαραγάγει ή σταματάει το βίντεο χωρίς κάποια χειροκίνητη παρέμβαση από αυτόν. Όταν πλέον τα μάτια του χρήστη δεν εστιάζουν στην οθόνη του smartphone, η εμπρόσθια κάμερα το αναγνωρίζει και αυτόματα σταματάει την αναπαραγωγή του βίντεο. Όταν το βλέμμα του χρήστη επανέρχεται στην οθόνη, συνεχίζεται η αναπαραγωγή του, από το σημείο που είχε σταματήσει.

Εκτός από την δυνατότητα αυτή, η LG επιχειρεί να… κολλήσει στον τοίχο την Samsung με ένα ακόμα επιχείρημα. «Πέραν του Smart Video, το Optimus G Pro θα διαθέτει επίσης την πρωτοεμφανιζόμενη παγκοσμίως λειτουργία Dual Camera. Η συγκεκριμένη λειτουργία αποτελεί προέκταση του Dual Recording που ξεκίνησε στο λανσάρισμα του Optimus G Pro στην κορεατική αγορά τον Φεβρουάριο. Η λειτουργία Dual Camera πραγματοποιεί ταυτόχρονη λήψη φωτογραφιών, χρησιμοποιώντας την εμπρόσθια και την πίσω κάμερα, δημιουργώντας μια σύνθεση «εικόνας μέσα στην εικόνα». Ο χρήστης μπορεί με αυτό τον τρόπο να γίνει μέρος της ιστορίας και όχι απλός παρατηρητής.»

  • Ανάλογες λειτουργίες έχει και το Galaxy S 4. Ως Dual Camera θεωρείται η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και από τις δύο κάμερες και η σύνθεσή τους (Dual Shot), αλλά και η λήψη βίντεο (Dual Recording). Επίσης, στις τεχνικές προδιαγραφές του S4 αναφέρεται και το Dual Video Call.

O Dr. Jong-seok Park, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Mobile Communications Company είπε χαρακτηριστικά: «Είναι το ελκυστικό σύνολο της εμπειρίας του χρήστη που θα διαφοροποιήσει τα smartphones από το 2013 και μετά, όχι μόνο τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις», δήλωση που φανερώνει ότι το 2013 θα δούμε τον ανταγωνισμό μεταξύ κατασκευαστών Androidών να εντείνεται, όταν σε δύο ακόμα μέτωπα μαίνονται οι εχθροπραξίες (με τα smartphone με Windows Phone 8, και με το iPhone).

Οι λειτουργίες Smart Video και Dual Camera θα παρουσιαστούν ως μέρος της αναβάθμισης Value Pack που θα προσφέρεται για το Optimus G Pro στην αγορά της Κορέας τον Απρίλιο, σημειώνει η LG. Μελλοντικά θα διατεθούν για ορισμένα premium smartphones της LG.

Επιπλέον χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στην αναβάθμιση του Value Pack για το Optimus G Pro είναι τα εξής:

  • Το Magic Remote Pad και το Text Keypad μέσω της λειτουργίας QRemote. Αυτές οι νέες επιλογές για το QRemote λειτουργούν αποκλειστικά με τη σειρά των LG Smart TV, ώστε να διευκολύνει τη χρήση του Optimus G Pro ως τηλεχειριστήριο για τις LG Smart TV. Ανάλογο ρόλο μπορεί να αναλάβει και το S 4.
  • Το Smart LED Lighting που τονίζει το πλήκτρο αρχικής οθόνης (home button) του Optimus G Pro θα αναβαθμιστεί, ώστε ο χρήστης να επιλέγει τα χρώματα που εκείνος επιθυμεί για τις αγαπημένες επαφές του. Ο φωτισμός LED σε διαφορετικά χρώματα θα επιτρέπει στον χρήστη να αναγνωρίζει την πηγή των εισερχόμενων και των αναπάντητων κλήσεων, καθώς και των μη αναγνωσμένων μηνυμάτων και e-mail.
  • Το Video Pause/Resume επιτρέπει στον χρήστη να πραγματοποιεί παύση και εκκίνηση σε λειτουργία εγγραφής (record mode) για τη δημιουργία ενός ενιαίου αρχείου video.
  • Τα πρώτα έγχρωμα emoticons σε Android smartphone για ακόμα περισσότερο εξατομικευμένα γραπτά μηνύματα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024