Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεκάδες χιλιάδες «λαγωνικά» ζητούν πρόσβαση στα συρτάρια της Microsoft

Δεκάδες χιλιάδες «λαγωνικά» ζητούν πρόσβαση στα συρτάρια της Microsoft

Εννέα αιτήματα που αφορούσαν σε 11 λογαριασμούς/χρήστες υπηρεσιών της Microsoft από την Ελλάδα περιλαμβάνονται ανάμεσα στα 70.665 αιτήματα που δέχτηκε η εταιρεία για την αποκάλυψη στοιχείων των χρηστών από τις Αρχές επιβολής του νόμου ανά τον κόσμο το 2012. Σε έξι από τα αιτήματα αυτά, η Microsoft ανταποκρίθηκε αποκαλύπτοντας στοιχεία για τους χρήστες των υπηρεσιών της, όχι όμως για το περιεχόμενο. Τα υπόλοιπα τρία αιτήματα δεν ικανοποιήθηκαν γιατί δεν βρέθηκαν σχετικά δεδομένα.

Εννέα αιτήματα που αφορούσαν σε 11 λογαριασμούς/χρήστες υπηρεσιών της Microsoft από την Ελλάδα περιλαμβάνονται ανάμεσα στα 70.665 αιτήματα που δέχτηκε η Microsoft για την αποκάλυψη στοιχείων των χρηστών από τις αρχές επιβολής του νόμου ανά τον κόσμο το 2012. Σε έξι από τα αιτήματα αυτά, η Microsoft ανταποκρίθηκε αποκαλύπτοντας στοιχεία για τους χρήστες των υπηρεσιών της, όχι όμως για το περιεχόμενο. Τα υπόλοιπα τρία αιτήματα δεν ικανοποιήθηκαν γιατί δεν βρέθηκαν σχετικά δεδομένα.

Η Microsoft δημοσιεύει πρώτη φορά την σχετική λίστα στον δικτυακό της τόπο υπό τον τίτλο Αναφορά διαφάνειας, μια πρακτική που ακολουθούν ήδη άλλες διαδικτυακές εταιρείες, όπως η Google και η Twitter.

Διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr:
Ενοχοποιητικά στοιχεία σε Λογαριασμούς Google και Twitter αναζητούν οι κυβερνήσεις

Η Microsoft δέχεται περισσότερα αιτήματα από περισσότερες κυβερνήσεις σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις. H διαφορά εξηγείται, σύμφωνα με την ίδια, από την παρουσία της σε 100 χώρες -σε 46 από τις οποίες ανταποκρίνεται στα αιτήματα των κυβερνήσεων αφού εκεί μπορεί να ελέγξει την νομιμότητά τους.

Τα αιτήματα των Αρχών αφορούν δωρεάν υπηρεσίες όπως την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hotmail/Outlook.com, την διαδικτυακή υπηρεσία φιλοξενίας και συγχρονισμού αρχείων SkyDrive, την ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω Messenger, καθώς και τις συνομιλίες μέσω Skype καθώς και την υπηρεσία Xbox Live. Εάν η εταιρεία λάβει ένταλμα τότε μπορεί να παραχωρήσει περιεχόμενο που δημιουργείται, διαμηνύεται, αποθηκεύεται ή απλά περνάει από τις υπηρεσίες της, όπως είναι το περιεχόμενο ενός e-mail, οι φωτογραφίες και τα έγγραφα στο Skydrive ή στο Office 365 και το Azure.

Πρόσβαση στο περιεχόμενο που τηρούσαν στις υπηρεσίες της Microsoft απέκτησαν οι Αρχές στην Ιρλανδία (6,9% των αιτημάτων αποκάλυψης, 5 λογαριασμοί), στην Νέα Ζηλανδία (1,6%, 1 λογαριασμός), στις ΗΠΑ (13,9%, 1.544 λογαριασμοί). Από τα 70+ χιλιάδες αιτήματα, 1.558 οδήγησαν στην αποκάλυψη του περιεχομένου των χρηστών, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων αφορούσε σε αιτήματα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:

Μπορείτε να κατεβάσετε από το YouTube τα βίντεο που έχετε ανεβάσει στην αρχική τους μορφή, χωρίς τις μετατροπές που έχουν υποστεί από την υπηρεσία (transcoding). Από τις 27 Σεπτεμβρίου 2012, τo YouTube περιλαμβάνεται στις υπηρεσίες που απελευθερώνουν τα δεδομένα τους.

Η Αρχειοθέτηση Google σάς δίνει τη δυνατότητα να κάνετε λήψη ενός αντιγράφου των δεδομένων σας που έχουν αποθηκευτεί στα προϊόντα σας Google. Δείτε τι μπορείτε -και τι όχι- να μεταφέρετε από τις υπηρεσίες του Google στον υπολογιστή σας.

Μπορεί να απαιτείται να απέχετε από το Facebook (ή καλύτερα, το Διαδίκτυο γενικώς) για να διαγράψετε το λογαριασμό σας, εντούτοις εάν θέλετε να δείξετε κάτι στους (πραγματικούς) φίλους σας που έχει συμβεί εκεί, μπορείτε να το κάνετε χωρίς να μπείτε στο λογαριασμό σας. Δείτε πόσο εύκολο είναι να κατεβάσετε ό,τι έχετε στο προφίλ σας στο Facebook.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024