Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
17χρονος μαθητής με ταλέντο στις... περιλήψεις αξίζει $30 εκατ. για τη Yahoo

17χρονος μαθητής με ταλέντο στις… περιλήψεις αξίζει $30 εκατ. για τη Yahoo

Μια υπηρεσία ενημέρωσης που αυτοματοποιεί την δημιουργία περιεκτικών περιλήψεων με 400 χαρακτήρες περιέρχεται στα χέρια της Yahoo Inc. Το Summly αφού δημιούργησε 90 εκατομμύρια περιλήψεις με την μέθοδο που επινόησε πριν από 2 χρόνια ο 17χρονος σήμερα Nick D'Aloisio περνάει στα χέρια της γνωστής πύλης αντί 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μια υπηρεσία ενημέρωσης που αυτοματοποιεί την δημιουργία περιεκτικών περιλήψεων με 400 χαρακτήρες περιέρχεται στα χέρια της Yahoo Inc. Το Summly, με 1 εκατομμύρια download μέσα σε έναν χρόνο, έχει δημιουργήσει 90 εκατομμύρια περιλήψεις άρθρων σε iPhone, μαθαίνοντας από τις προτιμήσεις του χρήστη. Η μέθοδος αναπτύχθηκε πριν από 2 χρόνια από τον 17χρονο σήμερα νεαρό Βρετανό Nick D’Aloisio, ο οποίος λέγεται ότι παραδίδει τα ηνία στην γνωστή πύλη πλουσιότερος κατά 30 εκατομμυρίων δολάρια.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, έγινε γνωστό ότι το app αποσύρεται από τα ράφια του AppStore. Η τεχνολογία που ανέπτυξε η ομάδα του Summly θα ενσωματωθεί σε μελλοντικά προϊόντα και υπηρεσίες του Yahoo.

Η γνωστή πύλη μετασχηματίζεται μετά την ανάληψη καθηκόντων από την Marissa Mayer ενσωματώνοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της μηχανικούς λογισμικού μέσω εξαγορών. Αυτή είναι η πέμπτη εξαγορά πολύ μικρής νεοσύστατης καινοτόμου επιχείρησης που εξαγόρασε μέσα σε πέντε μόλις μήνες η διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης που συστάθηκε το 1995.

Ο νεαρός D’Aloisio που κατοικεί στο Λονδίνο θα εργαστεί για την Yahoo, μαζί με δύο ακόμα μέλη της ομάδας του να εντάσσονται στο προσωπικό της Yahoo στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Associated Press,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024