Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στον... Μίτο της Αριάδνης για σύγχρονους λαβύρινθους επενδύει η Apple

Στον… Μίτο της Αριάδνης για σύγχρονους λαβύρινθους επενδύει η Apple

Αν και οποιαδήποτε αναφορά σε χάρτες επαναφέρει στην μνήμη το φιάσκο με τους Apple Maps, η εταιρεία επενδύει στην απόκτηση τεχνογνωσίας. Πρόσφατα εξαγόρασε μια νεοσύστατη εταιρεία που εδρεύει στην Κοιλάδα του Πυριτίου, την WiFiSLAM η οποία αναπτύσσει τεχνολογία που εξυπηρετεί εφαρμογές για την πλοήγηση/ξενάγηση σε εσωτερικούς χώρους, από μουσεία και αεροδρόμια έως τα ραντεβού με φίλους και την προβολή εξατομικευμένων μηνυμάτων στις βιτρίνες καταστημάτων σε εμπορικά κέντρα.

Αν και οποιαδήποτε αναφορά σε χάρτες επαναφέρει στην μνήμη το φιάσκο με τους Apple Maps, η εταιρεία επενδύει στην απόκτηση τεχνογνωσίας στο αντικείμενο, και μάλιστα στην χαρτογράφηση όχι μόνο εξωτερικών αλλά και εσωτερικών χώρων.

Πρόσφατα, η Apple εξαγόρασε μια νεοσύστατη εταιρεία που εδρεύει στην Κοιλάδα του Πυριτίου. H WiFiSLAM αναπτύσσει τεχνολογία Indoor GPS, που βασίζεται στο στίγμα WiFi που μαρτυρά την θέση ενός smartphone ή tablet για να τροφοδοτήσει εφαρμογές που ξεναγούν σε μουσεία, καθοδηγούν τους ταξιδιώτες σε αεροδρόμια, φέρνουν κοντά φίλους-χρήστες υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα προβάλλουν εξατομικευμένα μηνύματα στις βιτρίνες καταστημάτων σε εμπορικά κέντρα.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό πως θα αξιοποιήσει η Apple την τεχνογνωσία της WiFiSLAM. Πάντως, στον ίδιο τομέα εργάζεται ήδη η Google και παρέχει την υπηρεσία Indoor Maps, εξυπηρετώντας ακόμα και την συνάντηση φίλων από το Google+.

Στο TheNextWeb.com θα βρείτε μια περιεκτική ανάλυση της τεχνολογίας που αναπτύσσει η WiFiSLAM, με την οποία επιλύεται το πρόβλημα του εντοπισμού θέσης μέσω Wi-Fi σε εσωτερικούς χώρους.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024