Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Qrator: Εργαλείο για να διηγείστε ιστορίες από ελληνικό startup

Qrator: Εργαλείο για να διηγείστε ιστορίες από ελληνικό startup

Κατεβάζεις το Qrator από το AppStore και είσαι έτοιμος να πεις την δική σου ιστορία. Τραβάς υπέροχες φωτογραφίες με πληροφορίες θέσης, ακούς και καταγράφεις την μουσική υπόκρουση, σημειώνεις. Η ιστορία σου από τον «πίνακα χαρούμενης διάθεσης» μεταφέρεται στον Παγκόσμιο Ιστό. Την μοιράζεσαι και ζωντανεύει με σχόλια καθώς διαχέεται από φίλο σε φίλο στο ατέρμονο νήμα του.

Κατεβάζεις το Qrator από το AppStore και είσαι έτοιμος να πεις την δική σου ιστορία. Τραβάς υπέροχες φωτογραφίες με πληροφορίες θέσης, ακούς και καταγράφεις την μουσική υπόκρουση, σημειώνεις. Η ιστορία σου από τον «πίνακα χαρούμενης διάθεσης» μεταφέρεται στον Παγκόσμιο Ιστό. Την μοιράζεσαι και ζωντανεύει με σχόλια καθώς διαχέεται από φίλο σε φίλο στο ατέρμονο νήμα του. Κάθε φορά που λες την ιστορία σου, κάποιος ακούει.

Το Qrator είναι μια εφαρμογή για iPhone που μόλις έγινε διαθέσιμη δωρεάν στο AppStore. Θεωρείται ως ένα εργαλείο για να διηγηθείς μια ιστορία, με τα απαραίτητα πλέον στοιχεία κοινωνικής δικτύωσης ώστε κάθε ιστορία να μοιράζεται με φίλους. Η ιστορία αποτελείται από φωτογραφίες ή και μουσική από τα μέρη στα οποία βρίσκονται οι χρήστες.

Το Qrator έχει τα χαρακτηριστικά ενός mobile κοινωνικού δικτύου και απευθύνεται σε ανθρώπους με ποικίλα ενδιαφέροντα, όπως η μόδα, η μουσική, η τέχνη, το φαγητό, τα ταξίδια, η σχεδίαση, τα σπορ, και μπορεί να αποτελέσει πλατφόρμα για την ανάδειξή τους.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Οι «εμπειρίες» που αναρτώνται στο Qrator αποτελούν κάτι περισσότερο από ένα άλμπουμ ή ένα στατικό κολάζ φωτογραφιών. Πρόκειται για διαδραστικούς πίνακες περιεχομένου (moodboards), κάτι σαν προηγμένους πίνακες φελλού με πλήθος επιλεγμένων φωτογραφιών, ενθυμίων, ηχογραφήσεων που θα μπορούσαν να ανασυνθέσουν ένα ταξίδι, μια ξεχωριστή εμπειρία ή ένα πρότζεκτ.

Αυτός ο «πίνακας διάθεσης» είναι ορατός στον καθένα και μπορεί να περιηγηθεί και να αλληλεπιδράσει, βλέποντας φωτογραφίες, ακούγoντας μουσική ή αφήνοντας σχόλια. Κάθε εμπειρία επιπλέον, αποκτά τη δική της σελίδα στο World Wide Web, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τη μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Τwitter.

Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν, για παράδειγμα, να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από ένα ταξίδι, από την έξοδό τους σε ένα εστιατόριο ή από ένα ξενοδοχείο στο οποίο έμειναν, από μέρη που επισκέπτονται, από εκδηλώσεις που παρακολουθούν, όπως συναυλίες ή άλλα event, αλλά και από στιγμές της καθημερινότητας.

Επίσης, τους δίδεται η δυνατότητα να καταχωρήσουν τις εμπειρίες τους σε συλλογές που δημιουργούν οι ίδιοι, τα λεγόμενα “Qrations”. Ένα Qration θα μπορούσε να είναι «Τα αγαπημένα μου εστιατόρια στην Αθήνα» ή «Οι διακοπές μου».

Οι εμπειρίες των χρηστών καταχωρίζονται αυτομάτως και ανά τοποθεσία. Έτσι, κάθε τοποθεσία αποκτά τη δική της σελίδα, την οποία οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν μέσω της λειτουργίας “Follow places”, παρακολουθώντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, όλες τις αναρτήσεις των χρηστών του δικτύου με τη συγκεκριμένη γεωγραφική αναφορά.

Tο κύριο μέρος του σχεδιασμού και της ανάπτυξης του λογισμικού της εφαρμογής έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, από ένα νέο start up, η ομάδα του οποίου απαρτίζεται από 10 μέλη. Ο ιδρυτής του, Νικόλας Ιωαννίδης, επιχειρηματίας στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης, αναφέρει: «Το Qrator προσφέρει τα εργαλεία στους χρήστες του ώστε να πουν καθημερινές ιστορίες οπτικοποιώντας τις εμπειρίες τους, όπου αυτοί κι αν βρίσκονται.

  • Επιπλέον, φιλοδοξεί να γίνει ένα μέσο ανάπτυξης για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, την εστίαση, την ψυχαγωγία, καθώς και να προσφέρει τη δυνατότητα σε ταξιδιωτικούς προορισμούς να αναδειχθούν μέσα από τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της ψηφιακής εφαρμογής».

Το Qrator ενσωματώνει γνωστά API (facebook, twitter, foursquare, iTunes) ενώ διαθέτει υπηρεσία αναγνώρισης μουσικής με την άδεια της Gracenote. Η εφαρμογή βρίσκεται υπό διαρκή αναβάθμιση και ανάπτυξη σε σχέση με τα χαρακτηριστικά της.

Κατεβάστε την εφαρμογή: Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο AppStore. Μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν από εδώ: https://bit.ly/QratorApp

Έπειτα από μια περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας, σήμερα βρίσκεται στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης κάνοντας παράλληλα τα πρώτα βήματα στη χώρα μας, ενώ σύντομα θα απευθυνθεί και στο εξωτερικό.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024