Συμμόρφωση με το στανιό

Έξι αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων εναντίον της Google

Έξι αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων εναντίον της Google
Άκαρπη έληξε η συνάντηση εκπροσώπων της Google με την ομάδα εργασίας που συστάθηκε υπό την εποπτεία της γαλλικής Αρχής για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, εκπροσωπώντας έξι ευρωπαϊκές Αρχές. Έτσι, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασιλείο θα επιβάλλουν στην Google ό,τι προβλέπεται από την αντίστοιχη εγχώρια νομοθεσία, στην οποία έχει ενσωματωθεί η αντίστοιχη ευρωπαϊκή οδηγία. H ανακοίνωση έγινε στις 2 Απριλίου από την CNIL.

Όπως εξηγεί η γαλλική Αρχή, στις 16 Οκτωβρίου 2012 και έπειτα από μήνες έρευνας με επικεφαλής την CNIL, οι Aρχές Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην Ε.Ε. εξέδωσαν τα κοινά συμπεράσματά τους σχετικά με τους νέους κανόνες προστασίας των δεδομένων των χρηστών των υπηρεσιών του.

Σύστησαν στην Google να βελτιώσει την ενημέρωση των χρηστών και να διευκρινίσει ποια δεδομένα συνδυάζονται από την ενοποίηση των πολιτικών τήρησης του απορρήτου σε 60 υπηρεσίες του. Ζήτησαν ακόμα να αποσαφηνίσει ακριβώς τις περιόδους διατήρησης των δεδομένων που επεξεργάζεται.

Η Google πρέπει να έχει την ρητή συναίνεση του χρήστη για τις συνθήκες που πρέπει να πληρούνται πριν συνδυάσει δεδομένα του από διαφορετικές υπηρεσίες.

Επίσης, οι χρήστες πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ένα αποκεντρωμένο εργαλείο για να εξαιρεθούν από τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και να αποφασίζουν ποιες υπηρεσίες της Google παρέχουν στοιχεία.

Τέλος, η ίδια η Google θα πρέπει να περιορίζει την χρήση των δεδομένων για εγκεκριμένους σκοπούς, όπως για παράδειγμα για την ασφάλεια των χρηστών, όχι όμως για την στοχευμένη διαφήμιση.

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση στο tech.in.gr:

Η Google θα συμμορφωθεί -θέλει, δεν θέλει- με τις αρχές περί απορρήτου στην Ε.Ε. Η Google δεν ανταποκρίθηκε εγκαίρως στις ανησυχίες των Αρχών προστασίας προσωπικών δεδομένων στην Ε.Ε. σχετικά με την τήρηση και επεξεργασία δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών-χρηστών των υπηρεσιών της, οι οποίες από την 1η Μαρτίου 2012 διέπονται από μια κοινή πολιτική απορρήτου, παρά τις ενστάσεις των Αρχών. Τα μέτρα που θα επαναφέρουν την Google στην τάξη αναμένεται να ληφθούν πριν το καλοκαίρι.


In.gr Τεχνολογία

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις
Προηγούμενο άρθρο
Μέχρι το καλοκαίρι, οι Αρχές θα έχουν λάβει δράση
Η Google θα συμμορφωθεί -θέλει, δεν θέλει- με τις αρχές περί απορρήτου στην Ε.Ε. (20/02/13)

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Θέματα: