Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το Σπίτι του Facebook εγκαινιάζεται στις 12 Απριλίου 2013

Το Σπίτι του Facebook εγκαινιάζεται στις 12 Απριλίου 2013

«Δεν κατασκευάζουμε το Facebook Phone, δεν αναπτύσσουμε ένα δικό μας λειτουργικό σύστημα, έχουμε όμως φτιάξει κάτι πολύ περισσότερο από ένα app», είπε ο επικεφαλής του πολυπληθέστερου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, διαψεύδοντας τις φήμες μηνών στις 4 Απριλίου 2013. Αυτό που είχε να επιδείξει ο νεαρός δημιουργός του ήταν το Facebook Home, μια οικογένεια apps για το Facebook.

«Δεν κατασκευάζουμε το Facebook Phone, δεν αναπτύσσουμε ένα δικό μας λειτουργικό σύστημα, έχουμε όμως φτιάξει κάτι πολύ περισσότερο από ένα app», είπε ο επικεφαλής του πολυπληθέστερου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, διαψεύδοντας τις φήμες μηνών στις 4 Απριλίου 2013. Αυτό που είχε να επιδείξει ο νεαρός δημιουργός του ήταν το Facebook Home, μια οικογένεια apps για το Facebook με κοινό περιτύλιγμα.

H εφαρμογή Facebook Home θα είναι διαθέσιμη από τις 12 Απριλίου 2013 από το Google Play, δηλαδή μόνο για χρήστες επιλεγμένων μοντέλων Android. Κάποια από τα χαρακτηριστικά του «Σπιτιού του Facebook» είναι ότι οι ενημερώσεις και οι φωτογραφίες από τους φίλους θα ρέουν αυτόματα στην Αρχική οθόνη της εφαρμογής (ονομάζεται Cover Feed) και στην οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου, με δυνατότητα «ξεφυλλίσματος».

Από το Cover feed, ο χρήστης θα μπορεί να κάνει πολλές ενέργειες, υπό την προϋπόθεση ότι είναι συνδεδεμένος στον λογαριασμό του. Με διπλό ταπ θα μπορεί να κάνει άμεσα Like. Επίσης, προστίθεται σε κινητά με Android κάτι ήδη γνωστό από τα κινητά με Windows: με το Facebook «Chat Heads», μηνύματα που ανταλλάσσονται ως SMS, ως IM από τον Messenger ή/και το Facebook chat ενοποιούνται σε ένα δέντρο όπου εξελίσσεται η συζήτηση. Σκοπός της ύπαρξής τους είναι η δυνατότητα άμεσης συνομιλίας όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί άλλα app στο τηλέφωνό του. Στην οθόνη του τηλεφώνου εμφανίζεται μέσα έναν μικρό κύκλο το κεφάλι από την φωτογραφία κάθε φίλου που στέλνει μήνυμα -για αυτό ονομάζεται Chat Heads- πάνω από το app που τρέχει εκείνη την στιγμή ο χρήστης.

O «κάτοικος» του Σπιτιού μπορεί ακόμα να κάνει post από το Cover Feed, να στείλει μήνυμα και υπό μορφή SMS, να κάνει λήψη από την κάμερα χωρίς να βγει από την εφαρμογή και να ανεβάσει την φωτογραφία ή το βίντεο που τράβηξε, άμεσα στο προφίλ του. Τέλος, μπορεί να μεταβεί στο πλέον πρόσφατο app που χρησιμοποιούσε (Unlock to go to last app you used).

Όπως είναι γνωστό, η άντληση αυτόματων ενημερώσεων από το Διαδίκτυο είναι μια από τις παραμέτρους που μειώνουν την αυτονομία του τηλεφώνου και στραγγίζουν την μπαταρία. Το Facebook δηλώνει πως το Facebook Home είναι βελτιστοποιημένο για την εξοικονόμηση ενέργειας και προτείνει στους χρήστες του app να μειώσουν την ποιότητα των φωτογραφιών που προβάλλονται στο εξώφυλλο, στο Cover Feed. Σε ό,τι αφορά στην απαιτούμενη διαδικτυακή σύνδεση, προτείνεται η σύνδεση μέσω Wi-Fi, όποτε αυτό είναι εφικτό, αντί του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Aυτή η επιλογή είναι λιγότερο ενεργοβόρα (αν και η συνεχής αναζήτηση Wi-Fi hotspot καταναλώνει ενέργεια, όπως όμως και η αναζήτηση σήματος κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές με ελλιπή κάλυψη).

To Facebook Home θα είναι δωρεάν διαθέσιμο για download από το Google Play στις 12 Απριλίου, ωστόσο δεν θα εκτελείται σε όλα τα smartphone με Android, ούτε σε όλες τις χώρες. HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S III and Samsung Galaxy Note II στις ΗΠΑ είναι τα πρώτα μοντέλα που θα μπορούν να μπουν στο Σπίτι. Το HTC First είναι το πρώτο smartphone που σχεδιάστηκε με το Facebook Home στο… DNA του και θα διατεθεί αποκλειστικά από την AT&T, το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Γεμάτη από νωρίς η Θυρα 7 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Σχεδόν 1 ώρα πριν από την έναρξη του μεγάλου ημιτελικού μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα, η Θύρα 7 έχει γεμίσει από τους φίλους των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024