Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Εκκολαπτήριο» startup από τον Όμιλο Quest με μερίδιο στο ρίσκο

«Εκκολαπτήριο» startup από τον Όμιλο Quest με μερίδιο στο ρίσκο

Το IQbility παρέχει χρηματοδότηση άμεσα μέσω της συνεργασίας του με το PJ Tech Catalyst Fund. Ο όμιλος Quest συμμετέχει στο ρίσκο της νέας επιχείρησης με μερίδιο μετοχών και όχι με δανεισμό ή την επιδότηση της νέας επιχείρησης.

O Όμιλος Quest, από τους μεγαλύτερους εγχώριους Ομίλους στον τομέα της τεχνολογίας και με περισσότερα από 30 χρόνια συσσωρευμένης εμπειρίας, ανακοίνωσε την έναρξη της πρωτοβουλίας IQbility.

Το IQbility είναι ένα «εκκολαπτήριο» (incubator) νέων επιχειρηματικών δράσεων (startups) στον τεχνολογικό κόσμο. Ο Όμιλος Quest ευελπιστεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυσή τους, θέτοντας στη διάθεσή τους πόρους, την εμπειρία και τις δυνατότητες που χρειάζονται για ένα δυναμικό ξεκίνημα.

  • Το IQbility πρωτοτυπεί σε σχέση με άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες, αφού παρέχει χρηματοδότηση άμεσα μέσω της συνεργασίας του με το PJ Tech Catalyst Fund, συμμετέχοντας στο ρίσκο της νέας επιχείρησης με μερίδιο μετοχών και όχι υπό τη μορφή δανείου ή επιδότησης.

Παρέχοντας ένα σύνολο πόρων, υποδομών, διασυνδέσεων και μέσων, το IQbility προσφέρει σε ομάδες τυπικά 2 έως 4 ανθρώπων, ένα πρόγραμμα που με συστηματικό και δομημένο τρόπο, θα τις βοηθήσει να εξελιχθούν σε επιχειρήσεις με εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα ή υπηρεσίες στον συνεχώς εξελισσόμενο χώρο της τεχνολογίας.

Μεταξύ άλλων, το iQbility καλύπτει από τη φορολογική έναρξη της εταιρίας, υπηρεσίες λογιστικές και νομικές, έως και πλήρεις γραφειακές, τεχνικές και λοιπές υποδομές ώστε να μην επιβαρύνονται οι ομάδες με τα θέματα και το κόστος της γραφειοκρατίας και να μην αποσπώνται από τον άμεσο στόχο τους, που είναι η ανάπτυξη του προϊόντος και της επιχείρησής τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, «είναι περισσότερο από εμφανές ότι η υγιής, καινοτόμος και εξωστρεφής επιχειρηματικότητα είναι η μοναδική διέξοδος προς μία βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Η χώρα μας παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει μπορεί να ελπίζει ότι θα τα καταφέρει στηριζόμενη στο πολυτιμότερο πιθανόν κεφάλαιο που διαθέτει που δεν είναι άλλο από τη νέα γενιά ανθρώπων της, η οποία είναι οπλισμένη με άριστη επιστημονική κατάρτιση, όραμα αλλά και ευελιξία.

»Με όραμα την ανάδειξη μιας νέας γενιάς επιχειρήσεων που θα μπορούν να παράγουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στον τομέα της Πληροφορικής απευθυνόμενα στις διεθνείς αγορές, το IQbility διαθέτει στελέχη τόσο από τον Όμιλο Quest, όσο και από μία δεξαμενή έμπειρων συμβούλων από το εγχώριο και διεθνές περιβάλλον, η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται. Επίσης φιλοδοξεί να συμβάλλει στη γρήγορη πρόσβαση των νέων προϊόντων στις αγορές μέσω του ήδη εγκατεστημένου εμπορικού δικτύου συνεργατών του ομίλου.»

  • Το IQbility έχει ήδη αρχίσει να δέχεται τις πρώτες αιτήσεις καινοτόμων ιδεών με καταληκτική ημερομηνία τις 15 Μαΐου, μέσω της ιστοσελίδας του, www.iqbility.com.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024