Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας Έλληνας με μια καλή ιδέα για ένα εκατομμύριο συμπατριώτες του

Ένας Έλληνας με μια καλή ιδέα για ένα εκατομμύριο συμπατριώτες του

Την Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 θα αναδειχτεί ένας Έλληνας με μια τόσο καλή ιδέα που θα μπορούσε να βελτιώσει τη ζωή ενός εκατομμυρίου συμπατριωτών του, στον τελικό του διαγωνισμού Call To Innovation.

Την Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 θα αναδειχτεί ένας Έλληνας με μια τόσο καλή ιδέα που θα μπορούσε να βελτιώσει τη ζωή ενός εκατομμυρίου συμπατριωτών του στον τελικό του διαγωνισμού Call To Innovation.

Ο διαγωνισμός αποτελεί πρωτοβουλία του TEDx Academy σε συνεργασία με το Singularity University.

  • Η ιδέα που θα κερδίσει θα πρέπει να δίνει την δυνατότητα να επιλύσει κάποιο από τα προβλήματα της Ελλάδας με τη χρήση της τεχνολογίας και που, δυνητικά, θα βελτιώσει τη ζωή ενός εκατομμύριου Ελλήνων: «Ένας για ένα εκατομμύριο».

Ο νικητής του διαγωνισμού θα κερδίσει μια υποτροφία για ένα πρόγραμμα 10 εβδομάδων στο Singularity University (αξίας 30.000 δολαρίων), όπου θα εκπαιδευτεί σχετικά με το πώς μπορεί να κάνει πραγματικότητα την ιδέα του.

Οι τρεις επικρατέστερες ιδέες θα αξιολογηθούν ζωντανά σε μία εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό, την Δευτέρα 15.04.2013, στις 6:30 το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους και λάβουν την αξιολόγηση τους από την επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία αποτελείται από τη καθηγήτρια Κωνσταντίνα Νικήτα, τον καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη, τον συγγραφέα και καθηγητή Γιώργο Γραμματικάκη, τον ερευνητή εφαρμοσμένης τεχνολογίας Ζαφείρη Πολίτη, τον συνιδρυτή και τεχνικό διευθυντή της Helic Σωτήρη Μπαντά και τον συνιδρυτή, διευθύνοντα σύμβουλο και απόφοιτο του Singularity University της Matternet Inc. Ανδρέα Ραπτόπουλο.

Ο ανοιχτός διαγωνισμός Call to Innovation ολοκληρώθηκε, αναδεικνύοντας νικητή τον Γιάννη Μουργή με την ιδέα του ORGANERY. Συνολικά 6 υποψήφιοι έφθασαν στον τελικό και παρουσίασαν ζωντανά στο κοινό και στην κριτική επιτροπή τις προτάσεις τους σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη στις 15.04.2013.

H ιδέα του νικητή

Η ιδέα του Γ.Μουργή αποσκοπεί στην επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης οργανικών απορριμμάτων με τρόπο καινοτόμο και αποδοτικό. Η πρόταση αφορά στην ολοκληρωμένη συνοικιακή κομποστοποίηση με «έξυπνους» κάδους διαχείρισης που αναγνωρίζουν ψηφιακά το οργανικό DNA των απορριμμάτων. Επίσης δίνονται κίνητρα για συμμετοχή στη διαδικασία, αφού το σύστημα επιστρέφει εμπράκτως πολλαπλά οφέλη σε κάθε συμμετέχοντα που ακολουθεί τους κανόνες (π,χ, εξαργύρωση πόντων με εκπτωτικά κουπόνια σε super markets).

Οι ιδέες των επιλαχόντων για την 2η και 3η θέση

Την 2η θέση κατέλαβε ο Νίκος Παπαχρήστου με τη πρόταση BREATHE EASY, ένα καινοτόμο spacer για την αποτελεσματική διαχείριση του παιδικού άσθματος και την 3η ο Παναγιώτης Περγαντάς με τη πρόταση MALARIA, ένα χωρικό μοντέλο πρόβλεψης που ενσωματώνει εντομολογικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά δεδομένα για την αντιμετώπιση της ελονοσίας στην Ελλάδα, που έχει κάνει την επανεμφάνισή της τα τελευταία χρόνια.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024