Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανός χάκερ μέλος των Lulz Sec δηλώνει ένοχος για κυβερνοεπιθέσεις του 2011

Βρετανός χάκερ μέλος των Lulz Sec δηλώνει ένοχος για κυβερνοεπιθέσεις του 2011

Βρετανός χάκερ δήλωσε την Τρίτη ένοχος για την «μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε υπολογιστές». Ο Ryan Ackroyd είδε απόρρητα αρχεία και ανακατεύθυνε εν αγνοία τους χρήστες σε πλαστούς δημοφιλείς δικτυακούς τόπους. Θεωρείται πως δρούσε ως μέλος της ομάδας χάκερ Lulz Security, που έβαλε την υπογραφή της σε επιθέσεις με στόχους την Sony, την Βρετανική Υπηρεσία Υγείας, την 20th Century Fox και την News International του Ρ.Μέρντοχ.

Βρετανός χάκερ δήλωσε την Τρίτη ένοχος για την «μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε υπολογιστές». Ο Ryan Ackroyd είδε απόρρητα αρχεία και ανακατεύθυνε εν αγνοία τους χρήστες σε πλαστούς δημοφιλείς δικτυακούς τόπους. Online, ο 26χρονος Ryan είχε δημιουργήσει την περσόνα της 16χρονης Kayla και με το προσωπείο αυτό έκανε τις επιθέσεις του. Θεωρείται πως δρούσε ως μέλος της ομάδας χάκερ Lulz Security, που έβαλε την υπογραφή της σε επιθέσεις με στόχους την Sony, την Βρετανική Υπηρεσία Υγείας, την 20th Century Fox και την News International του Ρ.Μέρντοχ.

Ο Ackroyd παραδέχτηκε ότι εισέβαλλε σε υπολογιστές των Sony, 20th Century Fox, NHS, Nintendo, την Arizona State Police και την News International μεταξύ Φεβρουαρίου και Σεπτεμβρίου 2011. Η ποινή του θα ανακοινωθεί σε συνεδρίαση στις 14 Μαΐου του δικαστηρίου Southwark Crown στο Λονδίνο.

Τρεις ακόμα Βρετανοί χάκερ, ο 18χρονος Mustafa Al-Bassam, ο 20χρονος Jake Davis και ο Ryan Cleary, 21 ετών έχουν παραδεχτεί την ενοχή τους για τα κυβερνο-χτυπήματα του 2011, ως μέλη της ομάδας Lulz Sec. Όπως έγινε γνωστό, χρησιμοποιούσαν την διαδεδομένη τακτική της δημιουργίας τόσης κατανεμημένης κίνησης ώστε να καταλύουν τους διακομιστές που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στα αλλεπάλληλα αιτήματα σύνδεσης-χτυπήματα, μια τακτική γνωστή ως Distributed Denial of Service Attack ή DDoS. Τέτοια χτυπήματα επέφεραν σε server της CIA και της βρετανικής υπηρεσίας Serious Organized Crime Agency. Στόχος ενός εκ των νεαρών χάκερ ήταν και η αμερικανική αεροπορία και το Πεντάγωνο.

{{{related}}}

Πάντως, στις 27 Ιουνίου 2011, η ομάδα -που το όνομά της υποδηλώνει πως ήθελε να γελοιοποιήσει την βιομηχανία που παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας-, είχε ανακοινώνει πως διαλύεται: «Η προγραμματισμένη κρουαζιέρα 50 ημερών έχει ολοκληρωθεί, και πρέπει τώρα να αποπλεύσουμε, αφήνοντας πίσω μας -ελπίζουμε- έμπνευση, φόβο, άρνηση, ευτυχία, συμφωνία, ασυμφωνία, κοροϊδία, εξευτελισμό, σκέψη, ζήλια, μίσος, ακόμα και αγάπη», γράφουν στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά τους και καταλήγουν «με την ελπίδα να συνεισφέραμε κατ’ελάχιστον σε κάποιον, κάπου, οπουδήποτε»…

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024