Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το «έξυπνο ρολόι» του μέλλοντος ανακατασκευάζει η Microsoft

Το «έξυπνο ρολόι» του μέλλοντος ανακατασκευάζει η Microsoft

Η Microsoft προστίθεται στην λίστα των κατασκευαστών που διερευνούν την πιθανότητα να διεκδικήσουν ένα μερίδιο από μια νέα αγορά που υπολογίζεται ότι θα αποφέρει 10 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016. Το ενδιαφέρον της αφορά τα λεγόμενα «γκάτζετ που φοριούνται», και συγκεκριμένα ένα «έξυπνο ρολόι». Στο ίδιο αντικείμενο φέρονται να εργάζονται Google, Samsung και Apple.

Η Microsoft προστίθεται στην λίστα των κατασκευαστών που διερευνούν την πιθανότητα να διεκδικήσουν ένα μερίδιο από μια νέα αγορά που υπολογίζεται ότι θα αποφέρει 10 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016. Το ενδιαφέρον της αφορά τα λεγόμενα «γκάτζετ που φοριούνται», και συγκεκριμένα ένα «έξυπνο ρολόι». Στο ίδιο αντικείμενο φέρονται να εργάζονται Google, Samsung και Apple.

Το ενδιαφέρον της Microsoft καταγράφτηκε μετά από πληροφορία που έδωσαν στην εφημερίδα Wall Street Journal υποψήφιοι προμηθευτές εξαρτημάτων από την Ασία, οι οποίοι δηλώνουν ότι η εταιρεία τους προσέγγισε στις αρχές του 2013. Ωστόσο, διστάζουν να επιβεβαιώσουν ότι η Microsoft θα κατασκευάσει το «ρολόι».

Η ιδέα του έξυπνου ρολογιού δεν αποτελεί κάτι νέο για την Microsoft. Το 2003, στην έκθεση CES ο Μπιλ Γκέιτς είχε παρουσιάσει τα πρώτα έξυπνα ρολόγια, τεχνολογίας SPOT (Smart Personal Objects Technology). Τα «ρολόγια SPOT» είχαν χαρακτηριστεί «έξυπνα», καθώς προσαρμόζονταν αυτόματα στην αλλαγή της ώρας όταν ο ταξιδιώτης άλλαζε ζώνη, είχαν προσαρμοζόμενες προσόψεις και παρείχαν πρόσβαση σε περιεχόμενο, όπως σε ειδήσεις, μηνύματα για την κίνηση στους δρόμους, τον καιρό, τιμές μετοχών, σκορ, αλλά και προσωπικά μηνύματα instant messaging (μέσω της νεότευκτης τότε υπηρεσίας MSN Direct). Το περιεχόμενο μεταδιδόταν στα ρολόγια μέσω της υπηρεσίας MSN Direct από τις ραδιοφωνικές συχνότητες FM. Εκτός από αυτά, τα ρολόγια SPOT είχαν παραδοσιακές λειτουργίες, όπως χρονόμετρο, ημερολόγιο, ξυπνητήρι κ.λπ. Στην αγορά, κυκλοφόρησαν ρολόγια τεχνολογίας SPOT, από γνωστές εταιρείες όπως η Fossil, Suunto, Swatch καθώς και η Tissot (High-T).

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του Tissot High-T, που κυκλοφόρησε το 2006.


Μετά το 8ο λεπτό, μπορείτε να δείτε περιεχόμενο που αντλείται από τις ραδιοφωνικές συχνότητες (μετοχές, ειδήσεις, καιρός, κ.ά.)

Εκτός από το ενδιαφέρον της Microsoft για τα «Smart Watch», έχει καταγραφεί ανάλογη πληροφορία για την Apple και συγκεκριμένα περί δέσμευσης 100 developer στην δημιουργία του λεγόμενου iWatch. Επίσης, σε ετοιμότητα δηλώνει και η Samsung. Τα δύο μεγαθήρια της βιομηχανίας αναμένεται να αντιπαρατεθούν ξανά, αν και στην αγορά με τα γκάτζετ που φοριούνται δεν είναι οι μόνοι παίκτες. Γκάτζετ που φοριέται είναι και το πολυδιαφημισμένο Google Glass, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2013.

O όρος «έξυπνο ρολόι» προστέθηκε στο λεξιλόγιο μεγάλου αριθμού χρηστών μετά την ανταπόκριση που είχε το κάλεσμα των δημιουργών του Pebble στους επενδυτές του Διαδικτύου, μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας χρηματοδότησης Kickstarter. Το Pebble μοιάζει με πολυλειτουργικό ηλεκτρονικό ρολόι χειρός με οθόνη 1,26 ιντσών. Εκτός από την ώρα, το Pebble φέρνει στον καρπό του χεριού και τις ενημερώσεις από το smartphone (notifications), με το οποίο επικοινωνεί ασύρματα μέσω Bluetooth. To Pebble, που συγκέντρωσε 20 εκατομμύρια δολάρια με χρηματοδότηση από το διαδικτυακό πλήθος, διατέθηκε στους επενδυτές του από τις 23 Ιανουαρίου 2013 και είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία για όλους αντί 150 δολαρίων από το getpebble.com.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο tech.in.gr σχετικά με τα Smart Watch:

«Smartwatch» φέρεται να ετοιμάζει και η Google

Τι κάνουν τα έξυπνα ρολόγια, όταν τους μιλάνε τα έξυπνα τηλέφωνα

007 γκάτζετ που θα ζήλευε κάθε κατάσκοπος Ότι οι ταινίες με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ έχουν φανατικό κοινό το γνωρίζουμε καλά. Σχεδόν όλοι βρίσκουν κάτι που τους αρέσει: κάποιοι εκστασιάζονται με την καταιγιστική δράση, άλλοι δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για την αναπαράσταση του σκοτεινού κόσμου των κατασκόπων, ενώ καταλαβαίνουμε πλήρως και όσους παρασύρονται από την παρουσία τόσων και τόσο εντυπωσιακών γυναικών που είναι έτοιμες να υποκύψουν στη γοητεία του 007.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024