Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H εσφαλμένη θετική διάγνωση, πρωτεύον κριτήριο στην αξιολόγηση antivirus

H εσφαλμένη θετική διάγνωση, πρωτεύον κριτήριο στην αξιολόγηση antivirus

Το ανεξάρτητο εργαστήριο δοκιμών AV-Comparatives έθεσε τον Μάρτιο του 2013 σε μια νέα δοκιμασία γνωστά προγράμματα antivirus. Με την δοκιμασία File Detection Test of Malicious Software έλεγξε πόσο αποτελεσματικά είναι τα δημοφιλή προϊόντα ασφαλείας στην ανίχνευση κακόβουλων αρχείων και συνυπολόγισε στην τελική αξιολόγησή τους πόσες φορές έκαναν λάθος, δηλαδή σταμάτησαν ως «κακόβουλη» την εκτέλεση αθώων εφαρμογών.

Το ανεξάρτητο εργαστήριο δοκιμών AV-Comparatives έθεσε τον Μάρτιο του 2013 σε μια νέα δοκιμασία γνωστά προγράμματα antivirus. Με την δοκιμασία File Detection Test of Malicious Software έλεγξε πόσο αποτελεσματικά είναι τα δημοφιλή προϊόντα ασφαλείας στην ανίχνευση κακόβουλων αρχείων και συνυπολόγισε στην τελική αξιολόγησή τους πόσες φορές έκαναν λάθος, δηλαδή σταμάτησαν ως κακόβουλη την εκτέλεση αθώων εφαρμογών.

Στην τελική αξιολόγηση, το εργαστήριο AV-Ccomparatives έδωσε σημαντική βαρύτητα στα λεγόμενα «false positive». Antivirus που κατάφεραν να διακρίνουν όλες τις απειλές -136.610 κακόβουλα αρχεία- δεν πήραν την κορυφαία διάκριση του εργαστηρίου (Advanced+), καθώς χαρακτήρισαν εσφαλμένα ως κακόβουλα κάποια αρχεία.

Το τεστ αυτό υπέστη και το Microsoft Security Essentials 4.2, που συνοδεύει το λειτουργικό σύστημα. Πέτυχε χαμηλότερα ποσοστά επιτυχούς εντοπισμού malware σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα πακέτα που θεωρούνται «εκτός ανταγωνισμού», και βρέθηκε στην προτελευταία θέση της κατάταξης αυτής (πριν την πρόταση της Symantec) με 92% ποσοστό εντοπισμού malware. Το υψηλότερο ποσοστό ανιχνεύσεων πέτυχε η λύση της G Data 2013 με 99,9%. Από την άλλη, η λύση antivirus της Microsoft ήταν η μοναδική που δεν χαρακτήρισε εσφαλμένα «ύποπτο» κανένα αρχείο, όταν όλες οι υπόλοιπες εφαρμογές ασφάλειας έκαναν από 5 έως και 38 εσφαλμένες αναφορές.

Στην τελική κατάταξη, που μπορείτε να δείτε στην αξιολόγηση του εργαστηρίου (αρχείο PDF), την κορυφαία διάκριση Advanced+ έλαβαν οι λύσεις των Avira, F-Secure, Bitdefender, BullGuard και Kaspersky. Παρά τα υψηλότερα ποσοστά ανιχνεύσεων, πήραν μικρότερες διακρίσεις οι G Data, eScan, Panda, Emsisoft (διάκριση Advanced), Vipre, AVG, Trend Micro (διάκριση Standard), AhnLab και Symantec (Tested). Οι επιδόσεις των Fortinet, Sophos, McAfee, Avast και ESET στα false positive δεν επηρέασαν την κατάταξή τους και πήραν την διάκριση Advanced.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024