Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με Nikon D7100 και Coolpix A η Nikon στην 10η Photovision

Με Nikon D7100 και Coolpix A η Nikon στην 10η Photovision

Η Nikon, μέσω της παρουσίας του αποκλειστικού αντιπροσώπου της Δ. & Ι. Δαμκαλίδης Α.Ε., συγκέντρωσε επάνω της τα βλέμματα όλων όσοι επισκέφτηκαν την 10η έκθεση PhotoVision στις αρχές Απριλίου 2013. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά δύο νέες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές σε φορμά DX, τις Nikon D7100 και την πρώτη compact Coolpix με τόσο μεγάλο αισθητήρα.

Η Nikon, μέσω της παρουσίας του αποκλειστικού αντιπροσώπου της Δ. & Ι. Δαμκαλίδης Α.Ε., συγκέντρωσε επάνω της τα βλέμματα όλων όσοι επισκέφτηκαν την 10η έκθεση PhotoVision. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά δύο νέες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές σε φορμά DX, τις Nikon D7100 και την πρώτη compact COOLPIX με τόσο μεγάλο αισθητήρα.

Στο περίπτερο το κοινό είχε στην διάθεσή του μηχανές DSLR FX και DX, καθώς και τις Nikon 1 μικρού μεγέθους αλλά με εναλλάξιμους φακούς καθώς και τη νέα σειρά μηχανών compact της γνωστής σειράς Coolpix.

H Nikon δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε δύο νέα μέλη με αισθητήρα DX που προστέθηκαν στις DSLR της, αλλά και για πρώτη φορά στις compact. H Nikon D7100 με ανάλυση 24,1 megapixel με φορμά DX και δυνατότητα crop 1,3x, χαρακτηρίζεται ως η κορυφαία DSLR μηχανή στο DX φορμά. Θεωρείται εντυπωσιακά ελαφριά και compact για τις λειτουργίες που διαθέτει και με τόσο ανθεκτικό σώμα, η Nikon D7100 με το σύστημα AF 51 σημείων επαγγελματικής κλάσης που διαθέτει, υπόσχεται να αποδώσει και την παραμικρή λεπτομέρεια στις φωτογραφίες, αλλά και video full HD με εξαιρετική ευκρίνεια και καθαρότητα.

Στο περίπτερο της Nikon παρών ήταν και η μικρή COOLPIX A, η μικρότερη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο με αισθητήρα με φορμά DX και η πρώτη που κατασκευάζει η Nikon στην Ιαπωνία. Η COOLPIX A είναι μία compact μηχανή με σταθερό, φωτεινό φακό NIKKOR f/2,8. H Νikon επιχειρεί έτσι να καταστήσει τις επιδόσεις μιας DSLR σε σώμα compact πιο προσβάσιμες από ποτέ: ενσωματώνοντας έναν μεγάλο αισθητήρα CMOS 16,2 megapixel με φορμά DX (23,6 x 15,6 mm) και τον μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 2, για αποτύπωση εικόνων επαγγελματικής ποιότητας σε κάθε περίσταση.

Μεταφορά περιεχομένου μέσω Wi-Fi, έλεγχος από το smartphone ή το tablet

Τα νέα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών, παρέχουν τη δυνατότητα ασύρματης μεταφοράς φωτογραφιών και video από τη μηχανή στο smartphone ή το tablet, μέσω ενσωματωμένου WiFi ή μέσω του προαιρετικού ασύρματου προσαρμογέα για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές (WU-1a, WU-1b, για τους οποίους απαιτείται η λήψη του app Wireless Mobile Adapter Utility δωρεάν από το Google Play ή το Apple App Store). Είναι επίσης δυνατός ο έλεγχος της φωτογραφικής μηχανής από την έξυπνη συσκευή.

Στο στούντιο του περιπτέρου πραγματοποιήθηκε επαγγελματική φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση μόδας, με την παρουσία επαγγελματία φωτογράφου και βιντεολήπτη. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δουν στην πράξη την χρήση του επαγγελματικού εξοπλισμού Nikon για τη λήψη φωτογραφιών και video καθώς και τη μετέπειτα επεξεργασία. Μπορούσαν επίσης να δοκιμάσουν τις πρωτοποριακές λειτουργίες και τεχνολογίες του επαγγελματικού εξοπλισμού Nikon και να διαπιστώσουν και οι ίδιοι «γιατί η Nikon συνεχίζει να αποτελεί ορόσημο στο χώρο της φωτογραφίας», καταλήγει η ανακοίνωση. Η Nikon έχει ιστορία μεγαλύτερη των 90 χρόνων στην κατασκευή και διάθεση πρωτοποριακών φωτογραφικών μηχανών και διατηρεί ηγετική θέση στα επαγγελματικά και καταναλωτικά προϊόντα, όπως αποδεικνύουν διεθνή βραβεία με τα οποία τιμάται κάθε χρόνο, επισημαίνει η εταιρεία.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024