Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H Intel ανακοινώνει κύκλο εργασιών 12,6 δισ. δολάρια για το A' τρίμηνο 2013

H Intel ανακοινώνει κύκλο εργασιών 12,6 δισ. δολάρια για το A’ τρίμηνο 2013

Η Intel Corporation ανακοίνωσε κύκλο εργασιών 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του 2013, λειτουργικά κέρδη 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, καθαρά κέρδη 2,0 δισεκατομμύρια δολάρια και κέρδη ανά μετοχή 0,40 δολάρια.

Η Intel Corporation ανακοίνωσε κύκλο εργασιών 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του 2013, λειτουργικά κέρδη 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, καθαρά κέρδη 2,0 δισεκατομμύρια δολάρια και κέρδη ανά μετοχή (EPS) 0,40 δολάρια.

Η εταιρεία είχε εισροή μετρητών 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από λειτουργικές δραστηριότητες, κατέβαλε μερίσματα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια και χρησιμοποίησε 533 εκατομμύρια δολάρια για επαναγορά 25 εκατομμυρίων μετοχών.

«Παρά την κάμψη της αγοράς, η Intel απέδωσε καλά στο πρώτο τρίμηνο και είμαι ενθουσιασμένος σχετικά με τις προοπτικές που υπάρχουν για την εταιρεία» ανέφερε ο Paul Otellini, Πρόεδρος και CEO της Intel. «Διαθέσαμε τους επόμενης γενιάς επεξεργαστές μας για προσωπικούς υπολογιστές, προχωρήσαμε στην εισαγωγή μιας νέας οικογένειας προϊόντων για micro-servers και θα διαθέσουμε τους νέους επεξεργαστές μας για ταμπλέτες και smartphones αυτό το τρίμηνο. Εργαζόμαστε με τους πελάτες μας σχετικά με την εισαγωγή νέων, καινοτόμων προϊόντων για διάφορα λειτουργικά συστήματα. Η μετάβαση στην τεχνολογία 14 νανομέτρων αυτή τη χρονιά θα αυξήσει σημαντικά την αξία που παρέχει η αρχιτεκτονική Intel και η τεχνολογία ολοκλήρωσης για τους πελάτες μας και την αγορά».

Ο CEO της Intel σχεδιάζει να συνταξιοδοτηθεί το Μάιο του 2013 και το Διοικητικό Συμβούλιο εργάζεται για να επιλέξει ένα διάδοχο. Παράλληλα με το διορισμό του νέου CEO, η εταιρεία θα επιδιώξει να διατηρήσει την υπάρχουσα εκτελεστική ομάδα διαχείρισης (μερικοί από τους οποίους εξετάζονται για τη θέση του CEO), και να διατηρήσει τους εργαζόμενους εστιασμένους στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων και του οράματος της εταιρείας.

Βασικές Οικονομικές Πληροφορίες του Πρώτου Τριμήνου και Τάσεις στις Επιχειρηματικές Μονάδες

  • Τα έσοδα του PC Client Group διαμορφώθηκαν στα $8 δις σημειώνοντας πτώση 6,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και πτώση 6.0% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
  • Τα έσοδα του Data Center Group διαμορφώθηκαν στα $2,6 δις σημειώνοντας πτώση 6,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και πτώση 7,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
  • Τα έσοδα του Other Intel Architecture Group διαμορφώθηκαν στα $1 δις σημειώνοντας πτώση 3,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και πτώση 9,0% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
  • To Μικτό περιθώριο κέρδους ήταν 56%, με πτώση 2 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 8 μονάδων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
  • Οι δαπάνες για Έρευνα & Ανάπτυξη και για Εξαγορές & Συγχωνεύσεις ανήλθαν σε $4,5δις, σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις της εταιρείας για δαπάνες περίπου $4,6δις.
  • Φορολογικός συντελεστής 16%.

Επιχειρηματική Προοπτική

Στην επιχειρηματική προοπτική της Intel δεν περιλαμβάνονται πιθανές επιπτώσεις από επιχειρηματικές κινήσεις, εξαγορές, αποεπενδύσεις ή άλλες επενδύσεις που ενδέχεται να ολοκληρωθούν μετά τις 16 Απριλίου.

B’ τρίμηνο 2013 – Q2 2013

• Κύκλος εργασιών: $12,9δις συν ή πλην $500 εκατομμύρια
• Ποσοστό μικτού κέρδους: 58%, συν ή πλην περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες
• Έξοδα Έρευνας & Ανάπτυξης συν δαπάνες για συγχωνεύσεις και εξαγορές: περίπου $4,7 δις
• Αποσβέσεις άυλων στοιχείων που σχετίζονται με εξαγορές: περίπου $70 εκατομμύρια
• Επιπτώσεις από επενδύσεις σε μετοχές και τόκους και άλλα: περίπου μηδέν.
• Αποσβέσεις: περίπου $1,7δις

Σύνολο χρήσης 2013

• Κύκλος Εργασιών: μικρή μονοψήφια ποσοστιαία μεταβολή προς τα επάνω. Αμετάβλητη από προηγούμενες εκτιμήσεις.
• Ποσοστό Μικτού κέρδους: 60 τοις εκατό, συν ή πλην μερικές ποσοστιαίες μονάδες, αμετάβλητο από προηγούμενες εκτιμήσεις
• Δαπάνες Έρευνας & Ανάπτυξης, συν δαπάνες για Εξαγορές και Συγχωνεύσεις: $18,9 δις, συν ή πλην $200 εκατομμύρια, αμετάβλητο από προηγούμενες εκτιμήσεις.
• Αποσβέσεις άυλων στοιχείων που σχετίζονται με εξαγορές: περίπου $300 εκατομμύρια, αμετάβλητο από προηγούμενες εκτιμήσεις.
• Αποσβέσεις παγίων: $6,8 δις, συν ή πλην $100 εκατομμύρια, αμετάβλητο από προηγούμενες εκτιμήσεις.
• Φορολογικός συντελεστής: περίπου 27 τοις εκατό για καθένα από τα εναπομείναντα τρίμηνα του έτους.
• Ετήσιες επενδύσεις: $12,0 δις, συν ή πλην $500 εκατομμύρια, μείωση $1,0 δις σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις.

Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα της Intel και την επιχειρηματική προοπτική, παρακαλούμε δείτε τα σχόλια του CFO στη διεύθυνση: www.intc.com/results.cfm

Συγκριτικά Οικονομικά Στοιχεία

Τρίμηνα Q1 2013 Q4 2012 Σε σχέση με Q4 2012
Κύκλος Εργασιών $12,6 δις $13,5 δις πτώση 7%
Μικτό κέρδος 56,2% 58,0% πτώση 1,8 μονάδες
Λειτουργικά κέρδη $2,5 δις $3,2 δις πτώση 20%
Καθαρά κέρδη $2,0 δις $2,5 δις πτώση 17%
Κέρδη ανά μετοχή 40 cents 48 cents πτώση 17%

Πλήθος παραγόντων θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα πραγματικά αποτελέσματα της Intel και αποκλίσεις από τις τρέχουσες εκτιμήσεις της Intel σχετικά με τέτοιους παράγοντες, ενδέχεται να καταστήσουν τα πραγματικά αποτελέσματα σημαντικά διαφορετικά από αυτά που εκφράζονται σε αυτές τις δηλώσεις για μελλοντικές εκτιμήσεις.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: «Προστατεύουμε την ομάδα και τη στηρίζουμε με φωνή, πάθος και καρδιά»

Ο Ολυμπιακός με νέα ενημέρωση του καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στην αναμέτρηση της Πέμπτης (9/5) με αντίπαλο την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024