Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Η πρώτη σύλληψη για τη «μεγαλύτερη επίθεση στο Διαδίκτυο»

Ο εκπρόσωπος μιας ολλανδικής εταιρείας που ενοχοποιείται για τη «μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση που έχει καταγραφεί ποτέ», η οποία προκάλεσε συμφόρηση σε ένα μέρος του Διαδικτύου τον περασμένο μήνα, συνελήφθη στην Ισπανία έπειτα από αίτημα των ολλανδικών αρχών.

Στην Ισπανία έγινε η σύλληψη του εκπροσώπου της ολλανδικής εταιρείας που είχε από την αρχή ενοχοποιηθεί για τη «μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση που έχει καταγραφεί ποτέ», η οποία προκάλεσε συμφόρηση σε ένα μέρος του Διαδικτύου τον περασμένο μήνα.

O 35χρονος άνδρας κατηγορείται για την επίθεση εναντίον της Spamhaus, μιας εθελοντικής οργάνωσης με έδρα τη Γενεύη, η οποία δημοσιεύει λίστες με τους αποστολείς spam (αυτόκλητων διαφημιστικών μηνυμάτων) προκειμένου τα ανεπιθύμητα μηνύματα που στέλνουν να φιλτράρονται από τις υπηρεσίες e-mail.

Ο ύποπτος φέρεται να είναι εκπρόσωπος της Cyberbunker, με την οποία βρισκόταν σε εξέλιξη «πόλεμος». Η Cyberbunker αμφισβητεί τον ρόλο του Spamhaus δηλώνοντας ότι καταχράζεται την θέση του αφού τελικά, αυτό αποφασίζει «τι ανεβαίνει και τι όχι στο Ίντερνετ».
{{{related}}}
Το Spamhaus απευθύνεται σε ISP και παροχείς υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με βάση τις λίστες του, φιλτράρει ό,τι χαρακτηρίζει ως ανεπίκλητα (spam) μηνύματα ή άλλο «ακατάλληλο περιεχόμενο». Από την άλλη, η Cyberbunker δηλώνει ότι θα δέχεται στους διακομιστές της οτιδήποτε, εκτός από υλικό παιδικής πορνογραφίας ή υλικό που εξυπηρετεί την τρομοκρατία.

Νωρίτερα, το Spamhaus μπλόκαρε τους διακομιστές της Cyberbunker, γεγονός που φαίνεται να αποτέλεσε αιτία πολέμου.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μόνο τα αρχικά του υπόπτου, SK,
ωστόσο το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλείται πηγή που δηλώνει ότι ο
κατηγορούμενος είναι ο Σβεν Όλαφ Κάμπουις, εκπρόσωπος της Cyberbunker. Ο Κάμπουις περιγράφει τον εαυτό του στο Facebook ως «Υπουργό Τηλεπικοινωνιών και Εξωτερικών Υποθέσεων για τη Δημοκρατία της Cuberbunker». Φέρεται να είχε δηλώσει ότι η Spamhaus «είχε εξοργίσει πολύ κόσμο τα τελευταία χρόνια εκβιάζοντας τους παρόχους να κόβουν τη σύνδεση σε πελάτες χωρίς καμία δικαστική εντολή ή νομική διαδικασία».

Ο κατηγορούμενος πρόκειται τώρα να εκδοθεί στην Ολλανδία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024