Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση στην ψηφιακή βοηθό του iPhone, Siri, με το Google Now

Επίθεση στην ψηφιακή βοηθό του iPhone, Siri, με το Google Now

Στα ράφια του καταστήματος εφαρμογών της Apple βρίσκεται από τις 29 Απριλίου 2013 το app Google Now. Ο ψηφιακός βοηθός της Google φιλοδοξεί να τεθεί στην υπηρεσία των χρηστών iPhone και iPad, υποκαθιστώντας το ενσωματωμένο Siri. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Google Now ...πατάει πόδι σε έδαφος της Apple, αφού ως τώρα η υπηρεσία απαντούσε μόνο σε χρήστες Android.

Στα ράφια του καταστήματος εφαρμογών της Apple βρίσκεται από τις 29 Απριλίου 2013 το Google Now, τυλιγμένο με το ανανεωμένο Search app της Google. Το Google Now είναι ο ψηφιακός βοηθός της Google που φιλοδοξεί να τεθεί στην υπηρεσία των χρηστών iPhone και iPad, υποκαθιστώντας το ενσωματωμένο Siri της Apple.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Google Now …πατάει πόδι σε έδαφος της Apple, αφού από τότε που εγκαινιάστηκε, εννέα μήνες νωρίτερα, η υπηρεσία απαντούσε μόνο σε χρήστες της νεότερης έκδοσης του Android, Jelly Bean.

Η τεχνολογία του Google Now περιλαμβάνεται σε μια αναβάθμιση της εφαρμογής αναζήτησης που διαθέτει η Apple για το λειτουργικό σύστημα της Apple που δίνει ζωή σε iPhone, iPad και iPod touch, το iOS. Πάντως είναι στο χέρι των χρηστών να επιλέξουν να ενεργοποιήσουν το Google Now στο επανασχεδιασμένο Google Search app.

H Google ακολουθεί μια μάλλον επιθετική επεκτατική πολιτική, ιδιαίτερα μετά το φιάσκο της Apple με τους χάρτες που εξώθησαν τους χρήστες iPhone στους Google Maps. Τώρα, επιχειρεί να επισκιάσει το Siri με το επιχείρημα ότι το Google Now υπερέχει. Το Google Now έχει σχεδιαστεί να μαθαίνει από τις προτιμήσεις του χρήστη. Όταν μάθει αρκετά, μπορεί να απαντά πριν καν ερωτηθεί. Εξάλλου, η υπηρεσία αντλεί πληροφορία για τον χρήστη και από την χρήση άλλων υπηρεσιών της Google, επιχειρηματολογεί η Google. O Baris Gultekin, product manager, δηλώνει πως «μόνο το Google Now μπορεί σήμερα να προβλέψει τι χρειάζεται ο χρήστης και να τον εξυπηρετήσει. Θέλουμε να κάνουν οι υπολογιστές την σκληρή δουλειά, ώστε οι χρήστες να επικεντρώνονται σε αυτό που πρέπει».
Όταν η τεχνολογία λειτουργεί σωστά, το Google Now θα ενημερώνει τον χρήστη για τις καιρικές συνθήκες μόλις ξυπνήσει ώστε να ντυθεί κατάλληλα, και θα του μεταφέρει τις συνθήκες για την κίνηση στους δρόμους που πρόκειται να ακολουθήσει ώστε να προγραμματίσει την αποχώρησή του έγκαιρα. Κατά την διάρκεια της ημέρας, το Google Now θα ενημερώνει τον χρήστη για το σκορ της ομάδας του ή για τις τιμές των μετοχών στο χαρτοφυλάκιά του. Την Παρασκευή το βράδυ, το Google Now θα προτείνει ταινίες στις αίθουσες προβολής ή άλλες δραστηριότητες με βάση το προφίλ του χρήστη. Όταν ο χρήστης ταξιδεύει στο εξωτερικό, το Google Now θα τον ενημερώνει για την τιμή του συναλλάγματος και θα αναλαμβάνει την μετάφραση.

Το Google Now παρέχει αυτές τις πληροφορίες υπό μορφή καρτών.
Μπορεί να απαντά με φωνή σε προφορικές ερωτήσεις, ωστόσο οι πρώτες δοκιμές λένε πως οι απαντήσεις του δεν είναι τόσο διασκεδαστικές όσο αυτές του Siri, τουλάχιστον για κάποιους χρήστες iPhone.

Μπορείτε να δείτε μερικά παραδείγματα από τις κάρτες του Google Now:

Associated Press,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024