Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πριν το τέλος του 2013 τα Windows Blue, επιβεβαιώνει η Microsoft

Πριν το τέλος του 2013 τα Windows Blue, επιβεβαιώνει η Microsoft

Πριν το τέλος του 2013 θα διατεθούν τα Windows "Blue", επιβεβαίωσε η επικεφαλής μάρκετινγκ των Windows στην Microsoft. Τα Windows Blue δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία, ενημέρωση για τα Windows 8, διευκρίνισε η Τάμι Ρέλερ. Ωστόσο, σημαντικές θεωρούνται οι βελτιώσεις που επιφυλλάσει το μεγάλο update των Windows 8.

Πριν το τέλος του 2013 θα διατεθούν τα Windows «Blue», επιβεβαίωσε η επικεφαλής μάρκετινγκ των Windows στην Microsoft. Τα Windows Blue δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία, ενημέρωση για τα Windows 8, διευκρίνισε η Τάμι Ρέλερ. Ωστόσο, σημαντικές θεωρούνται οι βελτιώσεις που επιφυλλάσει το μεγάλο update των Windows 8.

Οι προσδοκίες που δημιούργησε η συνέντευξη του υψηλόβαθμου στελέχους στην Microsoft αφορούν κυρίως στην χρήση των Windows 8 στο desktop, και πιο συγκεκριμένα σε συσκευές που δεν ανταποκρίνονται στην αφή. Η Ρέλερ δεν αναφέρθηκε με σαφήνεια στην επιστροφή του μενού «έναρξη», ή την δυνατότητα εκκίνησης του συστήματος στο «παραδοσιακό» περιβάλλον της επιφάνειας εργασίας (boot to desktop), παρακάμπτοντας την φιλική στην αφή Start Screen με τα ορθογώνια tiles. Υποσχέθηκε όμως πως η Microsoft έχει βρει τον τρόπο να εξοικειωθούν πιο γρήγορα οι χρήστες με την λειτουργία των Windows 8 και διαβεβαίωσε πως τα παράπονα των χρηστών εισακούστηκαν.

Μια ακόμα σημαντική εξέλιξη αναμένεται με την έλευση των Windows Blue, που αποτελούν μια ενημέρωση, όχι όμως «αναβάθμιση» του λειτουργικού συστήματος. Αφορά στο λεγόμενο desktop zoom, που θα διευκολύνει την χρήση τα παραδοσιακά μενού των εφαρμογών που τρέχουν στο desktop, αλλάζοντας την κλίμακα μεγέθυνσης ανάλογα με τις διαστάσεις της συσκευές στην οποία εκτελούνται. Μάλιστα, η κλίμακα περιλαμβάνει συσκευές με διαγώνιο 7 και 8 ίντσες. Αυτό σημαίνει ότι το 2014 αναμένονται συσκευές (μάλλον ταμπλέτες) σε αυτές τις διαγωνίους, με υποστήριξη από τα Blue.

Τα Windows Blue θα υποστηρίζουν συστήματα με τους επόμενους επεξεργαστές Intel Core, γνωστούς ως Haswell και τους επόμενους Atom, «Bay Trail», αλλά και τσιπ αρχιτεκτονικής ARM από την Qualcomm -Snapdragon 800- και από την Nvidia -Tegra 4, μεταφέρει το Mashable.com.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024