Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επένδυση 1 δισ. δολαρίων στο Νook προτίθεται να κάνει η Microsoft

Επένδυση 1 δισ. δολαρίων στο Νook προτίθεται να κάνει η Microsoft

H Microsoft εμφανίζεται πρόθυμη να καταβάλλει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αγοράσει την Nook Media LLC, την κοινοπραξία που συστήθηκε με πρωτοβουλία της αλυσίδας εκατοντάδων βιβλιοπωλείων στις ΗΠΑ Barnes & Noble, σύμφωνα με έγγραφο που έφτασε στο TechCrunch.com.

H Microsoft εμφανίζεται πρόθυμη να καταβάλλει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αγοράσει την Nook Media LLC, την κοινοπραξία που συστήθηκε με πρωτοβουλία της αλυσίδας εκατοντάδων βιβλιοπωλείων στις ΗΠΑ, Barnes & Noble.

H πρόταση, που έγινε γνωστή από έγγραφα στα οποία απέκτησε πρόσβαση το TechCrunch.com, φέρει την Microsoft να ενδιαφέρεται για την πλατφόρμα και το ψηφιοποιημένο περιεχόμενο (ψηφιακά βιβλία, συμπεριλαμβανομένων σχολικών). Η διάθεση e-reader και tablet με Android της οικογένειας Nook αναμένεται να σταματήσει και μάλιστα από τα τέλη του 2014. Η εταιρεία έχει διαθέσει 10 εκατομμύρια Nook και έχει 7 εκατομμύρια ενεργούς συνδρομητές. Το περιεχόμενο που διαθέτει σήμερα η Nook Media θα είναι διαθέσιμο μέσω apps σε συσκευές άλλων κατασκευαστών.

Η Microsoft έχει επενδύσει 300 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ήδη από τον Απρίλιο του 2012, με μια συμφωνία που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη περιεχομένου για συστήματα με Windows 8. Έτσι, η Microsoft απέκτησε μερίδιο 16,8% στην Nook Media LLC.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024