Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε εφαρμογή, πρόγραμμα μαζικής ανακύκλωσης αναλώσιμων HP στην Ελλάδα

Σε εφαρμογή, πρόγραμμα μαζικής ανακύκλωσης αναλώσιμων HP στην Ελλάδα

H Hewlett Packard διευρύνει και στην Ελλάδα την εφαρμογή του προγράμματος συλλογής και ανακύκλωσης των γνήσιων αναλώσιμων εκτύπωσης ώστε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να μπορούν να ζητήσουν να τα παραδίδουν μαζικά, συμβάλλοντας κυρίως στην εξοικονόμηση ενός πολύτιμου αγαθού, του νερού. Δυστυχώς, το πρόγραμμα δεν προσφέρει την δυνατότητα ατομικών και μεμονωμένων επιστροφών για αναλώσιμα εκτύπωσης στην Ελλάδα.

H Hewlett Packard διευρύνει και στην Ελλάδα την εφαρμογή του προγράμματος συλλογής και ανακύκλωσης των γνήσιων αναλώσιμων εκτύπωσης ώστε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να μπορούν να ζητήσουν να τα παραδίδουν μαζικά, συμβάλλοντας κυρίως στην εξοικονόμηση ενός πολύτιμου αγαθού, του νερού. Δυστυχώς, το πρόγραμμα Planet Partners δεν προσφέρει την δυνατότητα ατομικών και μεμονωμένων επιστροφών για αναλώσιμα εκτύπωσης στην Ελλάδα.

Δεν επιστρέφονται δοχεία εκτύπωσης που δεν είναι της HP, είναι ξαναγεμισμένα ή επανακατασκευασμένα ή HP δοχεία που επιστρέφονται στα πλαίσια της εγγύησης. Λίστα με τα μη επιστρεφόμενα δοχεία δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο της HP.

Οι επιχειρήσεις εγγράφονται στο πρόγραμμα με την χαρακτηριστική επωνυμία Planet Partners. Ζητούν από την HP κιβώτια συλλογής, τα οποία παραλαμβάνουν δωρεάν μια ημέρα αργότερα. Όταν ολοκληρωθεί η συλλογή, η HP καλείται πάλι για να παραλάβει τα κιβώτια ή/και να φέρει νέα κιβώτια συλλογής, επίσης δωρεάν.

Η HP δηλώνει ότι εγγυάται ότι «κανένα δοχείο δεν καταλήγει σε χωματερές και ότι το πλαστικό που ανακτάται κατά τη διαδικασία χρησιμοποιείται για την κατασκευή νέων γνήσιων δοχείων HP με την ίδια ποιότητα και αξιοπιστία για την οποία εμπιστευτήκατε την HP αγοράζοντας γνήσια αναλώσιμα HP.»

Η HP χρησιμοποιεί την δική της ολοκληρωμένη διαδικασία ανακύκλωσης πλαστικού και χρησιμοποιεί το πλαστικό από τα ανακυκλωμένα δοχεία μελάνης αλλά και από άλλες πηγές για να δημιουργήσει νέα αυθεντικά μελάνια ΗΡ. Μέχρι σήμερα, η ΗΡ έχει ανακυκλώσει 776.000 τόνους ηλεκτρονικών και αυθεντικών δοχείων μελάνης ΗΡ σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει αποτρέψει την απόρριψη περισσότερων από 280 εκατομμυρίων δοχείων μελάνης και 2 εκατομμυρίων άλλων πλαστικών στοιχείων.

  • Μέχρι σήμερα, οι πελάτες της εταιρείας έχουν ανακυκλώσει σε διεθνές επίπεδο περισσότερο από μισό δισεκατομμύριο δοχεία μελάνης ΗΡ ink και LaserJet μέσω του προγράμματος HP Planet Partners.(1)
  • Μέχρι σήμερα, η HP έχει παράγει ένα δισεκατομμύριο γνήσια δοχεία μελάνης HP που περιλαμβάνουν ανακυκλωμένο υλικό από πλαστικές φιάλες και δοχεία μελάνης μετά τη χρήση του. Πολλά δοχεία μελάνης HP με ανακυκλωμένο περιεχόμενο περιλαμβάνουν τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένο πλαστικό σε σχέση με το βάρος τους.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν έχει κόστος και είναι εύκολα διαθέσιμη σε 34 χώρες ΕΜΕΑ, μέσω της σελίδας www.hp.com/recycle ή ενός εξουσιοδοτημένου σημείου συλλογής ΗΡ.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024