Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις διακρίσεις για την Sony στα βραβεία TIPA 2013

Τρεις διακρίσεις για την Sony στα βραβεία TIPA 2013

Εκπρόσωποι από 27 περιοδικά φωτογραφίας και εικόνας από 14 χώρες, μέλη του παγκόσμιου οργανισμού TIPA (Technical Image Press Association) ανέδειξαν την Sony Cyber-shot DSC-RX1 ως την καλύτερη premium μηχανή της αγοράς, τον υπερευρυγώνιο φακό zoom Sony E-mount 10-18mm f/4 OSS ως τον καλύτερο φακό CSC και την Sony NEX-VG900 ως την καλύτερη βιντεοκάμερα της αγοράς στα βραβεία TIPA 2013.

Εκπρόσωποι από 27 περιοδικά φωτογραφίας και εικόνας από 14 χώρες, μέλη του παγκόσμιου οργανισμού TIPA (Technical Image Press Association) ανέδειξαν την Sony Cyber-shot DSC-RX1 ως την καλύτερη premium μηχανή της αγοράς, τον υπερευρυγώνιο φακό zoom Sony E-mount 10-18mm f/4 OSS ως τον καλύτερο φακό CSC και την Sony NEX-VG900 ως την καλύτερη βιντεοκάμερα της αγοράς στα βραβεία TIPA 2013. Από την Ελλάδα, στον οργανισμό TIPA συμμετέχουν το photo.gr και το photobusiness.gr.

Η Sony Ελλάς μας μεταφέρει τα δυνατά σημεία των βραβευμένων προϊόντων της, σύμφωνα με τους κριτές:

Καλύτερη Premium Camera: Sony Cyber-shot DSC-RX1

Η πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μικρού μεγέθους στον κόσμο, η οποία ενσωματώνει αισθητήρα Exmor CMOS πλήρους καρέ 35mm, βραβεύτηκε ως η «Καλύτερη premium μηχανή» της αγοράς. Διαθέτει φακό f2.0 35mm σταθερής εστιακής απόστασης Carl Zeiss Sonnar με αντι-ανακλαστική επίστρωση T, ενώ κάθε στοιχείο του φακού έχει ρυθμιστεί προκειμένου να ταιριάζει απόλυτα με τον σχεδιασμό πλήρους καρέ του αισθητήρα. Προσφέροντας εκπληκτική ποιότητα εικόνας και πλήρεις χειροκίνητες ρυθμίσεις, με δυνατότητα ρύθμισης ISO 50 έως 25.600 (και έως ISO 102.400 στη λειτουργία μείωσης θορύβου σε πολλαπλά καρέ), η κάμερα μπορεί να εγγράψει βίντεο Full HD ανάλυσης, προσφέροντας πολυάριθμες λειτουργίες λήψης, όπως την Αυτόματη λειτουργία HDR, ενώ διαθέτει μία φωτεινή LCD οθόνη, 1.22 εκατομμυρίων κουκκίδων.

  • Η καλύτερη premium camera για το 2013 σύμφωνα με τον οργανισμό TIPA διατίθεται στην Ελλάδα αντί 3.099 ευρώ.

Καλύτερος CSC φακός (CSC EXPERT LENS): Sony E-mount 10-18mm f/4 OSS

Η αγορά των μηχανών με εναλλάξιμους φακούς (compact system) συνεχίζει να αναπτύσσεται με ενθαρρυντικούς ρυθμούς και οι λάτρεις της σειράς E-mount φακών της Sony έχουν να επιλέξουν μεταξύ μιας διαρκώς διευρυνόμενης γκάμας για τις λήψεις τους. Ο υπερευρυγώνιος φακός ζουμ 10-18 mm προσφέρει μέγιστο διάφραγμα f/4 σε όλο το εύρος εστιακής απόστασης (ισοδύναμο των 15-27mm). Αυτός ο ελαφρύς φακός (μόλις 225 γρ.) κατασκευάζεται από 10 στοιχεία από 8 ομάδες και περιλαμβάνει τρία ασφαιρικά στοιχεία και ένα οπτικό σύστημα ιδιαίτερα χαμηλής διάχυσης, τα οποία ελαχιστοποιούν τη σφαιρική απόκλιση και παραμόρφωση, εξασφαλίζοντας λιγότερη επικάλυψη ακόμα και με μέγιστο διάφραγμα. Το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot της Sony προσφέρει αξιοσημείωτη ευελιξία στο φακό και μεγιστοποιεί τις εντυπωσιακές του επιδόσεις τόσο σε λήψεις στατικών φωτογραφιών, όσο και σε βίντεο, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ιδανική επιλογή για λήψεις τοπίων αλλά και εσωτερικών χώρων, προσφέρει επίσης τη δυνατότητα αποτύπωσης εφέ προοπτικής ακόμη και σε υπευρυγώνιες ρυθμίσεις.

  • Ο καλύτερος ευρυγώνιος φακός διατίθεται στην Ελλάδα αντί 849 ευρώ.

Καλύτερη επαγγελματική βιντεοκάμερα: Sony NEX-VG900

Αναγνωρίζοντας περαιτέρω την εμπειρία της Sony στις υλοποιήσεις πλήρους καρέ, η NEX-VG900 βραβεύτηκε ως η κορυφαία βιντεοκάμερα. Διαθέτει έναν Exmor HD CMOS αισθητήρα πλήρους καρέ, ανάλυσης 24,3MP, και έχει τη δυνατότητα εγγραφής Full HD βίντεο στα 50p, 50i, 25p και 24p, ενώ αναπαράγει ασυμπίεστο βίντεο μέσω HDMI. Η VG900 συνεργάζεται τόσο με τους E-mount φακούς της Sony, όσο και με τους A-mount (μέσω του παρεχόμενου προσαρμογέα φακού LA-EA3), ενώ διαθέτει ένα εντυπωσιακό ηλεκτρονικό XGA OLED εικονοσκόπιο (2359k κουκκίδων), στο οποίο απεικονίζονται όλες οι ρυθμίσεις σε πραγματικό χρόνο. Το ενσωματωμένο μικρόφωνο με τέσσερις κάψουλες σε χωρική διάταξη εγγράφει στερεοφωνικό ή Surround ήχο 5,1 καναλιών και ένας προαιρετικός προσαρμογέας XLR επιτρέπει τη σύνδεση επαγγελματικών μικροφώνων. Ο σχεδιασμός της προβλέπει χειριστήρια και πλήκτρα για πλήρεις χειροκίνητες ρυθμίσεις της ίριδας, της ταχύτητας κλείστρου, της ισορροπία λευκού και του κέρδους.

  • Η καλύτερη βιντεοκάμερα διατίθεται στην ελληνική αγορά αντί 3.299 ευρώ.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024