Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώην... αντιρρησίες των Windows Phone στην Νokia παρουσιάζουν το Jolla

Πρώην… αντιρρησίες των Windows Phone στην Νokia παρουσιάζουν το Jolla

Η καινοτόμος επιχείρηση που συνέστησαν πρώην εργαζόμενοι μηχανικοί στην Nokia μετά την εγκατάλειψη του δικού της λειτουργικού συστήματος MeeGo και την υιοθέτηση των Windows Phone παρουσιάζει σήμερα στην Φινλανδία το Jolla ("γιόλα").

Η καινοτόμος επιχείρηση που συνέστησαν πρώην εργαζόμενοι μηχανικοί στην Nokia, μετά την εγκατάλειψη του δικού της λειτουργικού συστήματος MeeGo και την υιοθέτηση των Windows Phone, παρουσιάζει σήμερα στην Φινλανδία το Jolla («γιόλα»), το πρώτο smartphone που τρέχει το Sailfish OS.

Το Jolla τρέχει το Sailfish OS, το λειτουργικό που προέκυψε ως εξέλιξη του MeeGo. Το ισχυρό
του ατού είναι ότι, μπορεί να εκτελέσει app που αναπτύχθηκαν για Android. Πάντως, ο επικεφαλής του εγχειρήματος, Marc Dillon απευθύνει κάλεσμα σε προγραμματιστές και σχεδιαστές να επενδύσουν στην πλατφόρμα με αφορμή την ημέρα που ανακοινώνεται επίσημα το πρώτο παραδοτέο από το τμήμα hardware της εταιρείας.

Το Jolla έχει οθόνη με διαγώνιο 4,5 ίντσες, επεξεργαστή με δύο πυρήνες και μπορεί να αξιοποιήσει τα ταχύτερα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 4G. Το Jolla έχει εσωτερικά 16GB μνήμη και υποδοχή για microSD, κάμερα με αυτόματη εστίαση 8Mpixel και φλας από LED και αποσπώμενη μπαταρία. Εκτός από τα υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Jolla κρύβει ένα μυστήριο, αφού σε αυτά συγκαταλέγεται το αινιγματικό «άλλο του μισό», το «other half» που το συμπληρώνει:

Το Jolla είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία, δηλαδή πριν κυκλοφορήσει «στο τέλος του 2013», με ταμπελάκι 399 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνεται ΦΠΑ, όχι όμως κόστος μεταφοράς).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024