Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Xbox One δεν θα παίζει παιχνίδια από το... παλιό Xbox 360

Το Xbox One δεν θα παίζει παιχνίδια από το… παλιό Xbox 360

H Microsoft επιβεβαίωσε πως το Xbox One δεν διατηρεί την λεγόμενη συμβατότητα προς τα πίσω με το Xbox 360, δηλαδή δεν θα μπορεί να παίξει τα παιχνίδια του. Κι αυτό καθώς η αρχιτεκτονική του Xbox One αλλάζει (x86, όπως στα PC), με την Microsoft να εγκαταλείπει τους επεξεργαστές PowerPC στο σύστημα ψυχαγωγίας «όλα σε ένα» που θα διαθέσει εντός του 2013.

H Microsoft επιβεβαίωσε πως το Xbox One δεν διατηρεί την λεγόμενη συμβατότητα προς τα πίσω με το Xbox 360, δηλαδή δεν θα μπορεί να παίξει τα παιχνίδια του ή παιχνίδια από το Xbox Live Arcade. Κι αυτό καθώς η αρχιτεκτονική του Xbox One αλλάζει (x86, όπως στα PC), με την Microsoft να εγκαταλείπει τους επεξεργαστές PowerPC στο σύστημα ψυχαγωγίας «όλα σε ένα» που θα διαθέσει εντός του 2013.

Εντούτοις, η Microsoft φρόντισε να καθησυχάσει όσους ανησύχησαν από το γεγονός ότι θα πρέπει να διατηρήσουν το Xbox 360 σε λειτουργία, ακόμα κι αν αγοράσουν το Xbox One, αν θέλουν να αξιοποιήσουν την βιβλιοθήκη των τίτλων που έχουν συσσωρεύσει επί οκτώ χρόνια. Νέοι τίτλοι και app θα συνεχίσουν να ανακοινώνονται στο μέλλον, υποσχέθηκε η εταιρεία. Από την άλλη, «το Xbox One θα δημιουργήσει μια νέα γενιά παιχνιδιών που θα αξιοποιεί πλήρως τους επεξεργαστές που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας και την ατελείωτη δύναμη του cloud».

Πάντως, Gamertag, Gamerscore και το Avatar σας θα μεταφερθούν από το Xbox 360 απευθείας στο Xbox One.

Από πλευράς τίτλων παιχνιδιών για το Xbox One, ηEA Sports ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τα Fifa 14 και NBA Live 14 για τη νέα κονσόλα.

Τα Microsoft Studios θα έχουν έτοιμο το Forza Motorsports 5 με το που θα κυκλοφορήσει το νέο Xbox και σχεδιάζουν εντός ενός έτους να λανσάρουν άλλους 15 τίτλους, οκτώ εκ των οποίων εντελώς καινούργιοι.

Η Activision έκανε επίσης αισθητή την παρουσία της με το τρέιλερ της δέκατης συνέχειας του Call of Duty με τίτλο «Ghosts».

Η εταιρεία σκοπεύει επίσης, μέσω των 343 Studios, να αναπτύξει μίας μορφής διαδραστικής τηλεόρασης (live-action television) με μία σειρά βασισμένη στο «Halo» με τη συνεργασία του γνωστού σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Διαβάστε περισσότερα για το Xbox One:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024