Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοκίνητο που «καίει» tweet, Like και share οδεύει προς την Ουάσινγκτον

Αυτοκίνητο που «καίει» tweet, Like και share οδεύει προς την Ουάσινγκτον

Ένα αυτοκίνητο που τροφοδοτείται από tweet, Like και share έφτιαξαν οι μαθητές στο Κάνσας Σίτι που συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, το Minddrive. Αποσυναρμολόγησαν πλήρως ένα κατεστραμμένο Volkswagen Karmann Ghia του 1967 και το ανασυναρμολόγησαν, μετατρέποντάς το σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου. Στο ταμπλό του ολοκαίνουργιου Karmann Ghia δεσπόζει μια μικρή ταμπλέτα με τον δείκτη καυσίμων να ανεβαίνει με κάθε... tweet, Like ή share στο Instagram.

Ένα αυτοκίνητο που τροφοδοτείται από tweet, Like και share έφτιαξαν οι μαθητές στο Κάνσας Σίτι που συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, το Minddrive.

Αποσυναρμολόγησαν πλήρως ένα κατεστραμμένο Volkswagen Karmann Ghia του 1967 και το ανασυναρμολόγησαν, μετατρέποντάς το σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Στο ταμπλό του ολοκαίνουργιου πια Karmann Ghia, δεσπόζει μια μικρή ταμπλέτα με τον δείκτη καυσίμων να ανεβαίνει με κάθε tweet με hashtag #minddrive, Like στο Facebook ή share στο Instagram ή views στο YouTube.

Με αυτό το έξυπνο τέχνασμα μάρκετινγκ, μαθητές και δάσκαλοι δηλώνουν πως επιχειρούν να στρέψουν την προσοχή στην αναδιαμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος στις ΗΠΑ, προωθώντας το λεγόμενο «experiential learning», δηλαδή την εκπαίδευση στην πράξη.

Σκοπός των λίγων μαθητών που συμμετέχουν στο Minddrive είναι να υπάρξει τόση ανταπόκριση στην προσπάθειά τους ώστε να ταξιδέψουν από το Κάνσας Σίτι στην Ουάσινγκτον για να στείλουν το μήνυμά τους για αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ, συνυπογράφοντας ότι η πράξη οδηγεί στην μάθηση. Η στάθμη είναι ήδη υψηλή και το «κοινωνικό καύσιμο» επαρκεί για να καλύψουν περισσότερη από την μισή απόσταση.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024