Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αδυναμία να πληρώνει προγραμματιστές στην Αργεντινή, δηλώνει η Google

Αδυναμία να πληρώνει προγραμματιστές στην Αργεντινή, δηλώνει η Google

Επιστολές-έξωση από το Google Play λαμβάνουν αυτές τις ημέρες προγραμματιστές στην Αργεντινή από την Google, με τις οποίες ενημερώνονται ότι από τις 27 Ιουνίου 2013 η υπηρεσία δεν θα δέχεται πληρωμές εκ μέρους προγραμματιστών που εδρεύουν στην χώρα. Την ίδια ημέρα, όλα τα app τους που διατίθενται με πληρωμή ή εμπεριέχουν την δυνατότητα αγορών μέσα από την εφαρμογή θα φύγουν από τις λίστες του καταστήματος της αμερικανικής εταιρείας.

Επιστολές-έξωση από το Google Play λαμβάνουν αυτές τις ημέρες προγραμματιστές στην Αργεντινή από την Google. Ενημερώνονται πως από τις 27 Ιουνίου 2013 η υπηρεσία δεν θα δέχεται πληρωμές εκ μέρους προγραμματιστών που εδρεύουν στην χώρα. Την ίδια ημέρα, όλα τα app τους που διατίθενται με πληρωμή ή εμπεριέχουν την δυνατότητα αγορών μέσα από την εφαρμογή θα φύγουν από τις λίστες του καταστήματος της αμερικανικής εταιρείας. Οι προγραμματιστές από την Αργεντινή μπορούν να διαθέτουν από το Google Play μόνο δωρεάν app.

«Εάν μπορείτε να μεταφερθείτε σε άλλη χώρα, όπου πληρούνται οι όροι παροχής της υπηρεσίας, μπορείτε να ανοίξετε εκεί νέο λογαριασμό Google Wallet Merchant Center», αναφέρεται στην επιστολή.

Το γράμμα της Google κλείνει με την ευχή να επανακτηθεί στο μέλλον η δυνατότητα πληρωμών σε developers στην Αργεντινή, χωρίς ωστόσο περισσότερες εξηγήσεις. Κι αυτό καθώς, η εξήγηση μάλλον σχετίζεται -αν και είναι αδιευκρίνιστο πως ακριβώς- με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην Αργεντινή από το 2012, με την οποία φέρεται να επιχειρεί να τερματίσει την κυκλοφορία του αμερικανικού δολαρίου και να ισχυροποιήσει το τοπικό νόμισμα, το πέσο. Αλλαγές στην νομοθεσία περιλαμβάνουν, επίσης, την απαίτηση για έγκριση από τις αρμόδιες αρχές για την αγορά συναλλάγματος, ενώ στην χώρα έχει δημιουργηθεί μια μαύρη αγορά για το «πιο σταθερό» αμερικανικό νόμισμα.

Οι πληρωμές από το Google Play στους developer γίνονται με βάση την τρέχουσα ισοτιμία του συναλλάγματος -στην Αργεντινή η ισοτιμία χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα και τον Μάιο του 2013 έχει φτάσει στα 10 πέσο ανά δολάριο. Οι πληρωμές από το Google Play γίνονται στο τοπικό νόμισμα της χώρας από την οποία προέρχεται ο developer (δηλαδή, σε πέσο με βάση την τρέχουσα ισοτιμία με το δολάριο την στιγμή της αγοράς).

Η Google πάντως περιορίστηκε να αποδώσει την αδυναμία της να πληρώνει στο εξής τους developer στην Αργεντινή «σε διαρκείς προκλήσεις κατά τις πληρωμές στους Αργεντινούς προγραμματιστές».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024