Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Επιστρέφει το κουμπί Start στα «μπλε» Windows 8

Η Microsoft πρόκειται να κάνει την επίδειξη της πρώτης ενημέρωσης των Windows 8 στις 26 Ιουνίου 2013 στο συνέδριο Microsoft BUILD. Πριν όμως γίνει η προεπισκόπηση των αλλαγών πληροφορίες από έγκυρες πηγές επιβεβαιώνουν πως με τα Windows 8.1 Blue η Microsoft υποχωρεί, υπό την πίεση των χρηστών και φέρνει πίσω το κουμπί Start.

Η Microsoft πρόκειται να κάνει την επίδειξη της πρώτης ενημέρωσης των Windows 8 στις 26 Ιουνίου 2013 στο συνέδριο Microsoft BUILD. Πριν όμως γίνει η επίσημη προεπισκόπηση των αλλαγών στο λειτουργικό σύστημα που κυκλοφόρησε στις 26 Οκτωβρίου 2012, πληροφορίες από έγκυρες πηγές επιβεβαιώνουν πως με τα Windows 8.1 Blue η Microsoft υποχωρεί υπό την πίεση των χρηστών και φέρνει πίσω το κουμπί Start.

Σύμφωνα με το ZDNet και την δημοσιογράφο Mary Jo Foley, η Microsoft θα επαναφέρει το περίφημο εικονίδιο με το (νέο) σηματάκι των Windows 8. Αν και η Microsoft μοιάζει να κάνει ένα βήμα πίσω, το νέο πλήκτρο της «έναρξης», δεν θα ενεργοποιεί το οικείο μενού των προγραμμάτων, ρυθμίσεων κ.λπ. λειτουργιών που συγκεντρώνονται εκεί στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows.

To νέο κουμπί Start θα είναι ενεργοποιημένο εκ προοιμίου και θα μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον χρήστη -αν και η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από το SuperSite for Windows. Θα παραμένει ενεργό στην μπάρα εργασιών των Windows και στην ίδια θέση (κάτω αριστερά) όπως στα προηγούμενα Windows. Αυτό θα συμβαίνει όταν ο χρήστης δουλεύει στο desktop (στην «παραδοσιακή» επιφάνεια εργασίας) και δεν θα είναι ορατό όταν ο χρήστης τρέχει ένα app σε στυλ Metro ή βρίσκεται στην οθόνη Start.

  • Τελικά, υπάρχει πλήκτρο Start στα Windows 8

To κουμπί start θα είναι επίσης ορατό όταν ο χρήστης μετακινεί τον κέρσορα στην κάτω αριστερή γωνία, όντας στο γραφικό περιβάλλον της οθόνης Start, αντικαθιστώντας την ενέργεια που εκτελείται σήμερα (με την μετακίνηση του κέρσορα κάτω αριστερά, ο χρήστης των Win8 βλέπει τις μικρογραφίες των apps που τρέχουν).

Με το πάτημα του Start, θα εμφανίζεται μια λίστα των διαθέσιμων app υπό μορφή εικονιδίων (όχι tiles) και ο χρήστης θα μπορεί να ταξινομήσει τα app του με βάση τον βαθμό χρήσης τους, ώστε να προβάλλονται πρώτα τα app που χρησιμποιούνται περισσότερο.

Μια ακόμα αλλαγή που επιβεβαιώνεται από πολλαπλές πηγές, αν και όχι επισήμως, είναι ότι στα Windows 8.1 ο χρήστης θα μπορεί να εισέρχεται απευθείας στην (περισσότερο οικεία) επιφάνεια εργασίας, δηλαδή να κάνει το λεγόμενο Boot to Desktop, αντί να βλέπει πρώτα την οθόνη Start με τα νέα tiles.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024