Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρά, λιτοδίαιτα laptop που γίνονται tablet φέρνουν οι Intel Core 4ης γενιάς

Ισχυρά, λιτοδίαιτα laptop που γίνονται tablet φέρνουν οι Intel Core 4ης γενιάς

Ultrabook έτσι όπως τα είχε οραματιστεί η Intel πριν δύο χρόνια θα αρχίσουν να κυκλοφορούν σύντομα στην παγκόσμια αγορά, ανακοίνωσε ο κατασκευαστής επεξεργαστών που κυριαρχούσε πάντοτε στην εποχή των προσωπικών υπολογιστών. Η στροφή του χρήστη στην φορητότητα και στα tablet, οδήγησε την Intel στην κατασκευή επεξεργαστών που δεν στραγγίζουν το ίδιο γρήγορα την μπαταρία και είναι τόσο μικροί που επιτρέπουν την κατασκευή φορητών υπολογιστών τόσο ισχυρών όσο τα PC και συνάμα, τόσο ελαφριών και λεπτών όσο μια ταμπλέτα. Δείτε τα πρώτα μοντέλα με Intel Core 4ης γενιάς.

Ultrabook έτσι όπως τα είχε οραματιστεί η Intel πριν δύο χρόνια θα αρχίσουν να κυκλοφορούν σύντομα στην παγκόσμια αγορά, ανακοίνωσε ο κατασκευαστής επεξεργαστών που κυριαρχούσε πάντοτε στην εποχή των προσωπικών υπολογιστών.

Η στροφή του χρήστη στην φορητότητα και στα tablet, οδήγησε την Intel στην κατασκευή επεξεργαστών που δεν στραγγίζουν το ίδιο γρήγορα την μπαταρία και είναι τόσο μικροί (κατασκευασμένοι στα 22 νανόμετρα) που επιτρέπουν την κατασκευή φορητών υπολογιστών τόσο ισχυρών όσο οι υπολογιστές γραφείου και συνάμα, τόσο ελαφριών και λεπτών όσο μια ταμπλέτα. Δείτε τα πρώτα μοντέλα με Intel Core 4ης γενιάς.

Η Intel υποστηρίζει ότι η τέταρτη γενιά των επεξεργαστών της σειράς Intel Core αλλάζει κυριολεκτικά το τοπίο στην αγορά προσωπικών υπολογιστών. Στο (άμεσο) μέλλον, θα κυκλοφορούν στην αγορά τουλάχιστον 50 μοντέλα υπολογιστών δύο-σε-ένα, με κύρια χαρακτηριστικά την μετατροπή τους σε tablet όταν ο χρήστης θέλει ακουμπήσει πίσω την πλάτη και για να χαλαρώσει παρακολουθώντας κάτι στην οθόνη του ή σε πλήρως λειτουργικό υπολογιστή. Ως πλήρως λειτουργικός υπολογιστής σήμερα νοείται ένας υπολογιστής με πλήρες και άνετο πληκτρολόγιο, με επεξεργαστική ισχύ ικανή για σοβαρές εργασίες και η Intel ισχυρίζεται ότι έχει κατορθώσει να κατασκευάσει τσιπ ικανά για κάτι τέτοιο και μάλιστα υπό μορφή φορητού υπολογιστή με αυτονομία έως και 9 ωρών, με εκπληκτικές επιδόσεις και πολύ καλύτερα γραφικά.

Η είδηση για τους Intel Core τέταρτης γενιάς ακούστηκε από την Ταϊπέι της Ταϊβάν, στο πλαίσιο της Computex 2013, από τα χείλη ενός προέδρoυ της Intel, του Tom Kilroy (marketing). Ο Kilroy είπε πως τώρα η Intel κάνει πραγματικότητα αυτό που είχε οραματιστεί ως νέο λάπτοπ πριν από δύο χρόνια, όταν προστέθηκε ο δικός της ο όρος Ultrabook στο εκτενές λεξικό μας. Για να τα καταφέρουμε χρειάστηκαν σεισμικές δονήσεις στον χρονοπρογραμματισμό μας, είπε ο Kilroy, τώρα όμως έχουμε να επιδείξουμε αυτούς τους νέους επεξεργαστές Core που φέρνουν την εντυπωσιακή επίδοση ενός PC και την φορητότητα ενός tablet σε μια συσκευή, πρόσθεσε.

Το… κραγιόν σας δεν διαρκεί 9 ώρες, το Ultrabook σας όμως, ναι

Τα Ultrabook με Intel Core 4ης γενιάς μπορούν να αντέξουν τον φόρτο εργασίας επί εννέα ώρες, υποστηρίζει η Intel και για να τονίσει την σημασία του δίνει μερικά, χαρακτηριστικά, παραδείγματα του τι σημαίνει διάρκεια 9 ώρες:

Οι Intel Core 4ης γενιάς είναι τα πρώτα τσιπ όλα-σε-ένα (System on a chip, SoC) που προορίζονται για PC και σε αυτούς θα βασίζονται όχι μόνο Ultrabook, υπολογιστές 2 σε 1 ή φορητοί υπολογιστές όλα-σε-ένα. Τα πρώτα συστήματα με Intel Core έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Οι νέοι Core έχουν ενσωματωμένο τσιπ επεξεργασίας γραφικών, με το οποίο οι επιδόσεις των επεξεργαστών της Intel διπλασιάζονται (Intel Iris). Πιο συγκεκριμένα, η Intel υποστηρίζει ότι εάν ο κάτοχος ενός notebook τεσσάρων ετών με Intel Core2 Duo αγοράσει ένα νέο Ultrabook με Intel Core i5 4200U (4ης γενιάς) με γραφικά Intel Iris θα έχει ένα σύστημα με:

  • Το μισό πάχος και βάρος
  • 17X ταχύτερη μετατροπή βίντεο φορμά
  • 25X μεγαλύτερες επιδόσεις στην σχεδίαση των γραφικών όταν παίζει απαιτητικά mainstream PC games.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο, από την Intel:

Καλωσορίστε το… διαισθητικό computing

Τα πλέον προηγμένα Ultrabook με Intel Core 4ης γενιάς θα έχουν οθόνες αφής και πληκτρολόγιο και ο Kilroy έδειξε στην Computex την πρόοδο που έχει κάνει η Intel σε αυτό που ονομάζει perpetual computing, δηλαδή την προσπάθεια να επικοινωνούμε με τις μηχανές με έναν πιο φυσικό, διαισθητικό, δηλαδή ανθρώπινο τρόπο -την φωνή, την αφή και αναγνώριση προσώπου.

Δείτε μια επίδειξη του perpetual computing (ξεκινά η παρουσίαση στο 1′:26»). To SDK για την ανάπτυξη εφαρμογών είναι διαθέσιμο για κατέβασμα.

Σήμερα έχει γίνει εφικτή η ανταπόκριση της μηχανής με χειρονομίες σε μικρή απόσταση και ο έλεγχος με φωνητικές εντολές. Στα σχέδια της Intel είναι να προσθέσει την κάμεραCreative Senz3D, η οποία θα επιτρέπει στον χρήστη να χειρίζεται αντικείμενα στην οθόνη κουνώντας τα χέρια του, αφού η κάμερα βάθους θα μπορεί να καθαρίσει εντελώς το παρασκήνιο. Μάλιστα, η κάμερα αυτή θα είναι διαθέσιμη στην αγορά πολύ σύντομα, το επόμενο τρίμηνο. Στο μέλλον, και συγκεκριμένα ένα χρόνο αργότερα το καλοκαίρι του 2014 η Intel θα προτείνει συστήματα που θα φέρουν ενσωματωμένη την τεχνολογία της κάμερας βάθους τριών διαστάσεων.

Ανθή Παναγιωτάκη
@techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024