Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεν θα δηλώνετε παρών online ανά 24ωρο στο Xbox One, υποχωρεί η MS

Δεν θα δηλώνετε παρών online ανά 24ωρο στο Xbox One, υποχωρεί η MS

Ένα βήμα πίσω κάνει η Microsoft μετά την γενική κατακραυγή για την απαίτηση σύνδεσης online τουλάχιστον μια φορά ανά 24ωρο στο Xbox One. Στο εξής, η απαίτηση αυτή δεν θα υφίσταται, ανακοίνωσε η εταιρεία. Επίσης, δεν θα υπάρχουν οι εξωφρενικοί περιορισμοί στο μοίρασμα δίσκων παιχνιδιών από φίλο σε φίλο. Απλά, θα του δίνετε το δισκάκι, λέει τώρα η Microsoft δια στόματος του Don Mattrick, President, Interactive Entertainment Busines

Ένα βήμα πίσω κάνει η Microsoft μετά την γενική κατακραυγή για την απαίτηση σύνδεσης online τουλάχιστον μια φορά ανά 24ωρο στο Xbox One. Στο εξής, η απαίτηση αυτή δεν θα υφίσταται, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Μετά την αρχική ρύθμιση της κονσόλας, οπότε θα απαιτείται σύνδεση στο Ίντερνετ, δεν θα χρειαστεί να συνδεθείτε στο Ίντερνετ ποτέ ξανά, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η Microsoft. H σύνδεση στο Ίντερνετ δεν απαιτείται για να παίξετε οποιοδήποτε παιχνίδι κυκλοφορεί σε δίσκο, επισημαίνεται. Ωστόσο, offline θα μπορείτε να παίζετε και τους τίτλους που κατεβάσατε από το Xbox Live, προσθέτει η εταιρεία.

Προηγουμένως, η Microsoft είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον κόσμο του gaming, αφού είχε κάνει γνωστό πως δεν θα είναι εφικτό να παίζει κανείς offline μετά από 24 ώρες στο δικό του Xbox One ή μετά από 1 μόλις ώρα σε άλλο Xbox One. «Μέχρι να συνδεθείτε ξανά, μπορείτε να δείτε τηλεόραση, ή να απολαύσετε ταινίες σε Blu-ray και DVD», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Microsoft που εξόργισε πολλούς χρήστες.

Η απαίτηση για σύνδεση στο Ίντερνετ μια φορά το εικοσιτετράωρο έχει άμεση σχέση με την διαχείριση των ψηφιακών δικαιωμάτων στα παιχνίδια για την κονσόλα (DRM), που συνιστά τον φύλακα των παιχνιδιών από την απαγορευμένη αντιγραφή.

Μετά την υποχώρηση για την σύνδεση online σε τακτά χρονικά διαστήματα, η Microsoft αλλάζει και τους όρους με τους οποίους θα μπορεί κανείς να δανείζει, να μεταπωλεί ή να μοιράζεται τα παιχνίδια του. Όλα θα γίνονται ξανά όπως στο Xbox 360, αναφέρει η ανακοίνωση.

Έτσι, οι κάτοχοι Xbox One θα μποιρούν να παίζουν τα παιχνίδια τους σε οποιαδήποτε κονσόλα, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Το μοίρασμα παιχνιδιών σε δίσκους θα συνεχίσει να γίνεται όπως πάντα, «you will simply share the disc» (απλώς θα δίνετε το δισκάκι).

Προηγουμένως, η απόφαση της Microsoft να θέσει όρους για την «μεταβίβαση» δίσκων από φίλο σε φίλο -μια φορά, σε έναν μόνο φίλο που βρίσκεται σε λίστα φίλων επί 30 ημέρες- έγινε αντικείμενο καυστικών σχολίων και λοιδορήθηκε σε επίσημο βίντεο από την Sony.

Το Xbox One αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024